Bsdesmidse.nl
Image default
Zakelijk

Desktops en laptops huren voor uw bedrijf?

Als bedrijf heeft u computers nodig voor uw medewerkers, daar ontkomt u niet meer aan vandaag de dag. Tegenwoordig kunt u deze systemen op verschillende manieren aanschaffen. U kunt ze direct afrekenen en de volgende dag laten bezorgen, maar ook het huren van desktops en laptops is een veelgebruikte oplossing. In dit artikel bespreken we de voordelen van laptops en desktops huren. Maar leggen we ook uit hoe het huursysteem werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Waarom desktops of laptops huren?

  • Tijdelijke behoefte: een laptop of desktop huren is erg aantrekkelijk wanneer u met een tijdelijk project bezig bent. U hoeft geen computers te kopen voor het personeel dat maar tijdelijk in dienst is. Na het project levert u de laptops/desktops weer in. Kortom, een kosteneffectieve oplossing.
  • Sneller upgraden: door desktops of laptops te huren gaat uw IT-infrastructuur op een voordelige manier met de tijd mee. Heeft u na een aantal maanden al krachtigere hardware nodig? Geen probleem, u vervangt de huidige laptops en desktops zonder geld weg te gooien.
  • Lage investering: u hoeft geen hoge investering te doen. Perfect voor ondernemers met een beperkt budget, zoals kleine bedrijven en start-ups.
  • Support: bij de meeste verhuurbedrijven krijgt u support als er iets mis is met de laptops of desktops. U kunt denken aan technische ondersteuning en onderhoudsdiensten.
  • Eerst testen: wil je weten of een laptop of desktop aan bepaalde eisen kan voldoen? Dan is het verstandig om deze eerst te huren. Ben je tevreden? Dan kan je de systemen alsnog kopen.
  • Snel vervangen: bij een defect krijg je in de meeste gevallen snel een vervangend exemplaar.

Laptops of desktops huren? De mogelijkheden!

De mogelijkheden verschillen per verhuurbedrijf, maar over het algemeen zijn de huurcontracten erg flexibel. Wilt u een desktop of laptop huren voor een dag? Een week? Of een maand? Voor de meeste verhuurders is dit geen enkel probleem! Na een akkoord heeft u soms al binnen 24 uur de gewenste systemen op uw bureau staan.

Investeringsrisico verminderen met Proof of Concept (PoC)

Bij sommige verhuurders kunt u gebruikmaken van Proof of Concept (PoC). Door PoC te gebruiken gaat uw investeringsrisico omlaag. U test de laptops of desktops eerst in uw eigen omgeving, met uw eigen software en workload(s). Bent u niet tevreden? Dan test u of andere systemen wel binnen uw IT-infrastructuur passen.

Kosteneffectief groeien en afschalen met Device as a Service oplossing

Onderzoek of de verhuurder een Device as a Service oplossing heeft. Met de Device as a Service oplossing voegt u zonder hoge kosten extra laptops of desktops toe aan uw IT-omgeving. Maar ook wanneer u wilt afschalen tijdens de contractperiode is dit geen enkel probleem.