Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Hoe houd je je planten in je tuin gezond? Worteldoek!

Elke tuinier droomt ervan, een prachtige tuin met allerlei gezonde en stralende planten. Als tuinier probeer je je planten gezond te houden, maar daar is steeds dat onkruid dat vervelend komt doen. Wanneer onkruid ongecontroleerd zijn gang kan gaan kan de gezondheid van je planten in gevaar komen. Gelukkig is er een oplossing die je planten gezond houdt en beschermt tegen onkruid, worteldoek! In dit blog vertellen we hoe een worteldoek ervoor kan zorgen de planten in je tuin gezond te houden.

De synthetische stof van worteldoek

Worteldoek, ook wel anti worteldoek genoemd, is gemaakt van een synthetische stof, hierdoor wordt de groei van onkruid voorkomen. Het werkt als een soort beschermlaag tussen de grond en de lucht. Het onkruid kan niet door het stof van worteldoek heen groeien, zo kan het onkruid dus niet ongecontroleerd zijn gang gaan. Hierdoor is worteldoek ideaal om niet je planten gezond te houden, maar ook onder bestrating, grind of tegels neer te leggen. 

Meer tijd over door worteldoek

Het belangrijkste voordeel van worteldoek is natuurlijk het voorkomen van onkruidgroei, echter moet daar wel een kanttekening bij worden gemaakt. Onkruid kan in je tuin terecht komen op allerlei verschillende manieren, ook via de lucht. Helaas is niet al het onkruid tegen te houden, maar toch bespaart worteldoek je veel tijd. Het onkruid dat via de lucht je tuin binnenkomt kan zich wel ontkiemen, maar het kan zich niet nestelen door het doek. Doordat het onkruid zich niet kan nestelen is het heel gemakkelijk te verwijderen en hoef je niet uren zitten te wieden. Als tuinier heb je zo meer tijd over voor je plantjes en hoef je niet het stomme werk te doen.

Worteldoek houdt de bodem vochtig

Naast het voordeel dat het onkruidgroei voorkomt zorgt worteldoek er ook voor dat de bodem vochtig blijft. Worteldoek gaat namelijk verdamping tegen, water dat anders uit de grond zal verdwijnen wordt nu vastgehouden in de grond. In droge periodes waar het amper regent blijven je planten dan goed voorzien van water waardoor ze gezond blijven. Voor de afwatering is het doek geen probleem, worteldoek is namelijk waterdoorlatend.

Om je planten gezond te houden is worteldoek dus een zeer nuttig hulpmiddel, het is gemakkelijk neer te leggen, voorkomt onkruidgroei en het houdt de bodem vochtig. Zo blijven je planten gezond en kun jij genieten van een mooie tuin.

 

https://vendrigpackaging.com/386-worteldoek