5 tips bij kapotte iPhones

5 tips bij kapotte iPhones

Wat kan ik doen om een reparatie van mijn iPhone te voorkomen?

In de huidige samenleving heeft nagenoeg iedereen wel een smartphone. De meest voorkomende merken zijn Apple iPhone en Samsung. Welk merk het beste is laten we in het midden, maar het is een beetje de vergelijking Nike en Adidas of Pepsi en Coca-Cola. We dragen het toestel het liefst zoveel mogelijk bij ons en dat zorgt ervoor dat er vaak schade ontstaat aan de smartphone welke dan verholpen moet worden met een reparatie.

Waarschijnlijk ken je het zelf ook wel. Je laat je telefoon uit je handen vallen en deze eindigt op de grond. Met de nodige spanning raap je het toestel op hopend dat het scherm niet gebarsten is. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat je gsm schade heeft opgelopen en deze dus gerepareerd moet worden. Tenzij je een nieuwe koopt uiteraard. Alleen is het kopen van een nieuwe smartphone, zeker met de huidige toestelprijzen, een duur grapje. Repareren is ook niet altijd goedkoop en daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, waarmee jij hopelijk schade aan je telefoon kunt voorkomen.

Screenprotector aanschaffen

Middels een screenprotector kun jij een Samsung- of iPhone beeldscherm reparatie in veel gevallen voorkomen. Dit is veruit de meest voorkomende schade aan een smartphone en daarom is dit tip nummer 1! Deze zijn er in verschillende varianten, plastic of glas. Voorheen was het altijd een plastic beschermlaagje, maar deze zijn er tegenwoordig ook in glas. Met de heldere schermen van tegenwoordig geeft dat simpelweg een mooiere look aan je telefoon. Let er op dat elke telefoon en elke screenprotector anders zijn. Kijk dus goed naar het merk en type toestel en kies exact de juiste screenprotector.

Gebruik een telefoonhoesje

In het verlengde van een screenprotector is er het telefoonhoesje. Bij valschade kan er namelijk meer schade ontstaan dan alleen een gebarsten scherm. Denk aan de behuizing en andere interne hardware schade die kan ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat je camera of oplaadconnector het begeeft. Daarom is het gebruiken van een telefoonhoesje altijd een aanrader.

Wees slim met je batterij

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat we in veel gevallen verkeerd omgaan met onze smartphones. Met name door het verkeerd opladen brengen we schade toe aan de batterij. Als we deze helemaal van 100% naar 0% laten gaan en dan pas gaan opladen, dan is dat schadelijker voor de batterij dan wanneer we deze beetje bij beetje opladen.

Gebruik geen goedkope telefoonhouders in de auto

Wat we vaak zien is dat schade aan de smartphone is ontstaan door een goedkope telefoonhouder te gebruiken in de auto. Een telefoon kost al gauw €800,- en daar hebben we geen problemen mee, maar een telefoonhouder mag niet meer kosten dan €2,95. Onze tip is daarom om te kijken naar een betrouwbare en stevige telefoonhouder welke het gewicht van de telefoon prima kan dragen. Deze kosten vaak rond de €20,-.

We sluiten af met een simpele maar effectieve tip. Wees zuinig op je smartphone. Leg deze niet op het randje van de tafel. Neem deze niet mee in de douche (mits deze spatwaterdicht is) etc. Een telefoon is gemaakt voor discreet gebruik en dat is dan ook wellicht de beste tip die we je kunnen geven.

Mocht je telefoon ondanks alle tips nou toch schade hebben opgelopen. Kies dan voor een betrouwbaar telefoon reparatie bedrijf. Let hierbij op de garantie en het gebruik van originele onderdelen. Dit zal de kwaliteit en levensduur van je telefoon ten goede komen!

 

https://www.telefoonreparatiebus.nl/

3 tips voor het uitzoeken van een nieuwe telefoon

Het uitzoeken van een nieuwe telefoon is tegenwoordig een hele opgave. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende telefoons op de markt met verschillende specificaties dat het bijna onmogelijk wordt om een goede solide keuze te maken. Zeker wanneer je gaat naar één van de grotere telefoonwinkels is het uitkiezen van een telefoon lastig. Je kunt tegenwoordig niet meer alleen afgaan op de snelheid van het product in het schap. En dan heb je nog de vraag of je voor een refurbished iphone gaat of voor een hele nieuwe telefoon. De keuze is reuze en daarmee ook direct de hoofdpijn. Ik heb drie tips die jou helpen bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon.

Wat doe je zoal met de telefoon

Allereerst is het van belang dat je leert kijken naar de dingen die je met de telefoon wilt doen. Zo zijn sommige mensen enorm fan van het maken van foto’s terwijl andere een hekel hebben aan het opladen van hun telefoon. Wat je ook graag met je telefoon doet, het is van belang dat je een keuze maakt op basis van waar je de telefoon voor gebruikt. Ik heb bijvoorbeeld een hekel aan opladen, dus heb gekozen voor een telefoon met een extra grote accu.

Doe onderzoek online

Er zijn tegenwoordig tal van review websites die telefoons helemaal doorlichten. Op die manier kun jij een goede keuze maken. Top 10 lijstjes van het jaar x helpen hier ook goed bij. Deze telefoons zijn namelijk met elkaar vergeleken waardoor je tussen een aantal telefoons de beste kiest.

Stel een duidelijk budget

De keuze is enorm, maar kun je iets verminderen door een budget voor jezelf te stellen. Spreek dus goed met jezelf af hoeveel je wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon. Een kleiner budget is voor mij één van de redenen geweest om voor een refurbished toestel te gaan.

Succes

Succes met de zoektocht naar een nieuwe telefoon en ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog.

Een telefoonhoesje voor je smartphone

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone of een andere draagbare telefoon. Goed en wel, maar een volgende interessante aankoop die je kan doen is een telefoonhoesje. Dit is een hoesje dat je gemakkelijk over je smartphone heen kan trekken en dat tal van voordelen biedt. Wil je ook weten wat die voordelen nu precies zijn? Dan kan het onderstaande overzicht je ongetwijfeld helpen!

De vele voordelen van een telefoonhoesje

Een telefoonhoesje, zoals een Samsung Galaxy A51 hoesje of andere modellen, is hoe dan ook een interessante accessoire voor je draagbare telefoon. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen?

1. Een telefoonhoesje is sterk en duurzaam

Eerst en vooral is een dergelijk hoesje erg stevig en duurzaam, waardoor het lang meegaat. Dit brengt met zich mee dat je GSM dus ook lange tijd optimaal beschermd zal blijven tegen vallen en stoten. Een interessante zaak als je beseft hoeveel je tegenwoordig voor een smartphone of de herstelling van je GSM betaalt. Bespaar geld en koop een betrouwbaar hesje ter bescherming!

2. Stijlvolle hoesjes voor elke smartphone

Daarbij zijn hoesjes voor telefoons verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen, formaten en designs. Wil je bijvoorbeeld je smartphone een hippe look geven? Dan is een hoesje met veel felle kleuren erg leuk. Voor een eerder klassieke of chique look is een zwart hoesje dan weer geschikt. Meer dan genoeg mogelijkheden voor elke telefoon, dus waarom zou je je GSM niet afwerken met een hoesje dat je graag ziet?

3. Budgetvriendelijke hoesjes

Ten slotte zijn dergelijke hoesjes voor je telefoon erg budgetvriendelijk. Er bestaan natuurlijk heel wat dure opties, maar je kan nu ook al voor een prikje een prachtig hoesje verkrijgen. Op die manier ben je zeker dat je voor weinig geld je GSM optimaal kunt beschermen – en dat is toch al weer een zorg minder!

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-a51-hoesjes/