Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Hoe veilig is laserontharing?

Laserontharing is een cosmetische procedure waarbij een krachtige laser of intens gepulseerd licht (IPL) wordt gebruikt om ongewenst haar te verwijderen. Deze lichtbron verwarmt en vernietigt haarzakjes in de huid, waardoor de haargroei wordt verstoord. Veel voorkomende behandelingsgebieden zijn het gezicht, de borst, de benen, de armen, de oksels en de bikinilijn. Het kan nuttig zijn voor vrouwen met overmatige haargroei (hirsutisme).

 

Waar je aan moet denken voordat je haar via een laserbehandelling verwijdert

Laserontharing kan bijwerkingen hebben, het heeft beperkingen en het kan duur zijn. Definitieve ontharing via een laser uitvoeren is volkomen veilig, maar het kan af en toe bijwerkingen veroorzaken, zoals pijn en ongemak, en een rode huid die enige tijd kan aanhouden. Het is mogelijk ook niet voor iedereen geschikt, inclusief zwangere vrouwen en mensen met bepaalde huidtypes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de persoon die de behandeling uitvoert, ervaren en voldoende gekwalificeerd is.

 

Vermijd personen die slechts een korte opleiding hebben gevolgd.

Het belangrijkst waar je naar moet kijken, voordat je een eerste behandeling plant, is of de persoon die de behandeling uitvoert, een korte opleiding heeft gevolgd. Je hebt regelmatige sessies nodig om te voorkomen dat het haar teruggroeit. Hoe vaak sessies nodig zijn, verschilt van persoon tot persoon. Je hebt bijvoorbeeld elke 4 weken een sessie nodig om gezichtshaar te verwijderen, en voor lichaamshaar elke 6 tot 8 weken. Er is geen garantie dat ontharing via een laser al het haar zal verwijderen. Laserontharing werkt beter bij mensen met een bleke huid en donker haar. Uiteraard kan een specialist je altijd meer vertellen of deze behandeling voor je geschikt is.