Hoe je je eigen vesten kan bedrukken

Om een vest persoonlijker, aansprekender en unieker te maken is het altijd een goed idee om je eigen logo, illustratie of tekst er op af te laten drukken. Wist je dat je dit ook zelf kunt doen? Het is lang niet zo moeilijk als dat je denkt.

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor het bedrukken van een vest?

  • strijkplank
  • strijkbout
  • geschikt vest (zie punt 1)
  • computer met printer
  • transferpapier
  • bakpapier
  • lineaal of meetlint

1. Het kiezen van de juiste stof

Een goede afdruk begint bij het kiezen van de juiste stof van je vest. Kies als het kan voor effen stof, zonder al te veel textuur. Veel textuur kan zorgen voor verstoringen in je afdruk, maar ook voor een chaotisch geheel.

2. Transferpapier

Om de bedrukken op het vest te krijgen, heb je transferpapier nodig. Transferpapier is speciaal gemaakt om afbeeldingen en tekst op textiel te bedrukken. Dit papier kun je online, maar ook in een hobbywinkel kopen. Let er bij het kopen op dat je transferpapier koopt dat door jouw printer kan. De meeste soorten transferpapier kunnen alleen in een laserprinter, maar er zijn soorten die ook door een inkjetprinter kunnen.

3. Ontwerp uitprinten

Het is tijd om je ontwerp te gaan printen. Heel belangrijk is dat je ontwerp in spiegelbeeld wordt geprint. Anders komt je afdruk zelf in spiegelbeeld te staan. Stop je transferpapier in de printer en druk je ontwerp daar in full colour op af. Als je twijfelt over de grote van je ontwerp, is het handig om eerst een testprint te maken om te kijken of de grootte van je ontwerp klopt.

4. Ontwerp uitknippen

Knip het ontwerp uit, zodat je geen witte randen langs je afdruk krijgt.

5. Positie afdruk bepalen

Bekijk waar je de afdruk wilt maken. Neem een meetlint om het de positie te bepalen. Je kunt eventueel schilderstape gebruiken om rechte lijnen te markeren, waar je je ontwerp op kunt leggen. Zo kun je de positie van je ontwerp markeren op het vest zodat je afdruk recht en uitgelijnd is.

6. Afdrukken

Leg je ontwerp op het transferpapier op het vest met een vel bakpapier er over heen. Zorg dat het strijkijzer heet is en strijk er gelijkmatig over heen. Kijk regelmatig voorzichtig of het ontwerp al is overgebracht op je vest. Als het goed is, heb je een prachtig resultaat! Tip: Als je een restje stof hebt liggen, kun je het beste eerst daar een testje op maken, zodat het op het vest gelijk goed gaat.

Als je verzekerd wilt zijn van een goed resultaat dan kun je het vesten bedrukken beter uitbesteden. Ook als je grootschalig wilt bedrukken, is het beter om het professioneel te laten doen. Als je een grote oplage bestelt, is het ook nog eens minder duur. Een partij als Hurricane Bedrijfskleding kan je hierbij helpen.

Waar moet je naar kijken bij het zoeken van een ethisch paar sandalen?

Kwaliteit en duurzaamheid: Een tijdloos paar goed gemaakte sandalen moet een tijdje meegaan – in ieder geval meer dan één seizoen! Dat betekent dat er geen dunne bandjes uit elkaar vallen als je op de dansvloer staat op de zomerhuwelijksdag van je neef of nicht.

Duurzame, natuurlijke materialen: Zoek naar materialen zoals lokaal geproduceerd, plantaardig gelooid leer, natuurlijk rubber en gerecyclede onderdelen. Dit soort materialen zijn meestal hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar, veel minder belastend voor de planeet, en meestal zijn ze ook van hogere kwaliteit en duurzamer. Let ook goed op voor PVC. Een uiterst giftig plastiek, wordt het vaak gebruikt in sandalen — omvat luxe degenen en zelfs een paar merken hieronder – omdat het de enige manier is om die duidelijke vinyl hogere riem te krijgen. Als u die duidelijke plastic blik wilt, zult u of op duurzaamheid moeten compromitteren of het achter laten.

Eerlijke lonen en transparantie: Het maken van een hoogwaardige schoen is een kunst. En de mensen die ze maken, moeten dienovereenkomstig worden betaald. Zoek naar merken die zich inzetten om hun ambachtslieden een leefbaar loon te betalen voor hun werk, maar die ook andere voordelen bieden, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Niet al deze bedrijven doen absoluut alles 100% ethisch en duurzaam – maar ze zijn daar wel eerlijk in en zetten zich in voor verbetering.

Comfort: Als je gaat dartelen op boerenmarkten, netwerkevenementen en zomerfestivals, kun je je net zo goed comfortabel voelen, toch? Natuurlijk, sommige sandalen moeten twee tot drie keer gedragen worden om in te breken. Maar als ze eenmaal aan je voeten zijn gevormd, ben je er klaar voor.

Tijdloos. Veelzijdig: We zijn vrij onvermurwbaar over het feit dat je een minimalistische garderobe kunt hebben zonder je uiterlijk op te offeren. De meeste van de onderstaande sandalen kunnen omhoog of omlaag worden gekleed, afhankelijk van de gelegenheid, en kunnen jarenlang worden bewaard en gedragen.

Ik weet zeker dat je wel eens gehoord hebt van Teva slippers of sandalen – ze zijn er al sinds 1984 en zijn een favoriet onder de buitenmensen. Hun reis naar duurzaamheid is geleidelijk geweest en vanaf 2020 zijn al hun iconische bandjes (over hun hele productlijn) nu gemaakt van traceerbaar, controleerbaar gerecycled plastic. Ze blijven werken aan het verminderen van hun afval, koolstofuitstoot en watergebruik en zetten zich in voor een transparante en ethische toeleveringsketen.

Een luiertas met stijl

Luiertassen kunnen een echte levensredder zijn voor nieuwe moeders, vooral voor degenen die altijd onderweg zijn. Ze zijn handig, hebben zakken voor gemakkelijke organisatie van alle benodigde spullen en houden alle dingen die jij en je baby nodig hebben gedurende de dag. Maar wat maakt een goede luiertas in vergelijking met andere?

Met zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen, kan het een beetje overweldigend zijn om een babyluiertas te kiezen die bij jou en je behoeften past. 

Terwijl iedereen een tas wil die functioneel is, willen sommige moeders niet per se een tas die eruit ziet als een luiertas – dit is waar stijl een rol speelt. Er zijn verschillende keuzes beschikbaar, waarvan vele helemaal niet op een traditionele luiertas lijken. Je kunt zelfs rugzak luiertassen en luiertasjes vinden die zowel praktisch als stijlvol zijn voor ouders die onderweg zijn. De beste luiertassen bieden zowel stijl als functionaliteit.

Een andere belangrijke overweging is de ruimte. Een ideale luiertas biedt ruimte voor zowel de spullen van je baby als de spullen die je zelf nodig heeft. Je zult geen tasje willen dragen bovenop al het andere, dus zorg ervoor dat je een tas koopt die dubbel werk doet voor jou en je kleintje. Een luiertas organizer is een geweldige manier om je ruimte te maximaliseren en alles georganiseerd te houden.

Een voorbeeld van een handige maar stijlvolle luiertas is de Cowboysbag luiertas, gemaakt van hoogwaardig volnerfleer en ziet er ook nog eens prachtig uit terwijl deze over alle functies van een normale luiertas beschikt.