Volg een opleiding DJ worden voor beginners

Droom je ervan om voor volle zalen te draaien? Ben je een muzikaal talent? Beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen en passie voor het vak van DJ’s? Steeds meer muziekscholen bieden professionele cursussen aan om DJ te worden voor beginners. Als startende DJ leer je zo de kneepjes van het vak. Vaak hoef je hiervoor geen ervaring te hebben. Als je gemotiveerd bent om veel te leren, is dat vaak al voldoende om succesvol de cursus af te ronden.

Een cursus DJ worden voor beginners

Bij de Gooische Muziekschool in Bussum volg je ook een cursus DJ worden voor beginners. Op deze school krijg je les van professionals die al jaren meedraaien in het vak en echt weten waar ze het over hebben. De docenten leren je de basis van het draaien: van het naast elkaar draaien van tracks, het ontdekken van het mengpaneel tot aan het toewerken naar een climax in je muziek. Ook maak je loops, effecten en leer je tracks mixen. Een ander belangrijk onderdeel van de cursus is het leren luisteren naar muziek. Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je aan het draaien bent? Welke muziekgenres matchen met elkaar en welke totaal niet? De cursus leert je dus niet alleen de technische kneepjes van het vak, maar helpt je ook je muzikaliteit verder te ontwikkelen.

Laat je inspireren op deze muziekschool

Op de Gooische Muziekschool in Bussum ontdek je een ruim aanbod aan muzieklessen op het gebied van dans, muziek en musical. Met een grote diversiteit aan instrumenten en rijkserkende opleidingen vind je hier altijd een cursus die bij je past. De school verzorgt lessen in acht gemeentes van de Gooi- en Vechtstreek en Eemland. Tijdens de opleiding DJ worden voor beginners volg je 5 lessen in een speciale DJ-ruimte met alle benodigde apparatuur. De cursus is vanaf 10 jaar te volgen en wordt ook aangeboden voor volwassenen. Een les duurt ongeveer 45 minuten.  Je meldt je aan via een inschrijfformulier of neemt contact op met de school.

https://www.degooischemuziekschool.nl/

Virpp: Het nieuwe platform voor producers zoals jij!

Voor de mensen die dit platform nog niet kennen, Virpp is een online plek waar music producers van over de hele wereld elkaar kunnen ondersteunen en volgen. Ben jij een beginnend artiest of ben je simpelweg nog niet op de plek waar je wilt zijn in je carrière? Dan is de stap om een account op Virpp aan te maken er een om aan te raden! Lees hier waarom.

 

Wat is Virpp?

Zoals net al kort omschreven, is Virpp een super mooi platform voor beginnende producers. Met een account op dit platform kan je je nieuwste songs droppen en kunnen andere producers, artiesten en platenlabels hierop reageren. Dat kan in de vorm van reacties, feedback maar ook kunnen bijvoorbeeld artiesten jou benaderen voor samenwerkingen. Ook labels kunnen jou benaderen voor om op contract te komen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van jouw inzet en jouw aanwezigheid op Virpp.

 

Waarom Virpp perfect is voor jouw carriere

Met Virpp wordt je niet beperkt tot de Nederlandse markt waar het uitpuilt van het muziektalent. Mensen, artiesten, producers en platenlabels van over de hele wereldbol kunnen naar jouw muziek luisteren. Iedereen is op dit platform gelijk gestemd en er heerst geen misgunning onder de gebruikers. Jij kunt zelf natuurlijk ook reageren op de muziek van anderen. Zo groeit je netwerk binnen de muziekindustrie wat natuurlijk altijd van pas komt!  

 

Maar… Virpp doet niet al het werk!

Virpp is er om jou als artiest te helpen om van jouw hobby je carriere te maken. Echter moet je je niet blind staren op dit platform. Jijzelf bent degene die het uiteindelijk moet doen. Zeg je baan dus nog niet op en blijf moeite stoppen in jouw muziek. Met het blijven verbeteren van jezelf zal je groeien en ook de luisteraars zullen dat merken en waarderen!

 

Donderdagavond

Op donderdag 13 februari 2020 om 19.00 stap je op de fiets om vervolgens in een vlot tempo naar de plaatselijke muziekschool te trappen. Je komt aan, checkt je telefoon en ziet dat je veel te laat bent. Snel ruk je de map met muziekstukken uit je fietstas en je rent de trap op. De deur door. Het lokaal in. Hijgend neem je plaats bij het enige lege drumstel, in stilte vervloek je je slechte conditie. Om je heen zitten je mede-drum-leerlingen, ze zijn nog druk met elkaar bezig leehnavasor en lijken jouw binnenkomst niet opgemerkt te hebben. Plotseling wordt iedereen opgeschrikt door een harde slag op de pauk. Het geluid ketst tegen de geluidsdichte muren van het lokaal. Pang! Het gepraat verstomt onmiddellijk en alle ogen richten zich op de drumleraar. Terwijl zij ongeduldig in het rond kijkt, halen alle vier de leerlingen haastig hun partituur tevoorschijn. De volgende 45 minuten ga je volledig op in de muziek, totdat de les even abrupt stopt als dat hij begonnen was. Tijd om weer naar huis te fietsen. Het weer is abnormaal mild voor de tijd van het jaar, maar de zon is al wel gaan slapen. Je kijkt nog even om naar het gebouw, van buiten een troosteloos pand uit de jaren 60. Volgende week, de week daarna, de week daarna en de week daarna kom je weer terug voor meer drum lessen. De week daarna kijk je thuis vol spanning naar de persconferentie van Rutte. Per direct worden alle sportactiviteiten, vergaderingen, muzieklessen, colleges en bijeenkomsten afgelast. Er vallen gaten in jouw dagen. Ineens kan je donderdagavond weer op een normale tijd avondeten. De week daarop krijg je een appje van je drumleraar, of je misschien muziekles online wilde? Eigenlijk heb je geen zin om te reageren, om überhaupt iets te doen. Apathisch hang je op de bank, niet wetend wat je nu met je leven aan moet. Als je een kwartiertje later weer op je telefoon kijkt, zie je dat de rest enthousiast reageerde op het voorstel van je drumleraar. Het zal dus maar moeten.

https://www.onlinedrumles.nl/

Platenspelers zijn weer helemaal in

Platenspelers, ze zijn terug van weggeweest. In de vorige eeuw waren ze voor langere tijd een grote hit. Tot de cd-spelers, mp3’s, Ipods en Spotify later kwamen en deze plek innamen. Toch heeft de platenspeler opnieuw van zich laten horen. Voornamelijk hipsters en old school mensen zijn helemaal gek van de oude manier van muziekluisteren. Een platenspeler kan dan ook niet missen in een retro of vintage interieur. Daarnaast geeft het nog altijd een uniek en authentiek geluid, vanwege de bijzondere onderdelen. Het heeft natuurlijk ook wel wat, er de tijd en rust voor te nemen om muziek met eigen geluid te luisteren.

Waar let je op bij een platenspeler

Heb jij thuis nog oude platen liggen en wil je de vintage sfeer op laten leven in huis? Krijg je nu het geval dat een mooie retro platenspeler absoluut niet in jouw huis mag ontbreken? Online is er zat keuze. Voor je op zoek gaat naar een platenspeler, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Heb je allereerst wel stilgestaan bij het maximale bedrag wat je wil besteden? En welke stijl krijgt jouw voorkeur: retro of modern? En hoe groot moet de platenspeler zijn? En tenslotte: heb je al stilgestaan waar je deze wilt gaan aanschaffen? Een belangrijke tip: vergelijk aanbieders om zo voordelig mogelijk een exemplaar te scoren.

Nieuwe platenspeler kopen

Je zoektocht kan beginnen. Allereerst is het belangrijk om te weten wat je wilt doen met de platenspeler. Ga je voor een oldschool platenspeler of kan je het met een moderne touch meer waarderen? Als je weet waar je de platenspeler voor gaat gebruiken, weet je ook precies welke aansluitingen je nodig hebt. Heb je dat allemaal op een rijtje, waar begin jij de zoektocht dan? Wees extra voorzichtig op bijvoorbeeld platformen zoals Marktplaats. Wil je als muziekliefhebber zeker zijn van goed werkende platenspeler met mooi geluid? Koop dan je platenspeler bij een speciaalzaak.

MaxiAxi platenspelers

Platenspelers kun je dus het beste bij een speciaalzaak kopen. MaxiAxi is zeker een geschikte kandidaat hiervoor. Ze verkopen bijvoorbeeld dj-gears en alle materialen voor muziek- en goede geluids liefhebbers. Benieuwd naar hun aanbod? Bekijk dan hun website en informeer desnoods bij de klantenservice, mocht je vragen hebben.

 

https://www.maxiaxi.com/

Leren zingen bij zangles Velp

Woon jij in Velp en heb jij altijd al op zangles gewild? Sluit je nu aan bij de zangschool in Velp. Ben jij je aan het voorbereiden op een belangrijke auditie? Misschien wel bij The Voice Kids. Begin met zangles in Velp voor professionele begeleiding en ondersteuning. Wij kunnen je helpen met de hoogste maar ook de laagste tonen zuiver te laten klinken. We zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren zingen met de juiste zangles in Velp. We zoeken naar de tonen die het mooist bij jou stem klinken en leren van daaruit hoger en lager te zingen. Houd je van moderne liedjes of juist klassiek? We hebben ervaring met alle stijlen. Ook voor degenen die opera willen leren zingen biedt deze zangles in Velp uitkomst. We helpen bij de ontwikkeling van jouw eigen unieke sound. Naast zingen leer je bij de zangles in Velp ook articuleren: duidelijk en verstaanbaar spreken en zingen. We leren jou op de juiste manier adem te halen zodat je uit volle borst liedjes kan zingen.

Angst 

Wij zien en begrijpen dat angst vaak in de weg zit bij het laten horen van je stemgeluid. We willen dat jij gelooft in jezelf en het zelfvertrouwen hebt om te laten horen wat jij kan en leert bij je zangles in Velp. Je stem is jouw muziekinstrument en hoe mooi is het om daarmee mensen blij te maken, te laten inspireren en te raken. Bij zangles Velp begrijpen wij dat. Zingen is techniek, gevoel en ademhaling. Bij zangels Velp kan je jezelf aanmelden voor groepslessen. Dan zit je met maximaal vijf anderen in een zanggroepje. Je kan je tevens aanmelden voor duo- of privélessen. Meld je samen aan met een vriendin of vriend bijvoorbeeld. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd. Zangles volgen in Velp kan iedereen van elke leeftijd. Iedereen heeft recht op een gratis proefles om te onderzoeken of dit iets voor je is.