De gevolgen van waterschade in de meterkast

Deze keer gaan we het hebben over de meterkast en de gevaren die er op kunnen treden wanneer de groepenkast niet goed onderhouden wordt. Als klein kind mocht je wel eens kijken in de meterkast, wat een doolhof leek aan draadjes en snoertjes die zeer gevaarlijk waren. Er gingen cijfertjes bewegen als de kraan aangezet werd en als we geen stroom hadden in de keuken, was de meterkast dé plek waar je moest wezen. Met verloop van tijd werd duidelijk waarom. De groepenkast bevindt zich namelijk in de meterkast, waar de stoppen te vinden zijn. Als een stop is doorgeslagen, moet deze vervangen worden of omgezet worden, zodat de stroom weer gaat lopen en het licht weer aangaat. Het onderhouden van de groepenkast is dus van groot belang en kan gevaarlijke situaties creëren als dit niet het geval is. Groepenkast vervangen? Laat je informeren door de specialist in Elektrotechniek delft Groenewegen, die graag de klus voor je klaart.

Waterschade aan de groepenkast kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van het huis, dus is de juiste oplossing in de meeste gevallen om de groepenkast volledig te laten vervangen. Hoewel het een logische gedachte is dat het water zal opdrogen en de schade beperkt wordt, is dit gewoonweg schijn. Door de lekkage kunnen namelijk roestplekken ontstaan, die leiden tot ongewenste storingen en eventueel zelfs tot brand. Om dit te allen tijde voor te zijn, raadt Groenewegen Delft aan om de groepenkast te laten vervangen. Onze specialisten in elektrotechniek weten als geen ander hoe er omgegaan moet worden met waterschade in de buurt van elektriciteit. Wees dus niet koppig, maar laat het over aan onze professionele elektriciens.

Groenewegen Delft is niet alleen gespecialiseerd in elektrotechniek, maar weet ook alles af van beveiligingssystemen. Laat je dus verrassen en informeren op de website van Groenewegen Delft!

https://www.groenewegendelft.nl/

Het plaatsen van een draadloze deurvergrendeling

Montage van een draadloze deurvergrendeling. Draai de schroeven alleen “handvast” aan, anders kan de aandrijving niet meer draaien. Als je dit wel doet dan kan dit tot storingen leiden (bijv. bij het openen van de deur van het buiten door middel van een sleutel). 

Open de deur met een lockpick. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het slot open gedraaid kan worden zonder de belemmering van het sleutelprofiel. Op deze manier is het draadloze deurslot beter te bevestigen.

 

Batterijen plaatsen/vervangen

Ga als volgt te werk om de batterijen te plaatsen of te vervangen:
– Ontgrendel het deksel van het batterijvak (G) aan de rechterkant van de aandrijving van het deurslot door met uw vinger licht op de inkeping te drukken en deze te verwijderen.
Doe het af.

 Openen van het batterijvakje
– Verwijder eventueel gebruikte batterijen.
– Plaats drie (nieuwe) AA-batterijen met de juiste polariteit in het batterijvakje.

Plaatsen van de batterijen
– Plaats het batterijdeksel terug en klik het op zijn plaats.
De aandrijving van de deurvergrendeling start de eerste keer dat deze na het plaatsen voor het eerst in gebruik wordt genomen van de batterijen met de vraag naar de basisinstellingen.

 

Ingebruikname van een draadloze deurvergrendeling

De basisinstellingen moeten bij de eerste ingebruikname worden uitgevoerd.
is nodig om de aandrijving van het deurslot correct te laten werken. Voer de afstelwerkzaamheden correct en zorgvuldig uit, omdat dit de enige manier is om een goede werking te garanderen.

Een nieuwe basisinstelling is ook nodig als de aandrijving van het deurslot is ingesteld op
er moet een andere sluitcilinder of deur worden geïnstalleerd.