Een vogelvriendelijke tuin met vogelslingers vol vogelvoer

Als je het super leuk vindt om vogeltjes in je tuin rond te hebben vliegen kun je dit op verschillende manieren stimuleren. Vogels leveren een nuttige bijdrage aan de tuinhuishouding en mogen daar op den duur ook best voor beloond worden. Het hele jaar door kunnen ze je hulp goed gebruiken. Het is het logisch als je de natuur een beetje zijn gang wilt laten gaan, toch kunnen zich er situaties voordoen dat je de natuur wel een handje wilt helpen.

Vogels de strenge winter door helpen met vogelslingers

Misschien weet je wel dat de winters voor kleine vogeltjes heel moeilijk kunnen zijn. Het vinden van voedsel is bijna onmogelijk omdat de grond keihard is geworden door alle vorst. Om de vogeltjes door de strenge winter heen te helpen zou je vogelslingers kunnen ophangen in je tuin. Denk er dan wel aan dat je het vogelvoer een beetje in het zicht hangt zodat de vogels het ook daadwerkelijk kunnen vinden. Zie het als een soort tegenprestatie. Jij hebt de hele winter schattige pootafdrukjes in de sneeuw staan en hoort ze vrolijk fluiten en rond fladderen.

 

Naast vogelvoer ook drinkbakken neerzetten

Tijdens een strenge winter is het water op alle plekken helemaal bevroren. Vogeltjes vinden in de deze tijd van het jaar maar heel lastig drinkvoorzieningen. Door een drinkbak met water neer te zetten en soms te vervangen weten vogeltjes een plek te vinden waar ze gemakkelijk kunnen drinken. Ook gebruiken ze de bakken om zichzelf te wassen. Door de vetlaag op hun veren zal het water na het wassen ook weer direct van hun veren afrollen waardoor ze niet bevriezen.

 

Gevarieerd vogelvoer

Misschien een klein luxe probleempje, maar net zoals jij vinden vogels gevarieerd eten ook heel lekker. Door Vogelslingers te kopen met gevarieerd vogelvoer heb je alles in een. Veel verschillende noten samengevoegd in een vogelslinger. Zo hoef je niet veel na te denken over wat je moet kopen en of de vogels het wel eten. Met vogelslingers zit je altijd goed.

 

https://vogelvoerkopen.nl/vogelvoerslingers/

Een hondenhok kopen bij deze ervaren specialist

Heeft u een hond of bent u van plan om een hond te nemen? Dan wilt u er natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen. Een van de belangrijkste dingen voor honden is dat ze een eigen plekje hebben waar ze zich veilig kunnen terugtrekken. Daarom is het een uitstekende idee om een hondenhok te kopen voor uw hond. Of uw hond nu buiten slaapt of overdag veel buiten is, een hondenhok is eigenlijk onmisbaar. U wilt tenslotte toch ook dat uw trouwe viervoeter beschermt is tegen diverse weersomstandigheden. Zo kan uw hond in een hondenhok schuilen voor de regen of lekker in de schaduw gaan liggen wanneer de zon schijnt.

De voordelen van een hondenhok

Het kopen van een hondenhok heeft verschillende voordelen. Natuurlijk heeft uw hond bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, onweer en de zon. Het is echter ook een comfortabele en veilige plek waar uw hond terecht kan om rustig te liggen. U kunt het hondenhok op diverse plekken neerzetten. Geef uw viervoeter een eigen plekje in de tuin of gebruik het hok als nachthok in een hondenkennel. Zo heeft iedere hond zijn of haar eigen plekje om te slapen. Bij een specialist als Dierencompleet.nl kunt u een hondenhok kopen in verschillende kleuren en maten. Zij verkopen alleen de beste kwaliteit hondenhokken.

Bekijk het aanbod van deze specialist online

Wanneer u graag een mooi hondenhok koopt voor uw trouwe viervoeter, is het belangrijk dat u kijkt naar de grootte van uw hond en de kwaliteit van het hok. Een te klein hondenhok is niet prettig voor een hond en u wilt natuurlijk dat het hondenhok lang meegaat. Het voordeel van het kopen van een hondenhok bij Dierencompleet.nl is dat zij ook maatwerk kunnen leveren. U kunt uw wensen dus aan hun medewerkers doorgeven en zij gaan voor u aan de slag. Zo weet u zeker dat u een hondenhok heeft waar u hond jaren van geniet.

Dé dierenarts in de buurt van Oosterbeek voor alle dieren

Zoekt u een dierenarts nabij Oosterbeek die een persoonlijke aanpak heeft? Kom dan langs bij de deskundige en vriendelijke dierenartsen van Huisdierenkliniek Hornstra in Arnhem! Hier kan uw huisdier van maandag tot en met zaterdag behandeld worden, of men voorziet u van advies. Bijzonder: u kunt bij deze dierenarts in de buurt van Arnhem terecht met allerlei soorten dieren:

 • Katten
 • Honden
 • Konijnen
 • Cavia’s
 • Ratten
 • Fretten

Als uw huisdier na de behandeling nog iets nodig heeft, hoeft u geen afspraak te maken voor het ophalen, dit kunt u gewoon bij de balie doen. Aan de balie voorzien ze u ook van het beste advies over het medicijngebruik. Bij de balie kunt u overigens ook terecht voor anti-vlooienmiddelen, ontwormingstabletten en speciaal dieetvoer.

Je dier wordt goed behandeld met de juiste apparatuur

Uw huisdier is heel belangrijk voor jou. Daarom is het belangrijk dat je de hulp van een expert inschakelt als het even niet zo goed gaat met uw huisdier. Daarom kies je bij Huisdierenkliniek Hornstra voor de dierenarts waar u het beste gevoel bij hebt. Hij of zij zorgt er met de modernste behandelmethoden en dito apparatuur voor dat uw dier zo snel mogelijk weer gezond is. Zo kunt u bijvoorbeeld een CT-scan laten doen, maar ook worden in deze kliniek operaties uitgevoerd en is er ruimte voor verblijf op de verpleegafdeling. De dierenartsen en hun assistenten volgen overigens regelmatig cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie met dieren. Zo zijn zij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Eenvoudig online een afspraak maken

Heeft u het gevoel dat er iets mis is met uw huisdier? Maak dan snel een afspraak, wat bij deze dierenarts in Arnhem, nabij Oosterbeek, eenvoudig gaat via een online contactformulier. Maak een afspraak op een dag en tijd waarop het u uitkomt, en dat kan ook in het weekend. Heeft u vooraf nog vragen over bijvoorbeeld de tarieven of de werkwijze? Neem dan van tevoren telefonisch contact op met deze dierenarts nabij Oosterbeek.

https://www.dedierenarts.nl/

Alles over honden vind je hier! – 123hondenrassen

Honden

Je hond is je beste vriend, maar er is veel dat je misschien niet van hem weet! Of je hond nu jong of oud is, deze leuke feiten over honden geven je 10 nieuwe redenen om van je harige vriend te houden:

 • Puppy’s en kleine hondenrassen houden van spelletjes zoals verstoppertje! Verberg en roep de naam van je pup zodat ze je kan proberen te vinden.
 • Honden kunnen meer dan 1000 woorden leren.
 • Grote, blije “helikopter” staart kwispelen is een teken van een heel aardige hond
 • Rechtopstaande, stijve, snelle staartbeweging is niet kwispelen of “vriendelijk” maar duidt een hond aan die nogal opgewonden en gefocust is.
 • Puppy’s groeien in de eerste vier tot vijf maanden tot de helft van hun lichaamsgewicht!
 • Puppy’s hebben dan een jaar of langer nodig om de andere helft van hun lichaamsgewicht te krijgen.
 • Puppy’s kunnen tijdens die snelle lichaamsgroeifase 18 tot 20 uur per dag slapen.
 • Honden lijken soms te glimlachen – net als mensen – met een grijnzende mond. Dit kan duiden op een ontspannen, onderdanige toestand.
 • Vermoeide puppy’s worden chagrijnig, net als kleine kinderen. Als je een kieskeurige puppy hebt, probeer dan een dutje.
 • Het snelste ras, de Greyhound, kan tot 44 mijl per uur rennen.
 • De Australische Helder is 1 van de meest gewilde honden in Nederland.

Deze lijst is geschreven en gepubliceerd door Geweldig man. Wil je meer weten over de trouwe viervoeters? Neem dan eens een kijkje op de website: 123hondenrassen.nl.

Maar wat als jouw hond nou minder gelukkig is? Of eventueel zelfs last kan hebben van een depressie. Daarvoor zijn er tegenwoordig ook geschikte oplossingen. Denk aan Bach bloesemremedies voor honden. Of neem je hond wat vaker uit met een hondenfietskar. Dat doet de hond ook vaak wel goed. Een geschikte hondenfietskar kun je vinden bij 123hondenrassen. Zij vergelijken de hondenfietskarren van de bekende merken met elkaar en maken zo een overzichtelijke vergelijking voor consumenten.

Bach bloesemremedies voor honden

Bach bloesemremedies zijn een alternatieve of aanvullende behandeling die wordt gebruikt bij emotionele problemen en pijn. Het is gemaakt van extracten van de bloemen en van wilde planten.

Edward Bach, een arts en homeopaat, creëerde deze middelen begin 1900. Homeopathie is de overtuiging dat het lichaam zichzelf kan genezen. Het gebruikt kleine hoeveelheden natuurlijke stoffen zoals planten en mineralen om het lichaam of de geest te behandelen. Het idee achter Bachbloesems voor honden is vergelijkbaar met homeopathie. Maar ze gebruiken minder materialen en werken niet direct aan lichamelijke klachten, maar aan emoties.

Bach geloofde dat het helen van negatieve emoties het lichaam helpt zichzelf te genezen. Zijn systeem bevat 38 remedies die elk een specifieke negatieve emotie aanpakken. De emoties zijn gegroepeerd in zeven brede psychologische oorzaken van ziekte:

 • Angst
 • Onzekerheid
 • Gebrek aan interesse in de huidige omstandigheden
 • Eenzaamheid
 • Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
 • Verdriet of wanhoop
 • Zorgt voor anderen ten koste van zichzelf

Hoe een Bach-remedie te kiezen

Selecteer een bloemremedie op basis van het emotionele probleem of de problemen die ten grondslag liggen aan uw probleem. U kunt één remedie kiezen of er meerdere combineren.

Je kunt ze kopen bij een natuurvoedingswinkel of werken met een specialist of iemand die is opgeleid om ze te gebruiken. Sommige natuurgenezers, homeopaten, kruidkundigen, chiropractors en acupuncturisten bieden ze ook aan.

123hondenrassen

6811 AX Arnhem

Bastionstraat 12

06-31001919

https://123hondenrassen.nl