Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

Goedkope ramen en deuren

Thermische modificatie.
Over TMD (thermisch gemodificeerd) hout
Thermo-gemodificeerd hout.
Wat mensen niet deden om de “levensduur” van hout te verlengen. Het werd gekookt in olie, triviaal geverfd, geïmpregneerd met antiseptica en polymeren, opnieuw geverfd, maar met behulp van ultrageluid en elektrodiffusie. Ze bedekten het met een vocht- en luchtdichte film, creëerden en maken nog steeds composietmaterialen van hout. Wanhopig vervingen ze hout door metaal en plastic. Maar dit alles gaf niet het gewenste effect, hoewel het technologieën ontwikkelde. En pas aan het begin van de vorige en de huidige eeuw werd een nieuw product ontwikkeld – thermowood.

Thermowood-fabrikanten in verschillende landen gebruiken technologieën die enigszins van elkaar verschillen. Maar in de meeste gevallen bestaat het proces van het maken van thermisch gemodificeerd hout uit drie fasen: het hout verwarmen met stoom, het drogen om vocht te verwijderen, de kleur van het hout veranderen (van lichtbruin naar zwart).

Thermo-gemodificeerd hout – TMD (Thermally Modified Timber – TMT) is een natuurlijk, absoluut milieuvriendelijk materiaal en heeft een aantal unieke eigenschappen in vergelijking met gewoon sier- en constructiehout. De belangrijkste zijn een lage evenwichtsvochtigheid op het niveau van 3-5%, weerstand tegen bederf, stabiele geometrie van producten die in bedrijf zijn, ongeacht temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, het vermogen om het uiterlijk van exotische soorten en oud hout te verkrijgen van goedkope houtsoorten , het vermogen om alle tinten van lichtgeel tot bijna zwart te verkrijgen, ongeacht het houttype voor de gehele diepte van het product, lage hygroscopiciteit, verminderde thermische geleidbaarheid, laag harsgehalte in coniferen.

De belangrijkste kenmerken van een thermowood.
Warmtebehandeling verhoogt de biologische duurzaamheid van hout met 15-25 keer. TMD rot en schimmel niet, het is resistent tegen schimmels, bacteriën en insecten.
De geometrische stabiliteit van thermohout is 15 keer verhoogd in vergelijking met conventioneel hout. TMD krimpt niet, zwelt niet, droogt niet uit.
De vochtafstotendheid van thermohout voorkomt bederfprocessen, aangezien het uniforme vochtgehalte 5-7 keer wordt verminderd.
De thermische geleidbaarheid van thermohout is 20-25% lager dan die van onbehandeld hout.
De dichtheid en het soortelijk gewicht tijdens warmtebehandeling worden verminderd met 5-10%.
De druksterkte van TMD neemt toe met 50% of meer, maar het wordt niet aanbevolen om het in dragende constructies te gebruiken.
Decoratieve aantrekkingskracht. Thermowood kleur is afhankelijk van temperatuur en verwerkingstijd. Hoe hoger de temperatuur, hoe donkerder het hout. De kleurverandering vindt plaats in het bereik van bruin, gelijkmatig over de gehele dikte van het materiaal met de mogelijkheid om verschillende gradaties te verkrijgen in termen van de mate van verduistering. Het oppervlak van TMD is niet poreus, maar dicht en egaal; het heeft geen antiseptica, impregnatie, toning en verven nodig. Er is nog een unieke decoratieve eigenschap van een thermohout: het vermogen om materiaal te verkrijgen uit goedkope houtsoorten dat qua uiterlijk niet verschilt van exotische soorten en oud hout.

Vuurbestendig.
In termen van de mate van interactie met vuur verschilt thermohout van onbehandelde houtsoorten, de ontstekingstemperatuur van TMD is 50-80 ° C hoger, afhankelijk van de houtsoort. Thermowood brandt uiterst schoorvoetend door modificatie van cellulosepolymeren, hoog ligninegehalte en vernietiging van brandbare hemicellulose en geeft bij verbranding minder giftige stoffen af ​​dan gewoon hout. Om de brandveiligheid van het materiaal te vergroten, kunt u moderne brandvertragende coatings gebruiken.

Milieu vriendelijkheid. Bij de warmtebehandeling van hout worden geen chemische componenten toegevoegd. TMD is een milieuvriendelijk product, materiaalneutraal ten opzichte van het menselijk lichaam, het veroorzaakt geen allergische reacties.

Talrijke tests hebben aangetoond dat de karakteristieke geur van warmtebehandeld hout niet schadelijk of gevaarlijk is. het gehalte aan verdampende organische verbindingen is beduidend lager dan bij onbehandelde zachthoutsoorten. Maar de geur van warmtebehandelde ceder, jeneverbes en zeder is daarentegen geneeskrachtig. Bij de warmtebehandeling van hout worden geen chemische componenten toegevoegd, daarom kan productieafval op dezelfde manier worden afgevoerd als conventioneel houtafval.

Korte beschrijving van technologie
Thermowood-fabrikanten in verschillende landen gebruiken technologieën die enigszins van elkaar verschillen. Maar in de meeste gevallen bestaat het proces van het maken van thermisch gemodificeerd hout uit drie fasen: het hout verwarmen met stoom, het drogen om vocht te verwijderen, de kleur van het hout veranderen (van lichtbruin naar zwart). Thermische modificatie van hout is twee onderling verbonden fysisch-chemische processen: Ten eerste verwijdert warmtebehandeling de voedingsbodem voor houtplagen (schimmels, schimmels en insecten). Het is ophet wordt bereikt door ontleding van hemicelluloses, het amorfe deel van cellulose, tot suikers met een laag molecuulgewicht. Bovendien elimineert de afbraak van deze stoffen het “mechanisme” van opname en vasthouden van vocht door hout (een gunstige omgeving voor ongedierte).

Ten tweede wordt lignine * tijdens de warmtebehandeling opnieuw gepolymeriseerd. Met andere woorden, warmtebehandeling veroorzaakt een kunstmatig proces van herverdeling van lignine en pseudo-lignine in houtcellen. Dit proces creëert een celstructuur met gesloten cellen die het hout hard en duurzaam maakt, waardoor het vermogen om vocht op te nemen en op te zwellen aanzienlijk wordt verminderd. Als gevolg hiervan begint thermisch gemodificeerd hout te reageren op vocht als een gewone stof. Als vocht de thermische boom binnendringt, dan alleen in de holte tussen de cellen (draden) en dan snel verdampt.

Het proces van thermische modificatie leidt dus tot kunstmatige, fysisch-chemische verhouting (verhouting – Engels, lit. verhouting) – een toename van de mechanische en chemische sterkte van hout, waardoor het biochemische proces van houtrijping wordt versneld, dat zich gedurende tientallen jaren in de natuur ontwikkelt. honderden jaren.

De geschiedenis van thermowood.
Het begon allemaal met het feit dat ze in de jaren 30 van de twintigste eeuw in Duitsland en vervolgens in de jaren 40 in de VS op wetenschappelijke basis een technologie begonnen te ontwikkelen voor warmtebehandeling van hout. Ze kwamen voor de tweede keer op dit onderwerp terug in de jaren 90 van de vorige eeuw, toen verschillende landen (Finland, Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland) onderzoek deden op het gebied van warmtebehandeling van hout. Als resultaat van deze onderzoeken werd vastgesteld dat het effect van stoom op hoge temperatuur op hout leidt tot onomkeerbare veranderingen in de biologische samenstelling op moleculair niveau, wat een aantal essentiële eigenschappen en prestatiekenmerken van hout significant (!) Verbetert, aanzienlijk. breidt het toepassingsgebied uit.

Begin jaren 90 van de twintigste eeuw werd Finland een pionier in de industriële productie van thermohout. Dit land is tot op de dag van vandaag een erkende leider in onderzoek en productie op dit gebied. De positieve ervaring van de Finnen heeft de activiteit van houtbewerkers in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en Rusland geïntensiveerd. Tegenwoordig zijn er in Europa volgens sommige schattingen meer dan een dozijn gepatenteerde warmtebehandelingsprocessen. Onlangs heeft de technologie voor het maken van thermowood zich gevestigd in de Verenigde Staten en Canada.

In 2004 is de productie van thermowood in Europa sterk gestegen als gevolg van het definitieve verbod door de Europese Commissie (het hoogste uitvoerende orgaan van de Europese Unie) op het gebruik van chemisch behandeld hout in de EU-landen.

In 2006 bedroeg het Europese productievolume van thermowood 100-110 duizend kubieke meter. m. In 2007 is dit cijfer gestegen tot 130-140 duizend kubieke meter. Over de hele wereld zijn er ongeveer 30-40 productielocaties voor de productie van thermohout, waarvan de helft in Finland (75 duizend kubieke meter).

 

Goedkope ramen en deuren

Hoe Schuifraam Plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0086-prijs-schuifraam-pvc.html