Al jouw vragen over een VOG beantwoord

Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit document is een soort bewijs dat jouw verleden schoon is. Dit heb je nodig om sommige maatschappelijke beroepen te mogen uitoefenen. Op het moment dat je deze nodig hebt, kun je een VOG aanvragen. Al jouw vragen over het VOG worden in deze blog beantwoordt.

 

 

 

 1. Wie maakt het document aan?

Er is een Nederland een instantie die in naam van justitie een VOG kan uitgeven. De naam van deze autoriteit is Justis. Dit doen ze door eerst op onderzoek uit te gaan. Medewerkers van deze autoriteit gaan onderzoeken wie je bent, hoe jouw verleden er uit ziet en of je ooit in problemen bent gekomen met politie en justitie. Heb je ooit strafbare feiten gepleegd? Heb je een crimineel verleden? Dat soort dingen.

 

 1. Wanneer kom je in aanmerking voor een VOG?

Waarschijnlijk krijg je een VOG als je voldoet aan de eisen die in het vorige punt worden genoemd. Het verschilt nog wel eens afhankelijk van het beroep dat jij wilt gaan uitoefenen, maar over het algemeen gelden dezelfde regels en voorwaarden.

 

 1. Wat moet een werkgever doen?

Ook een werknemer moet iets doen. Zij moeten een aanvraagformulier invullen voor hun werkgever. Op dit formulier vul je gewoon een aantal basisgegevens in. Je geeft als werkgever ook aan of de betreffende persoon gescreend moet worden.

 

 1. Waar moet je een VOG aanvragen?

Een VOG vraag je eenvoudig aan in je eigen woonplaats bij het lokale gemeentehuis. Woon je in Utrecht, dan vraag je daar een VOG aan. Woon je in Amsterdam, dan kun je gewoon een VOG aanvragen in Amsterdam. Let wel op: je moet in tweevoud naar het gemeentehuis, dus zorg dat je hier tijd voor vrij maakt. Een VOG aanvragen kan tegenwoordig ook online. Dit vinden mensen vaak prettiger omdat het een stuk minder moeite kost.

 

 1. Hoelang is een VOG een geldig document?

Het document blijft in principe altijd geldig. Als je hem ontvangen hebt na je eerste aanvraag, dan kun je deze in de toekomst steeds blijven gebruiken.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen

Ben jij op zoek naar een oppasser? Lees dit!

Herken je jezelf in de volgende situatie? Jij en je partner hebben een kind, of misschien wel meer. Beide zijn jullie doordeweeks druk met werk en hobby’s. Jullie hebben beide een 9 tot 5 ritme en hebben daarom niet iedere dag tijd om op de kinderen te passen. Erg vervelend, maar dit komt veel vaker voor dan je denkt. Een goede oppasser vinden kan een oplossing zijn. Hier lees je hoe je gemakkelijk een oppasser kan vinden.

 

 1. Vraag vrienden en familie

Het is erg belangrijk dat je een oppasser vind die je kunt vertrouwen. Daarom is het slim om aan te kloppen bij vrienden en familie om te vragen of zij iemand kennen. Als je familie de oppasser vertrouwd, waarom zou jij dat dan niet doen? Heb je bijvoorbeeld een zus of broer die kinderen heeft, dan kun je gerust vragen hoe zij dit probleem aanpakken.

 

 1. Zoek op het internet

Tegenwoordig draait alles om internet. Ook als je op zoek bent naar een oppasser kun je dit online doen. Er zijn namelijk verschillende websites die het mogelijk maken een oproep te doen. Je plaats een bericht met wat informatie over jezelf, de situatie waar je in zit en op welke momenten van de dag je hulp nodig hebt. Op dit soort websites wordt veel naar oppaswerk gezocht door jonge tieners die graag wat extra’s verdienen.

 

 1. Het ouderwetse briefje

Je hebt er vast wel eens een zien hangen bij je lokale supermarkt of sportclub. Een bord met allerlei soorten briefjes er aan. Vaak zie je bijvoorbeeld een advertentie van oud ijzer, of een uitnodiging voor een buurtbarbecue. Hier lopen dagelijks honderden mensen langs, een ideale kans voor jou! Hang een briefje op het bord met een oproep. Laat je telefoonnummer achter en wie weet wordt je gebeld door iemand die interesse heeft.

 

 1. Gebruik Facebook

Iedereen heeft een Facebookaccount. Tenminste, bijna iedereen. Dit is eigenlijk dezelfde methode als het briefje bij de vorige tip, maar dan online. Probeer ze een voor een of allebei tegelijk en kijk wat het beste werkt.

 

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland

Eenvoudig afvallen doe je zo

Wanneer je te zwaar bent is dit nooit leuk. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je weer prettig te voelen in je lichaam. Een healthy body is een healthy mind zeggen ze wel eens.  Lees deze blog en laat je inspireren door een aantal goede tips.

 

 

 1. Stel haalbare doelen

Is het jouw doel om binnen één maand 20 kilo af te vallen, dan kan ik je het volgende alvast vertellen: dat gaat niet lukken! Om succesvol af te vallen moet je doelen stellen die realistisch zijn. Vooruitgang boeken doe je namelijk stapje voor stapje. Het is belangrijk om eerlijk met jezelf te blijven. Weeg je bijvoorbeeld 90 kilo, dan is het veel haalbaarder om te streven naar een gewicht van 85 kilo binnen een half jaar. Het geeft ook meer voldoening wanneer je het doel haalt.

 

 1. Wees niet te streng voor jezelf

Wanneer je aan het afvallen bent, betekent dit niet dat je nooit meer een hap van iets ‘ongezonds’ mag nemen. Beloon jezelf van tijd tot tijd. Hou je bijvoorbeeld veel van snoepjes, dan moet je een afspraak met jezelf maken. Lult het dieet goed en lig je op schema? Pak dan gerust wat snoepjes. Het is wel belangrijk om jezelf niet te laten gaan, voordat je het weet ben je zo weer terug bij af.

 

 1. Professionele hulp

Dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn, maar het inschakelen van professionele hulp kan je helpen om je doelen te behalen. Denk hierbij aan een fitnesscoach, een dieetspecialist of iemand die je helpt met je gedrag.

 

 1. Weight Watchers

Weight Watchers is een concept dat voortgekomen is uit Amerika waar het ondertussen al jarenlang erg populair is. Het idee is dat je via een abonnementsvorm maandelijks betaald. Klanten maken gebruik van een applicatie waarin je van alles en nog wat omtrent gezondheid en lifestyle kunt meten en bijhouden. Nadat je gegevens in hebt gevuld bepaald de app bijvoorbeeld hoeveel je per dag kan en mag eten. Een tip: probeer het, mocht het niks zijn kun je weight watchers opzeggen zonder problemen.

https://www.123opzeggen.nl/overig/weightwatchers/opzeggen

Studeren in Groningen

Volgens velen is Groningen een van de leukste studentensteden van Nederland. Met minstens 50.000 studenten ben je nooit op jezelf aangewezen. Het kan even wennen zijn om vanuit je ouderlijk huis helemaal naar het hoge noorden te gaan. Maar het broeiende studentenleven en de gezellige binnenstad maken het allemaal waard om hier te gaan studeren. De Rijksuniversiteit Groningen staat hoog aangeschreven en behoort tot de 100 beste universiteiten ter wereld. Met meer dan 45 bachelor- en 100 masteropleidingen is er genoeg keuze voor iedereen. Het studentenleven speelt in Groningen een belangrijke rol. Dit blijkt ook uit het feit dat er meer dan 100 studentenverenigingen zijn. Deze bestaan onder andere uit sportverenigingen, religieuze en politieke verenigingen en de traditionele gezelligheidsverenigingen.

 

Wonen in Groningen

Veel studenten die naar Groningen komen om te studeren, kiezen er meestal ook voor om hier tijdelijk te gaan wonen. Dit omdat de meeste studenten van veraf moeten komen en niet constant die lange reis willen maken. Dit scheelt tijd en geld. Voor jongvolwassenen is het ook goed vertoeven in Groningen, aangezien de gemiddelde leeftijd hier een van de laagste van Nederland is. 1 op de 6 inwoners is student. Je kunt een appartement huren in Groningen en lekker op jezelf wonen óf je kunt ervoor kiezen om in een studentenhuis te gaan wonen. Waar je ook voor kiest, er is een ruim aanbod aan verschillende type woningen. De meeste woningen komen beschikbaar aan het eind van het kalenderjaar en aan het begin van de zomervakantie. Dit vanwege de studenten die na de eerste maanden al stoppen met studeren én de studenten die net klaar zijn met hun studie.

 

Het studentenleven

Tijdens de introductieweek leer je de stad Groningen goed kennen en kom je in aanraking met verschillende studentenverenigingen. Deze introductieweek is ook een ideale mogelijkheid om je medestudenten beter te leren kennen. Naast het studeren en hoorcolleges aanhoren, zal je ook vaak uitgaan in de stad. Een van de gaafste dingen aan Groningen is dat er geen sluitingstijden zijn voor kroegen en clubs. Zo kun je lekker door blijven feesten totdat de zon opkomt. Een paar van de gezelligste hotspots zijn gelegen aan de Grote Markt, het Poeleplein, het Uurwerkersplein en de Gedempte Zuiderpiep.

 

https://www.huurstunt.nl/appartement/huren/groningen/

Kassamedewerker: de 4 redenen waarom jij deze functie wilt!

Klaar voor jouw eerste of nieuwe baan? Maar weet je nog niet helemaal wat je wilt gaan doen? Dan is het overwegen van de functie als kassamedewerker nog lang niet zo’n slecht idee! Deze functie heeft namelijk onwijs veel aspecten waar velen niet bij stilstaan, maar die wel super leuk zijn! In dit blog vertellen we je alles over de 5 leukste redenen om voor deze baan te kiezen!

 

 1. Als kassamedewerker sparen voor jouw nieuwe auto

Altijd mooi meegenomen natuurlijk een zakcentje. Maar als je lekker wilt werken om te sparen voor bijvoorbeeld jouw eerste autootje, of misschien wel een vette vakantie met je vrienden? Dan is de functie als kassamedewerker perfect. Het salaris is niet verkeerd en je doet ook nog eens werkervaring op. 

 

 1. De functie als kassamedewerker is lekker flexibel

  Omdat de meeste winkels, met name supermarkten ruime openingstijden heeft is de functie als kassamedewerker zeer goed te combineren met school en chillen met vrienden. Even twee uurtjes hier en drie uurtjes daar! En een dagje in het weekend misschien? En natuurlijk tijdens de vakanties kan je veel werken om veel te kunnen sparen! Work hard, play hard!

 

 1. Gezellig en lekker sociaal bezig

Als kassamedewerker is het wel handig dat je open staat om contact te leggen met de klanten. Ook meteen een leuke oefening voor degene die wat verlegen zijn. Uit ervaring weten we dat vrijwel iedereen socialer wordt door het werk als kassamedewerker. Vind je het al erg leuk om contact te leggen dan is deze job helemaal perfect voor jou! 

 

 1. Een kassamedewerker maakt vrienden


Vaak zijn de tijden wanneer jij werkt als kassamedewerker de tijden dat veel jongeren aan het werk zijn. Dit is een van de plekken waar hele vriendengroepen ontstaan! Samen lunchen, samen fietsen naar het werk en weer naar huis natuurlijk. Buiten dat het erg gezellig is, is het ook erg handig! Kun je bijvoorbeeld onverwachts toch niet werken door een tentamen, dan kun je altijd proberen om met iemand te ruilen uit jouw vriendengroep. Lekker makkelijk!

Werkdruk coaching: een voordeel voor u als werkgever!

De laatste jaren lees je in het nieuws steeds vaker dat, naar aanleiding van een hoge werkdruk, het aantal burn-outs en depressies onder werknemers aan het stijgen is en blijft. Voor de werknemer niet leuk, maar voor u als werkgever is het niet alleen vervelend, het is ook erg duur. Bij veel werknemers is het wellicht de combinatie van de werkdruk en het niet aan durven geven van de grenzen. Wanneer zij ergens tegenaan lopen voelen zij zich bezwaart dit aan te geven en voor je het weet is de werkdruk te hoog en belandt uw werknemer in een burn-out. De oplossing? Denk eens aan werkdruk coaching

 

Wat houdt werkdruk coaching in?

 

Het is een feit dat voor beide partijen, zowel voor werkgever en -nemer, nooit leuk wanneer een werknemer thuis komt te zitten naar aanleiding van een burn-out. Toch is het niet altijd te voorkomen. Of toch wel?

 

Wanneer een werknemer op het randje van een burn-out zit is het net op tijd om een werkdruk coach in te zetten. Hij of zij zal uw werknemer helpen om (weer) vat te krijgen op de werkdruk en hier dan ook vat op te houden. Door middel van persoonlijke begeleiding en coaching zal uw werknemer in staat zijn om op een verantwoorde manier meer uit zichzelf en zijn of haar werk te halen.

 

Hoe ziet een werkdruk coaching traject eruit?

 

Wanneer een werknemer klaar is voor werkdruk coaching, is het fijn om te weten hoe dat er ongeveer uit gaat zien. Het traject kan opgedeeld worden in drie fases.

 1. De oriëntatiefase
  In deze fase wordt de werksituatie en de daadwerkelijke werkdruk gepeild. Wanneer dit is gelukt worden er door de coach meteen een aantal tips meegegeven hoe de werkdruk meteen verlaagt kan worden. Vervolgens gaan de werknemer en coach samen op zoek naar de oplossingen.

 2. Verdiepende fase
  In deze fase wordt het begin dat is gemaakt in de eerste fase, verder uitgewerkt. Er wordt o.a. gekeken hoe de werktijd beter ingedeeld kan worden, hoe de werknemer zichzelf kan motiveren en hoe het werkplezier weer terug te vinden is.

 3. Evaluatiefase
  In deze fase wordt het hele traject geëvalueerd en worden de laatste tips doorgenomen. Ook wordt in deze fase gekeken hoe de werkgever, de werknemer kan helpen en worden ook invloeden van buitenaf onder de loep genomen.

Voorafgaand aan deze fases, wordt er ook een intakesessie gehouden waarin het probleem in kaart wordt gebracht. Voor u en de werknemer kan een dergelijk traject ontzettend helpen!

 

Geniet van de moderne Franse keuken in restaurant De Witte Zwaan!

Seizoensproducten van de lokale markt

Niets gezelliger dan lekker lunchen of dineren in een stijlvol restaurant. Zeker als de gerechten ook nog eens met seizoensproducten van lokale ambachtelijke producenten bereid worden, zoals in restaurant De Witte Zwaan. Gelegen in De Bilt is dit dé plek om lekker van de moderne Franse keuken te genieten. Als kers op taart worden er bij elk gerecht passende internationale wijnen geserveerd, zodat elke smaak volledig tot zijn recht zal komen!

Een menu met talloze mogelijkheden

De Witte Zwaan is een bekend restaurant De Bilt met een uitgebreide menukaart. Hun lunchmenu bestaat uit twee of drie gangen, terwijl u ‘s avonds zelfs van zeven gangen kan genieten! Ook beschikken ze over verschillende arrangementen wil je in een grotere groep van hun kwaliteitsvolle keuken genieten, zelfs de organisatie van een walking dinner vormt helemaal geen probleem voor restaurant De Witte Zwaan!

JRE

Dit restaurant in Utrecht maakt deel uit van de JRE. Deze internationale organisatie voor getalenteerde jonge chefs en restaurateurs wil de huidige en de toekomstige gastronomie inspireren en verrijken. Een JRE chef probeert steeds traditionele en perfecte culinaire momenten te creëren. Je kan dan ook van een speciaal JRE menu genieten, een menu waar de passie en de ambitie van de chef vanaf zal stralen.

Een toprestaurant in Utrecht

Restaurant De Witte Zwaan is een modern restaurant in Utrecht waar je gezellig van topgerechten kan genieten. In de zomer kan je bovendien van hun prachtige achtertuin profiteren. Elke gast zal zich meteen in het gastvrije restaurant De Bilt thuis voelen. De kok zal dan ook met alle plezier een praatje met je komen maken. Elk bezoek aan De Witte Zwaan staat garant voor een kwaliteitsvolle culinaire ervaring vol verrassingen!

https://witte-zwaan.nl/

Scootmobiel kopen : 5 verschillende modellen

Wil je een scootmobiel kopen? Dan zal je moeten kiezen uit de verschillende modellen die beschikbaar zijn. Elk model heeft namelijk weer zijn voor- en nadelen. Een scootmobiel kopen is daarom geen makkelijke opgave en de verschillende merken en modellen die te verkrijgen zijn, maakt het er niet makkelijker op. Wil je een scootmobiel kopen? Lees dan gauw onze blog!

 

Scootmobiel met vier wielen

Wanneer je veel op pad gaat, wil je wel veilig en comfortabel op weg zijn. Een scootmobiel met vier wielen is daarom ideaal wanneer je dus even naar het winkelcentrum wilt gaan of je sociale contact wilt bijhouden. Doordat er vier wielen aanwezig zijn, heeft deze scootmobiel een stevige wegligging en kan je er ook niet snel uitvallen.

 

Scootmobiel met drie wielen

Ben jij veel thuis? Wanneer je veel thuis bent, heb je meer behoefte aan wendbaarheid. Doordat er maar drie wielen aanwezig zijn, kan je gemakkelijker om je eigen as draaien waardoor je een stuk makkelijker door huis kan manoeuvreren. Dat is natuurlijk ideaal, omdat je thuis over minder beweegruimte beschikt.

 

Opvouwbare scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel beschikt over alle voordelen van een normale scootmobiel. Een belangrijk verschil is dat deze scootmobielen inklapbaar zijn. Ze zijn dus ideaal wanneer je op reis gaat: door ze in te klappen nemen weinig ruimte in beslag. Bovendien zijn opvouwbare scootmobielen een stuk lichter dan een normale scootmobiel.

 

Scootmobiel met vijf wielen

Tot slot heb je ook nog scootmobielen met vijf wielen. Deze scootmobielen hebben een betere wegligging dan een scootmobiel met vier wielen. Bovendien kan je met een scootmobiel met vijf wielen op een veilige wijze op hogere snelheden behalen. Enige nadeel is dat deze scootmobielen een stuk duurder zijn in de aanschaf. Mochten deze scootmobielen te duur zijn, kan je altijd kijken naar een scootmobiel occasion met vijf wielen.

 

Caterpillar machines, dit maakt ze zo goed!

Caterpillar Inc. is ‘s werelds toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, evenals diesel- en aardgasmotoren, industriële turbines en dieselelektrische locomotieven. Caterpillar machines, in het kort: CAT, is een dominante kracht in de bouwsector en is een van de meest vertrouwde merknamen geworden. Klanten van dit bedrijf zijn over de hele wereld te vinden en blijven vaak een leven lang klant bij dit bedrijf.

 

Financiële dienstverlening en goede doelen

CAT is ook een toonaangevende financiële dienstverlener via Caterpillar Financial Services. Caterpillar machines zorgt ervoor dat ze iets terugdoen voor de gemeenschap. De Caterpillar Foundation werd opgericht in 1952 met als doel ecologische duurzaamheid, toegang tot onderwijs en vervulling van basisbehoeften te ondersteunen.

CAT’s lange geschiedenis van innovatie en gebruik van moderne technologie biedt klanten de oplossingen die ze zoeken. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om hun machines te verbeteren, minder uitstoot te genereren en zelfs vooruitgang in autonome voertuigen te verkennen! Een van de sterkste punten van CAT is het integreren van klantfeedback om klanttevredenheid en succes te garanderen.

De CAT 789D Mining Truck

Een van de meest noemenswaardige machines van Caterpillar is de CAT 789D Mining Truck. Deze immens krachtige wagen maakt gebruik van een eigen ontwerp motor. De motoren van de CAT 3500-serie zijn gebouwd voor vermogen, betrouwbaarheid en efficiëntie

voor superieure prestaties in de zwaarste toepassingen. Dankzij het eigen ontwerp van CAT is elk onderdeel uniek en specifiek gemaakt voor dit apparaat.

De mechanische aandrijflijn en de Power Shift van CAT- transmissie biedt ongeëvenaarde operationele efficiëntie en controle op steile hellingen, in slechte grondomstandigheden, en op transportwegen met een hoge rolweerstand. Hierdoor is deze ongekende zware machine goed te opereren in gebieden waar afgravingen worden gedaan.

 

De bulldozers van Caterpillar machines

Bulldozers van CAT zijn zware machines, voorzien van een grote metalen plaat aan de voorzijde. Ze zijn ontworpen voor opruimen en nivelleren en kunnen grote hoeveelheden materiaal, zoals aarde, puin en bouwafval opstuwen of wegduwen

 

Zoals bij de meeste Caterpillar machines, zijn er een aantal variaties tussen bulldoermodellen, motoremissies, motorvermogen, capaciteit van aanbouwdelen, bedrijfsgewicht, enz. Deze opties maken het mogelijk voor klanten om de juiste machine voor een specifiek doel te kiezen.

 

Dit zijn pas twee prachtige machines van Caterpillar. Er zijn duizenden soorten machines die weer in verschillende modellen te bestellen zijn.

trouwjurk shoppen in Friesland

Trouwjurk kopen in Friesland

De plannen zijn gemaakt, u gaat trouwen. Hoog tijd om op zoek te gaan naar waarschijnlijk de allermooiste jurk die u in uw leven zult gaan dragen, uw trouwjurk. U heeft ongetwijfeld al een beeld van uw ideale jurk en het materiaal waarvan de jurk vervaardigd moet zijn. Met die informatie in gedachten is het tijd voor de volgende, belangrijke stap: het uitzoeken van uw trouwjurk.

Bruidswinkel Friesland

Bruidswinkel Friesland is de winkel bij uitstek als u wilt kunnen kiezen uit een ruim assortiment trouwjurken van vooraanstaande merken. Verkrijgbaar in diverse prijsklassen en altijd vervaardigd van kwalitatieve hoogwaardige stoffen. Bruidswinkel Friesland vindt oprechte aandacht voor de klant voor groot belang. Om deze reden is het aan te raden, op voorhand een afspraak te maken. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u wordt geholpen door een verkoopster die alle tijd voor u heeft. Zij kan uw wensen met u doornemen en samen met u kijken welke jurk uw droomjurk blijkt te zijn.

Trouwjurken Friesland

U bent geslaagd in uw opzet, u heeft de trouwjurk van uw dromen gevonden. Trouwjurken Friesland heeft u naar volle tevredenheid kunnen helpen en nu is het tijd om aandacht te hebben voor de finishing touch, de accessoires die uw trouwjurk helemaal compleet zullen maken. Bij trouwjurken Friesland kunt u terecht voor onder andere: sluiers, lingerie, bruidshandschoenen maar ook ringkussentjes. De verkoopsters van bruidswinkel Friesland zullen u hierbij uiteraard begeleiden. Zij hebben veel kennis van zaken en zullen zeker ideeën aandragen. Uiteraard met inachtneming van uw eigen wensen.

Het passen van de jurk

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw jurk enigszins vermaakt moet worden. De coupeuses van de bruidswinkel Friesland zijn erg kundig op dat gebied. Als er aanpassingen moeten worden gedaan aan uw trouwjurk, dan zult u nog een keer terugkomen, om te kijken of de jurk helemaal naar tevredenheid is aangepast. Het is raadzaam de jurk tijdig te passen zodat u de jurk en de toebehoren ruim voor uw grote dag in uw bezit heeft. Zo kunt u zich in alle rust voorbereiden op de grote dag die voor u in het verschiet ligt.

https://www.bruidsboutiquemarianna.nl/