Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

Tijd om je woning op te frissen voor de herfst

Het is weer een nieuw seizoen en dat betekent ook dat het tijd is om je huis op te frissen. Wellicht kan je wat leuke versieringen ophangen, omdat halloween ook weer bijna aanwezig is. Of misschien vind je het gewoon leuk om je huis aan te passen aan het seizoen. Het kan ook zijn dat je vind dat je huis een compleet nieuwe opfris beurt nodig heeft met een nieuw interieur. Alles kan, als je maar wel een goede planning hebt en je een budget opstelt. Probeer dan ook echt je budget aan te houden, zodat je later geen spijt krijgt. In deze blog wordt er uitgelegd, wat je kan doen om je woning op te frissen.

Slaapkamer

In de slaapkamer kan je een aantal veranderingen toepassen om je woning op te frissen. Iets kleins wat een grote verandering kan zijn in je slaapkamer is het beddengoed. Verander de lakens of gooi er een extra warm dekentje overheen die de kleuren bevatten van herfst.

Kleuren van herfst zijn bijvoorbeeld voornamelijk bruine tinten, maar ook oranje en sommige donkere tinten geel. Je kan het ook mooi combineren met donker groen. Probeer wel de goede kleur combinaties te maken, zodat je een mooi geheel hebt.

Dit kan je natuurlijk ook toepassen op de kussens op je bed.

Woonkamer

Woonkamer is een kamer die je in principe constant wel kan veranderen om de woning op te frissen. Dit kan bijvoorbeeld met nieuw schilderwerk of een nieuwe vloer. Tegenwoordig zijn gietvloeren weer helemaal je-van-het. Neem hiervoor een kijkje op de website van Cicami! Gelukkig kun je het ook iets simpeler houden.

Het is meestal het gedeelte waar je als eerste komt en waar je dan ook rustig even iets voor jezelf gaat doen, of dat dit nu tv kijken, gamen of lezen is.

Als je thuis komt dan wil je wel een huiselijke sfeer creëren en daarom moet je iets in je woonkamer toevoegen of veranderen waardoor je de woning opfrist en tegelijk bij je eigen stijl blijft. Voeg allereerst wat leuke kaarsen toe aan de woning, zodat je echt een herfst sfeer creëert. Je kan er dan zelfs nog voor kiezen om een geurkaars aan te schaffen. Bedenk hierbij wel dat je een bepaalde geurkaars koopt die goed is voor het milieu en voor je gezondheid. Sommige geurkaarsen bevatten namelijk schadelijke stoffen.

Ook kun je wat muurdecoratie toevoegen die een herfstsfeer achterlaten. Als je hier geen plek voor hebt dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de kussens op je bank in een herfst stijl te kopen. Ook dit kan weer in de kleuren: bruin, geel, oranje en sommige donkere tinten groen.

Overige decoraties

Meeste mensen denken aan halloween wanneer ze aan herfst denken. Daarom zijn de perfecte decoraties voor herfst pompoenen. Deze pompoenen kan je zelf uitsnijden als je een leuke decoratie voor halloween wilt hebben. Ook kun je deze gewoon in je huis of in je tuin neerzetten. Wat ook vaak rond de deur en voortuin wordt geplaatst zijn herfstslingers waarbij er herfstbladeren als slinger opgehangen worden.

Ook kun je beelden plaatsen in het huis. Denk hierbij dan wel aan de vloer. Je wilt bijvoorbeeld geen krassen in je vloer hebben.

Vloeren

Als je voorwerpen gaat verplaatsen in je huis dan is het verstandig om bij sommige vloeren een kleedje onder de voorwerpen te plaatsen. Als je dan het voorwerp verplaatst, zullen er geen krassen in de vloer komen en blijft je vloer dus mooi. Ook kan je een leuke tapijt kopen die een herfst sfeer creëert. Op deze manier zorg je ervoor dat je vloer mooi blijft en pas je het dus op een leuke manier aan.