Bsdesmidse.nl
Image default
Kunst en Kitsch

Een wandeling door de visie van een beeldend kunstenaar

Wilt u een keer een wandeling maken door het gedachtegoed van een beeldend kunstenaar? Dat kan wanneer u een bezoek brengt aan De Tempelhof, de kunstenaarswoning van Huub en Adelheid Kortekaas die gelegen is in Winssen, in de buurt van Nijmegen. Dit kunstenaarsduo werkt al sinds 1995 aan een totaalkunstwerk in de vorm van hun woning, die ze hebben omgedoopt tot De Tempelhof.  Alle objecten vormen samen in het totaalconcept van de woning en de omgelegen beeldentuin een uniek samenspel van vormen en kleuren. Hier kunt u ervaren hoe de artistieke zoektocht van twee beeldend kunstenaars uiteindelijk heeft geleid tot iets wat ze ‘Quantum Art’ noemen. 

Wanneer een beeldend kunstenaar en een tuinarchitect elkaar vinden

Het werk van deze kunstenaars is een mooi voorbeeld van wat er kan gebeuren als een beeldend kunstenaar en een tuinarchitect elkaar vinden in een gezamenlijke zoektocht naar een universele vormentaal. Het duo werkt al samen sinds de jaren ’60 en hebben vele kunstwerken en installaties gerealiseerd in zowel het binnen- als buitenland. Nadat ze zich realiseerden dat ze niet zozeer met financieel gewin bezig wilden zijn, maar liever de aanzet wilden vormen tot een nieuwe renaissance, besloten ze hun huis om te toveren tot laboratorium om dit te verwezenlijken. Het kiemplantje staat dan ook centraal in hun denken en al hun kunstwerken en symboliseert voor hen het nieuwe denken en het verlangen om als mens te kunnen worden wat we in ons diepste wezen zijn. Dit noemen ze Quantum Art, wat zich volgens een beeldend kunstenaar afspeelt op het snijvlak tussen economie en spiritualiteit, en individu en maatschappij. 

Zoekt u meer informatie over het werk van deze kunstenaars?

Wilt u een keer het werk van Huub en Adelheid Kortekaas in het echt zien of aanschaffen, of wilt u De Tempelhof in Winssen bij Nijmegen komen bezoeken, neem dan contact op via de website van deze beeldend kunstenaars voor meer informatie. 

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/