Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Gootsteen verstopt in Rotterdam?

Met de haven in Rotterdam kun je wel zeggen dat wij Rotterdammers goed met water om kunnen gaan. Wanneer je gootsteen geen water meer wegspoelt is dit voor veel mensen echter wel anders. We gebruiken onze gootsteen in huis vaak dagelijks en wanneer je deze ineens niet meer kunt gebruiken kan dit voor veel overlast zorgen. Gelukkig is er nog geen man overboord wanneer dit gebeurd en kan je zelf al een aantal dingen doen om het probleem te verhelpen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte gootsteen?

Een gootsteen is ervoor gemaakt om water af te voeren naar het riool. Wanneer er alleen water afgevoerd wordt kan een gootsteen dus ook nooit verstoppen. Jammer genoeg is het bijna onvermijdelijk dat er dingen als voedselresten, zeepresten en haren in de gootsteen terecht komen. Wanneer deze door de gootsteen spoelen kunnen ze een ophoping veroorzaken in de leiding die uiteindelijk tot een verstopping kan leiden. 

Kan ik mijn gootsteen zelf ontstoppen?

De gootsteen in je keuken of badkamer wil je natuurlijk gewoon dagelijks kunnen blijven maken. Mocht het toch gebeuren dat de gootsteen verstopt raakt dan wil je dit zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig zijn er al een aantal dingen die je zelf kunt doen om de verstopping in je gootsteen te ontstoppen. 

  • Giet kokend water en baking soda door de gootsteen

  • Trek de verstopping los met een rubberen plopper

  • Draai de sifon los en reinig deze grondig. 

Hulp van een professional

Wanneer je al deze technieken hebt geprobeerd en de verstopping nog steeds aanwezig is dan is je beste optie om een professional in te schakelen. Wij hebben al een ervaren vakman uit de regio Rotterdam voor je klaar staan. Hij kan al binnen een dag voor je deur staan om jouw gootsteen te ontstoppen in Rotterdam. Twijfel daarom dus niet en bel of mail voor een afspraak!

https://www.ontstoppingsdienst-rotterdam.nl/