Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Een stroomstoring in je huis of bedrijf, wat nu?

Een stroomstoring in je huis of bedrijf kan heel erg vervelend zijn. Je hebt bijvoorbeeld je restaurant vol zitten met klanten die ineens in het donker zitten. Of je bent rustig je avondeten aan het koken en ineens valt alle stroom uit. Een stroomstoring kan de dagelijkse gang van zaken goed verstoren omdat we tegenwoordig bijna overal stroom voor nodig hebben. Je kan bijvoorbeeld niet meer op het internet, je tv gebruiken of je oven aanzetten. Hoe ontstaat een stroomstoring eigenlijk? Het probleem kan bij de stroomleverancier liggen, maar in veel gevallen kan de oorzaak ook ergens anders liggen. Hier lees je hieronder meer over.

Stroomstoring door kortsluiting

Kortsluiting is de meest voorkomende oorzaak van een stroomstoring. Bij kortsluiting komen de binnenkanten van twee stroomkabels met elkaar in aanraking. Dit kan veroorzaakt worden door gesmolten of versleten kabels. Als oorzaak van de aanraking ontstaat er een enorm hoge hoeveelheid stroom op de kabel. Dit zorgt ervoor dat de stoppen in de meterkast doorslaan. Soms betekent dit dat je in een gedeelte van je huis of bedrijf geen stroom meer hebt. Het kan ook voorkomen dat dit in je gehele huis of bedrijf het geval is.

Stroomstoring door blikseminslag

Blikseminslag zorgt ook jaarlijks voor veel stroomstoringen. Wanneer de bliksem inslaat overbelast dit het elektriciteitsnet in je woning of bedrijf. Je meterkast detecteert dit en zal automatisch de stroom uitschakelen om schade te voorkomen. De stroom in je huis of bedrijf zal dus uitvallen. Ook sommige elektrische apparaten kunnen kapot zijn gegaan door de hoge mate van elektriciteit die er doorheen is gegaan. 

Professionele hulp bij een stroomstoring

Een stroomstoring kan voor vervelende ongemakken zorgen, je wilt deze dan ook liever voorkomen dan genezen. Een electrticien van Stroomprobleemkwijt.nl kan jou hier mee helpen! Hij heeft al jaren ervaring met verschillende stroomproblemen en kan jouw probleem dus zeker oplossen. Heb je een stroomstoring gehad en wil je deze niet nog eens of wil je graag een stroomstoring voorkomen? Bel of mail dan voor een afspraak!

https://stroomprobleemkwijt.nl/