De noot, de gezondste snack van allemaal!

 Waarom zijn noten gezond? Dat noten een populaire snack zijn, is niet zonder reden. Noten zijn namelijk gezond. Dit komt omdat ze vol zitten met voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Zo bevatten ze verschillende vitamines, ijzer en zijn ze een goede bron van eiwitten en vezels.

Noten bevatten de vitamines B1 en E. Vitamine B1 ondersteunt de energiestofwisseling en vitamine E draagt bij aan de bescherming van je gezonde lichaamscellen. Daarnaast bevatten ze ijzer dat helpt bij een normaal zuurstoftransport in je lichaam. Eiwitten bevorderen het herstel van je spieren na fysieke inspanning. Noten bevatten dan wel veel calorieën door de hoeveelheid vet die erin zit, maar dit zijn vooral gezonde calorieën. Er zit namelijk veel onverzadigd vetten in. Dit zijn vetzuren die goed zijn voor de cholesterolspiegel. Noten passen verder ook goed in een vegetarisch en veganistisch dieet. Welke soorten noten zijn het gezondst? Iedere soort noot bevat verschillende vitaminen, mineralen en andere gezonde stoffen. Amandelen zijn bijvoorbeeld een grote bron van vitamine E, welke je cellen helpt beschermen tegen oxidatieve schade. De cashewnoot bevat veel koper dat helpt bij de instandhouding van soepele bindweefsels en bijdraagt tot de normale pigmentatie van je haar en huid. De hazelnoot bevat veel foliumzuur dat vooral goed is tijdens de zwangerschap. De macadamianoot bevat veel mangaan dat helpt je botten sterk te houden. De paranoot is een bron van selenium dat bijdraagt aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Door het eten van een pecannoot krijg je je portie vitamine B1 binnen en de pistachenoot levert je een hoop vezels en eiwitten. Walnoten zijn een goede bron van het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur dat bij een dagelijkse inname van 2 gram per dag helpt bij het behoud van een gezond cholesterol. Noten kopen: hier moet je op letten Ga je binnenkort noten kopen? Let dan op de volgende punten. Noten zijn alleen gezond als je ze ‘kaal’ eet. Wanneer je dus noten gaat kopen, is het belangrijk dat ze ongezouten zijn of niet omhuld zijn met chocolade. Een rauwe noot is tevens nog net iets gezonder dan een geroosterde noot. Bij het roosteren gaan namelijk vaak wat voedingsstoffen verloren. Ook is een biologische noot een betere keuze, omdat er bij deze noten geen schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.

 

https://www.notenstore.nl/

Waarom noten een gezonde snack zijn

Iedereen houdt er wel eens van om te snacken. Helaas is snacken niet altijd even gezond. Al die chocola, chips en zoutjes zijn nou eenmaal niet goed voor je gezondheid. Deze bevatten te veel suikers, zout en vetten. Kies daarom eens voor een gezonde snack, zoals noten. Wist je dat noten een verantwoorde snack zijn en goed zijn voor jouw lichaam? In deze blog vertellen we waarom noten een gezonde snack zijn. Lees snel meer!

 

Wat zit er in noten?

Noten zijn rijk aan onverzadigde vetten. Deze vetten zijn de goede vetten: ze zorgen ervoor dat de normale cholesterolgehalten in je bloed behouden blijven. Onverzadigde vetten dragen dus bij aan je algehele gezondheid.

Naast onverzadigde vetten zijn noten ook een bron van mineralen en vitamines. Je komt met name B-vitamines en vitamine E tegen in verschillende noten. Vitamine E is onder andere belangrijk voor de bescherming van de cellen in je lichaam en B-vitamines zijn goed voor je stofwisseling!

Tot slot bevatten noten ook eiwitten, ijzer en vezels. Eiwitten zijn van belang voor de samenstelling van je botten en dragen bovendien bij aan het herstel van je spieren na het sporten. IJzer bevordert de energiestofwisseling en helpt bij een normaal zuurstoftransport in je lichaam. Noten leveren ook een goede bijdrage aan je dagelijkse vezelinname. Met één handje noten heb je al gauw 2 gram vezels te pakken. Noten zijn dus een ideale snack voor sporters.

 

Hoeveel noten mag je per dag eten?

Je hoort vaak tegenstrijdige verhalen over noten. De één zegt dat noten rijk zijn aan calorieën en de ander zegt dat noten ontzettend gezond zijn en deze dus onbeperkt gegeten mogen worden. Het voedingscentrum stelt dat je aan één hand met noten per dag voldoende hebt. Dit komt neer op ongeveer 25 tot 30 gram noten. Iets meer of minder zou geen kwaad kunnen, maar indien je grote hoeveelheden noten consumeert, krijg je veel calorieën binnen.

Ben je op zoek naar noten? Neem dan een kijkje op de website van De Notenkoerier. Zij hebben een groot aanbod aan noten. Bestel je voor 15:00? Dan worden je noten dezelfde dag nog verzonden!

https://www.denotenkoerier.nl/

Hoe veilig is laserontharing?

Laserontharing is een cosmetische procedure waarbij een krachtige laser of intens gepulseerd licht (IPL) wordt gebruikt om ongewenst haar te verwijderen. Deze lichtbron verwarmt en vernietigt haarzakjes in de huid, waardoor de haargroei wordt verstoord. Veel voorkomende behandelingsgebieden zijn het gezicht, de borst, de benen, de armen, de oksels en de bikinilijn. Het kan nuttig zijn voor vrouwen met overmatige haargroei (hirsutisme).

 

Waar je aan moet denken voordat je haar via een laserbehandelling verwijdert

Laserontharing kan bijwerkingen hebben, het heeft beperkingen en het kan duur zijn. Definitieve ontharing via een laser uitvoeren is volkomen veilig, maar het kan af en toe bijwerkingen veroorzaken, zoals pijn en ongemak, en een rode huid die enige tijd kan aanhouden. Het is mogelijk ook niet voor iedereen geschikt, inclusief zwangere vrouwen en mensen met bepaalde huidtypes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de persoon die de behandeling uitvoert, ervaren en voldoende gekwalificeerd is.

 

Vermijd personen die slechts een korte opleiding hebben gevolgd.

Het belangrijkst waar je naar moet kijken, voordat je een eerste behandeling plant, is of de persoon die de behandeling uitvoert, een korte opleiding heeft gevolgd. Je hebt regelmatige sessies nodig om te voorkomen dat het haar teruggroeit. Hoe vaak sessies nodig zijn, verschilt van persoon tot persoon. Je hebt bijvoorbeeld elke 4 weken een sessie nodig om gezichtshaar te verwijderen, en voor lichaamshaar elke 6 tot 8 weken. Er is geen garantie dat ontharing via een laser al het haar zal verwijderen. Laserontharing werkt beter bij mensen met een bleke huid en donker haar. Uiteraard kan een specialist je altijd meer vertellen of deze behandeling voor je geschikt is.

 

Incura: een betrouwbare naam als het om patiëntendossier software gaat

De epd software ggz die Incura ontwikkelt, maakt de administratie echt een stuk makkelijker en leuker. De achterliggende gedachte is dat het zorgprofessionals als jij allereerst om de patiënten gaat. Gegevensbeheer is natuurlijk belangrijk, maar komt echt op de tweede plek. De programma’s zijn daarom eenvoudig te bedienen en bovendien zeer overzichtelijk. De volgende zaken kun je er gebundeld en online in bijhouden: je agenda, de boekhouding, het elektronisch patiëntendossier, facturen en de diverse meetinstrumenten waar je gebruik van maakt. De vernieuwende praktijksoftware van Incura wordt inmiddels al veel toegepast door:

-ergotherapeuten;

-fysiotherapeuten;

-GGZ-specialisten;

-logopedisten;

-oefentherapeuten.

Ook in multidisciplinaire praktijken verspreid over het land is men bekend met Incura. Om alles uit een pakket te halen wat er in zit, kun je een beroep doen op de Incura Academie. Er worden regelmatig webinars en trainingen georganiseerd voor nieuwe gebruikers. Aan jou de keuze of je online, bij Incura in Haarlem of op je eigen werkplek ondersteuning krijgt. 

Veilige en snelle software

Zoek je een geschikt programma om je epd fysiotherapie te integreren? Incura kan de software vandaag nog leveren. Incura heeft de volgende certificaten in huis: ISO 27001 en NEN 7510.

Dit betekent dat de softwareprogramma’s gecontroleerd zijn en bewezen veilig. Kiezen voor Incura staat gelijk aan een keuze voor integriteit, snelheid én zorgvuldigheid. Incura werkt nauw samen met Philips en er wordt gewerkt op Vital Health, een cloud-based platform. Als fysiotherapeut ben je hier vast bekend mee. Het Incura programma voor patiëntgegevens is onderscheidend flexibel. Je kunt je email eraan hangen, actuele tarieven implementeren, een koppeling maken met Nivel enzovoort. Incura hanteert twee soorten licenties: een vaststaand maandbedrag per deelnemer en een vaststaand maandbedrag per deelnemer met 1% van de jaaromzet. De exacte prijzen en de bijbehorende voorwaarden staan op de website van Incura vermeld. Overigens zijn beide overeenkomsten na een halfjaar weer opzegbaar. 

Als je wilt weten hoe het allemaal precies werkt, kun je contact opnemen met het Incura-team: 088 – 9462233.

https://www.incura.nl/

Wanneer een verzwaringsvest gebruiken?

Een verzwaringsvest zorgt er voor dat er diepe druk wordt gegeven aan het bovenlichaam. Zoals we in andere blogs al hebben beschreven geeft diepe druk een kalmerend effect. Diepe druk wordt onder andere toegepast bij mensen met: sensorische integratie problemen, hoog gevoeligheid, autisme, ADHD, ADD, angststoornissen, slaapstoornissen of een burn-out. In het algemeen kan dus worden gesteld: Mensen die problemen ervaren in het verwerken van de zintuigelijke prikkels. In deze blog zullen we de voordelen van een verzwaringsvest op een rijtje zetten.

Heb jij al eens gehoord van een verzwaringsvest? Simpel gezegd is een verzwaringsvest een vest gevuld met gewicht. Klinkt vast een beetje raar toch? Want waarom zou je voor de lol gaan lopen met extra gewicht aan je lijf? Ondanks dat het misschien vreemd in de oren klinkt, heeft een verzwaringsvest heel veel voordelen. Een verzwaringsvest kan namelijk perfect ondersteunen bij iemand die problemen ervaart in de prikkelverwerking. 

Een verzwaringsvest geeft regelrechte druk op de diepe sensoren in ons lichaam. Namelijk de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten. Deze sensoren geven een seintje aan onze hersenen die verteld dat de omgeving veilig is en het lichaam dus mag kalmeren. Het is vergelijkbaar met een stevige knuffel. Een stevige knuffel biedt namelijk ook troost, waardoor het lichaam kan kalmeren.

Een verzwaringsvest kan helpen bij de volgende factoren:

 • Kalmeren bij angst, paniek en stress;
 • Het stimuleren van het lichaamsbesef op het moment dat er sprake is van bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand;
 • Het verminderen van zelfbeschadigend gedrag door bijvoorbeeld stoten, krabben en slaan;
 • Kalmeren wanneer er sprake is van overprikkeling;
 • Het verbeteren van de concentratie gedurende een dag op of een specifiek moment;
 • Rustig een overgang tussen activiteiten kunnen maken zonder hierbij in de stress te schieten;
 • Goed kunnen functioneren in een omgeving waar veel prikkels zijn;
 • Goed omgaan met stresssituaties en oplopende frustraties en spanningen;

Toepassen van een verzwaringsvest

Om het allemaal wat duidelijker te maken zal ik nu het toepassen van een verzwaringsvest toelichten aan de hand van twee voorbeelden uit de praktijk.

Voorbeelden:

Nadine is moeder van 4 kinderen en heeft naast haar huishouden een drukke baan. Nadine is vrij gevoelig voor prikkels. Geluidprikkels komen bij haar extra hard binnen. Ook kan ze niet goed tegen een rommelige omgeving. Na een werkdag is ze vaak erg moe. Bij thuiskomst treft ze geregeld 4 drukke kinderen aan, die alle aandacht eisen en het speelgoed overal hebben rondslingeren. Ook moet ze dan snel beginnen met koken waardoor bij haar het stress en spanning flink oploopt, met soms een woede uitbarsting als gevolg.

Een leerling uit groep 3 van het basisonderwijs heeft moeite met het stil blijven zitten op zijn stoel in de klas. Op momenten dat de meester de lesstof aan het uitleggen is, zit hij continu te wiebelen op zijn stoel. Daarnaast klikt hij veel op zijn pen en rommelt hij regelmatig in zijn laadje. Omdat de prikkels op zijn plek niet genoeg zijn, stoort hij ook nog regelmatig de buurman om vragen te stellen of om gezellig over het weekend te praten. Regelmatig vraagt hij de meester of hij even naar de wc mag gaan. Op weg naar het toilet rent hij vrolijk door de gang en kijkt even bij alle klaslokalen naar binnen.

Toelichting verzwaringsvest

Nadine is een voorbeeld van iemand die gevoelig is voor prikkels. Nadine vind het heel vervelend dat ze soms onterecht zo boos wordt op haar man en kinderen. Om te voorkomen dat ze iedere avond overprikkeld de dag moet eindigen heeft ze op advies een verzwaringsvest uitgeprobeerd. Nadine draagt het vest in de auto richting het werk en op het moment dat ze naar huis rijdt. Ze heeft het gevoel dat ze hiermee veel rustiger haar werkdag start en prikkels op het werk minder hard binnen komen. Ook komt uitgerust thuis en heeft ze minder last van haar enthousiaste kinderen en de rommel die in huis ligt.

 

Dit is een schets van een typische prikkelzoeker. De meester merkte op dat zijn cijfers niet zo geweldig zijn. Hij had de indruk dat de leerling de lessen niet goed meekrijgt. Op advies van een ergotherapeut is een verzwaringsvest uitgeprobeerd. Dit vest draagt de leerling op de momenten dat er uitleg wordt gegeven in de klas. Het gevolg is dat hij nu beter op zijn stoel kan blijven zitten, omdat de onrust in zijn lichaam onderdrukt wordt. Ook kan hij zich hierdoor beter concentreren. Zijn cijfers zijn weer een stuk beter geworden. Zowel de meester, de leerling en zijn ouders zijn erg tevreden over het vest.

 

 

 

https://www.sensolife.nl/c-4632493/verzwaringsvesten/

Bloemenhove biedt een luisterend oor, advies en professionele behandelingen

Als je ongewenst zwanger bent, moet je ineens een aantal belangrijke beslissingen nemen. Heb je eenmaal de keuze gemaakt om tot abortus over te gaan, dan kun je hulp vragen bij Beahuis & Bloemenhove kliniek. Deze abortuskliniek bestaat sinds 1971 en is een vertrouwd adres voor professionele hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester. In de kliniek staat een deskundig team tot je beschikking. De artsen en verpleegkundigen begeleiden je tijdens alle stappen van de abortus. Daarnaast krijg je persoonlijke tips om een ongewenste zwangerschap in de toekomst te voorkomen. 

Ongwenst zwanger? 

Misschien vermoed jij dat je ongewenst zwanger bent, maar weet je het niet zeker. Ons eerste advies is: wacht tot je een week overtijd bent en haal dan een zwangerschapstest bij de drogist. Bij zo’n test zit een duidelijke handleiding. Blijft de twijfel bestaan, wacht dan nog een weekje en koopt opnieuw een zwangerschapstest.

Als je dit te spannend vindt om in je eentje te doen, kun je ook naar Beahuis & Bloemenhove kliniek komen om een en ander zeker te stellen. Is vastgesteld dat je zwanger bent, dan wordt overlegd over de mogelijkheden. Er zijn drie wegen te bewandelen:

 • je besluit het kind te krijgen en zelf op te voeden;
 • je besluit het kind te krijgen, na de geboorte kies je voor pleegouders of een adoptie;
 • je besluit de zwangerschap af te breken door middel van een overtijdbehandeling of abortus.

In het eerste geval adviseren we je de huisarts of een verloskundige te raadplegen. Bij de tweede optie is het FIOM het adres om aan te kloppen. En zoals gezegd kan Bloemenhove je bijstaan in het geval van een zwangerschapsafbreking.

Meisjes en vrouwen die een afspraak willen maken bij Bloemenhove kunnen op werkdagen tussen 09.00 en 16.45 bellen met de receptie. Dit is het telefoonnummer: +31 23 528 98 90. Er is geen wachtlijst. De behandelingen vinden plaats op dinsdag tot en met vrijdag.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home

Bloemenhove biedt een luisterend oor, advies en professionele behandelingen

Als je ongewenst zwanger bent, moet je ineens een aantal belangrijke beslissingen nemen. Heb je eenmaal de keuze gemaakt om tot abortus over te gaan, dan kun je hulp vragen bij Beahuis & Bloemenhove kliniek. Deze abortuskliniek bestaat sinds 1971 en is een vertrouwd adres voor professionele hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester. In de kliniek staat een deskundig team tot je beschikking. De artsen en verpleegkundigen begeleiden je tijdens alle stappen van de abortus. Daarnaast krijg je persoonlijke tips om een ongewenste zwangerschap in de toekomst te voorkomen. 

Misschien vermoed jij dat je ongewenst zwanger bent, maar weet je het niet zeker. Ons eerste advies is: wacht tot je een week overtijd bent en haal dan een zwangerschapstest bij de drogist. Bij zo’n test zit een duidelijke handleiding. Blijft de twijfel bestaan, wacht dan nog een weekje en koopt opnieuw een zwangerschapstest. Als je dit te spannend vindt om in je eentje te doen, kun je ook naar Beahuis & Bloemenhove kliniek komen om een en ander zeker te stellen. Is vastgesteld dat je zwanger bent, dan wordt overlegd over de mogelijkheden. Er zijn drie wegen te bewandelen:

 • je besluit het kind te krijgen en zelf op te voeden;
 • je besluit het kind te krijgen, na de geboorte kies je voor pleegouders of een adoptie;
 • je besluit de zwangerschap af te breken door middel van een overtijdbehandeling of abortus.

In het eerste geval adviseren we je de huisarts of een verloskundige te raadplegen. Bij de tweede optie is het FIOM het adres om aan te kloppen. En zoals gezegd kan Bloemenhove je bijstaan in het geval van een zwangerschapsafbreking.

Meisjes en vrouwen die een afspraak willen maken bij Bloemenhove kunnen op werkdagen tussen 09.00 en 16.45 bellen met de receptie. Dit is het telefoonnummer: +31 23 528 98 90. Er is geen wachtlijst. De behandelingen vinden plaats op dinsdag tot en met vrijdag.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home

Misselijkheid zwangerschap verminderen met TENS

Bent u zwanger en kampt u met flinke misselijkheid en zelfs braken? Dat is enorm vervelend en soms ondraaglijk. Ongeveer ¾ van de aanstaande moeders hebben hiermee te maken. Bij velen stopt het na de eerste drie maanden maar bij 20% van de vrouwen houdt het aan. Velen kiezen liever voor de misselijkheid dan voor pijnstilling. Pijnstillers zijn immers niet de beste oplossing voor uw ongeboren kind. 

Een goed alternatief voor reguliere pijnmedicatie is TENS. Het apparaat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie kan grote verlichting brengen. Niet alleen bij misselijkheid en braken. Het TENS apparaat bij bevalling werkt als pijnverlichting en is geschikt bij thuisbevallingen en ziekenhuisbevallingen. MammaTENS kan zelfs gebruikt worden om na de bevalling weer ‘back in shape’ te raken.

Eenvoudig in gebruik

Het TENS apparaat is ongeveer zo groot als een mobiele telefoon en eenvoudig te gebruiken. Via plakkers op specifieke plekken op het lichaam kunt u uzelf een lichte prikkeling via stroompjes toedienen. Dit is niet gevaarlijk en de sterkte van de tinteling kunt u zelf bepalen. De impuls die u toedient, verstoort de pijnprikkel richting uw hersenen. Daarnaast maakt uw lichaam pijn dempende stoffen aan. Als het gaat om het verminderen van misselijkheid en braken bij zwangerschap via TENS, kunt u het vergelijken met acupunctuur. Daar plaatst de therapeut op specifieke punten de acupunctuurnaalden. Via TENS elektroden worden dezelfde punten gestimuleerd. Dit kunt u zelf uitvoeren, wel altijd in overleg met uw verloskundige of gynaecoloog.

TENS aanschaffen

Als u kiest voor de aanschaf van TENS heeft u vele opties. Afhankelijk van uw wensen en eisen biedt MammaTENS diverse mogelijkheden. Zo is de OmniTensXP zeer geschikt voor pijnbestrijding bij bevallingen. Heeft u vragen over het gebruik of heeft u ondersteuning nodig bij TENS kopen? Het team van MammaTENS helpt u graag.

https://www.mammatens.nl/

10 kleine stappen naar geluk

Wat is geluk?

Geluk betekent niet dat je de hele dag vrolijk of lachend bent. Hoewel geluk door ieder van ons voor onszelf moet worden gedefinieerd, zou een algemeen begrip ervan meer goede momenten en herinneringen kunnen hebben dan slechte en een algemeen gevoel van voldoening en vervulling hebben. Dus, hoe kunnen we meer gelukkige momenten hebben?

1. Geef jezelf toestemming.

Geef jezelf toestemming om gelukkig te zijn. Velen van ons hebben de indruk dat we niet gelukkig mogen zijn, dat we het niet verdienen. Wel, we hebben nhet allemaal verkeerd! We verdienen alles om gelukkig te zijn, ongeacht wat anderen zeggen of zelfs wat we geloven. En als je diep in je kijkt, voel je het in je buik. Ik heb gelijk. U verdient het om gelukkig te zijn. Dus geef jezelf toestemming om te zijn. Begin te genieten van die vrijheid. Je kunt gelukkig zijn.

2. Lach

Zelfs als je er geen zin in hebt. Ja, lach zo vaak als je kunt. Als je met mensen bent, zullen ze zich warmer voelen en op dezelfde manier reageren. Als je alleen bent, lach dan minstens 3 minuten en je hersenen zullen het als een echte glimlach beschouwen en zullen beginnen met het produceren van feel-good hormonen en andere chemicaliën.

3. Geniet van het nu.

Je slecht voelen over het verleden zal het niet een beetje veranderen en zorgen maken over de toekomst zal je niet meer klaar maken voor wat het ook is dat uiteindelijk gebeurt. Hopeloosheid leeft in het verleden, angst in de toekomst. Kies het nu en doe een poging om het te leven. Alleen in het nu kun je echt vrij zijn.

4. Vind je zelf leuk.

Maak een lijst van alles wat je leuk vindt in jezelf, hoe klein of groot ook, en herinner jezelf aan een paar keer per dag aan al die bezoeken.

5. Hou van jezelf.

Breng elke avond, als je naar bed gaat, een paar minuten de tijd om gewoon liefde voor jezelf te voelen. Bedank jezelf voor alles wat je goed hebt gedaan gedurende de dag en laat de warmte van liefde je opvullen. Als dat te moeilijk is, doe je ogen dicht en zoek je naar het kleine kind dat je ooit was en nog steeds in je woont en laat je dat kind douchen met je liefde.

6. Draai het om.

Iemand vertelt je iets of doet iets waar je niet van houdt? Je kunt boos worden, van streek raken of misplaatst voelen. Of je kunt het omdraaien door origineel te zijn en ervoor kiezen om het te interpreteren als een activeringsgesprek of als een grappige situatie. Ze noemden je iets … kies ervoor om het grappig te vinden in plaats van aanstootgevend. Ze duwen je, negeren jou of praten zelfs over jou … kies ervoor om het alleen als een herinnering te beschouwen dat we allemaal mensen zijn en als zodanig fouten maken. Heb de mensheid lief in degenen die je boos maken.

7. Daag jezelf uit.

Vroeg in de ochtend durf je de hele dag door iets onverwachts of anders te doen. Kies de actie in de ochtend, zodat je de hele dag de tijd hebt om het juiste moment te vinden. Je hoeft niet aan heel moeilijke of avontuurlijke plannen te denken, maar gewoon iets wat je normaal niet zou doen, zoals naar een bepaalde winkel gaan of een nieuw soort eten eten.

8. Deel je liefde.

Zeg vandaag iets liefs tegen één persoon (of meer). Je kunt het hardop zeggen of schriftelijk. Je kunt het zelfs tekenen of zingen.

9. Probeer nieuwe woorden.

Ben jij een van degenen die vaak woorden zoals wij gebruiken … ‘kan niet’, ‘weet ik niet’, ‘nooit’ …? Waarom probeer je niet wat gemakkelijker te gebruiken, zoals: ‘niet voelen als’, ‘zou willen leren’ of ‘niet de gewoonte van’ …? Of kies een positief of blij woord dat u vandaag wilt gebruiken en probeer het zo vaak mogelijk toe te passen. Wees dapper en fantasierijk met je woorden.

10. Tel je zegeningen.

Pak een stuk papier en iets wat je leuk vindt om te drinken en comfortabel te zitten, misschien met wat leuke muziek op de achtergrond. Schrijf dan. Schrijf een lijst met alle zegeningen in je leven. Begin bij de kleinsten: ik leef … voor de grootste die je kunt voelen. Laat niets achter. Als u klaar bent, laat je de lijst op de tafel. Lees het elke ochtend, naast je horoscoop, bv. Horoscoop Weegschaal of Horoscoop Schorpioen, tijdens het ontbijt voor een week.

Bron:
Zodiac Horoscoop | Horoscoop Boogschutter

https://zodiac-horoscoop.nl/

Verlaagd libido bij vrouwen behandelen

Veel vrouwen krijgen last van een verlaagd libido als ze ouder worden, dit hoort er nu eenmaal bij. Hier kun je niks aan doen hoor je mensen ook wel zeggen. Maar is dit wel waar? Wat nu als je gewoon een paar stappen kunt volgen waardoor je weer een hoger libido zal krijgen? Je raad het waarschijnlijk al, deze manieren zijn er zeker. Laten we dus maar snel beginnen met de tips waarmee jij je libido kunt verhogen.

Een verlaagd libido is natuurlijk niet fijn, je partner lijdt hier ook onder want hij houdt waarschijnlijk veel van je en zou dolgraag met jou het bed in duiken. Het beste wat je kunt doen om je libido te verhogen is door gezond door het leven te gaan. En wat bedoelen we hier mee? We richten ons dan vooral op gezond eten en voldoende sporten, deze twee dingen zijn namelijk de twee belangrijkste factoren die jou op weg helpen naar een hoger libido.


Lustopwekkend middel voor vrouwen

Laag libido vrouwen

Laten we eerst kijken naar gezond eten. Hier bedoelen we mee dat je genoeg goede gerechten op een dag moet binnen krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan eiwitrijke producten of aan bepaalde soorten groentes. Wanneer je namelijk gevarieerd eet op een dag dan kan je lichaam heel erg makkelijk hormonen aanmaken. Wanneer de hormonen aangemaakt worden zal het libido verhogen. Kijk anders eens op internet, hier kun je veel gerechten vinden die ingrediënten bevatten die blijkbaar libido verhogend werken. Het andere puntje was dus sporten, het blijkt dat sporten zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam. Dit heeft weer als gevolg dat de hormoonbalans beter op orde zal worden gemaakt. Voor mannen is het verstandig om te gaan fitnessen, voor vrouwen is het handig om bijvoorbeeld te gaan hardlopen. Door deze twee te combineren heb je een zeer goede basis voor een libido verhogende periode, probeer het dus eens uit en zie of je verandering krijgt in je dagelijks leven.

Als je hier nu niet zo heel veel zin in hebt dan kun je ook kiezen voor een lustopwekkend middel, dit zorgt er ook voor dat je libido zal stijgen. Dat is dus veel makkelijk dan al dat gezonde eten en sporten. Het is een kuur die je moet volgen, het is echter wel handig als je er ook gezond bij eet en af en toe een beetje sport, dan krijg je namelijk de beste resultaten die je kunt krijgen. Beozek vooral eens de website van dit mooie lustopwekkend middel zodat je de werking van de kuur grondig kunt doornemen. Zo krijg je een beetje een beeld van het product en kun je voor jezelf nagaan of het iets voor jou is.