Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

De 5 beste manieren om uw hypotheek in Nederland te berekenen

Nederland heeft een van de laagste hypotheekrentes ter wereld en het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen daar een woning willen kopen.

Als je van plan bent om een ​​hypotheek in Nederland af te sluiten, zorg er dan voor dat je deze goed berekent, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

De 5 beste manieren om uw hypotheek in Nederland te berekenen

 

In dit artikel leert u hoe u uw hypotheek in Nederland op vijf verschillende manieren kunt berekenen, zodat u kunt beslissen welke aanpak het beste bij u past.

Overzicht

Als u van plan bent een huis te kopen en u zich afvraagt ​​hoe u uw maandelijkse hypotheek kunt berekenen, zijn er meerdere manieren om dit te doen.

In dit bericht zullen we vijf veelvoorkomende methoden schetsen en onze mening geven over welke het beste voor u is. De eerste optie is het berekenen van uw hypotheek op basis van een aflossingstabel.

Geld lenen

 

Hiermee kunt u invoeren hoeveel geld u wilt lenen, hoeveel rente u wilt, wat uw maandelijkse betaling zal zijn, evenals vele andere factoren die van invloed zijn op het uiteindelijke bedrag dat u in de loop van de tijd verschuldigd bent.

De tweede optie is het berekenen van uw exacte maandelijkse betalingen door al uw variabelen in te voeren in een rekenmachine op een website zoals Ikbenfrits.

Algemene richtlijn

Een belangrijk aspect van het uitzoeken hoeveel hypotheek u zich kunt veroorloven, is de grootte van uw aanbetaling.

Hoe groter de aanbetaling, hoe meer opties u heeft als het gaat om het verkrijgen van een lening en het kiezen van een maandelijkse hypotheekrente.

Bovendien is de zogenaamde LTV of Loan-to-Value-ratio een belangrijke factor die kredietverstrekkers gebruiken bij het beslissen over uw lening.

Over het algemeen zullen de meeste banken geen leningen verstrekken met LTV’s van meer dan 80% van de waarde van een onroerend goed.

Hypotheekcalculator online

  • 1) Evalueer uw maandelijks inkomen en schulden.
  • 2) Bepaal hoeveel u zich kunt veroorloven als maandelijkse betaling.
  • 3) Zoek uit wat uw hypotheek in de loop van een jaar zal kosten.

Bepaal hoeveel u zich kunt veroorloven als maandelijkse betaling: Vermenigvuldig uw gewenste jaarlijkse hypotheekkosten met 12 of deel deze door 365 dagen.

Hoe het werkt – drie eenvoudige stappen

1. Bepaal uw maandinkomen, spaargeld en overige bezittingen.
2. Schat hoeveel u elke maand uitgeeft aan zaken als eten, vervoer en entertainment.
3. Bepaal welke hypotheekvorm u wilt en hoe lang u deze wilt hebben (30 jaar is standaard).

Een kijkje achter de schermen

Om een ​​hypotheek te berekenen heeft u een aantal gegevens nodig. Ten eerste, hoeveel geld wil je? Ten tweede, wat is uw rentepercentage? Ten derde, hoe lang wilt u uw lening hebben? Tot slot, hoeveel bedragen uw maandelijkse betalingen?

U kunt beginnen met het berekenen van de totale kosten van uw gewenste lening door al deze getallen met elkaar te vermenigvuldigen.

U kunt dit nummer gebruiken om erachter te komen welke aanbetaling u nodig heeft en hoeveel maanden het duurt voordat u uw volledige saldo hebt afbetaald, evenals hoeveel rente over die periode wordt opgebouwd.

Bereken aankoopkosten

Als het tijd is om een ​​huis te kopen, heb je verschillende opties om je aankoop te financieren.

Het proces van het kopen van een huis is meestal onderverdeeld in drie fasen: pre-kwalificatie, pre-goedkeuring en het verkrijgen van financiering. Een hypotheek berekenen kan dus op verschillende manieren.

Pre-kwalificatie is de eerste stap en kan worden voltooid met elke geldschieter die aan uw behoeften voldoet. We raden u aan uw lokale bank of kredietvereniging te bezoeken en met een hypotheekadviseur te praten voordat u een makelaar ontmoet.

 

Soort huis

U zou al een idee moeten hebben van wat voor soort huis u wilt, dus zorg ervoor dat u weet hoeveel u zich kunt veroorloven en hoeveel van een aanbetaling u gemakkelijk kunt doen.

Uw hypotheekadviseur zal een ruwe schatting geven van hoeveel uw maandelijkse betalingen zouden zijn op basis van uw inkomen, kredietscore, aanbetalingsbedrag en andere kwalificerende factoren.