Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Tuinslangen

Een tuin sproeien is in theorie een vrij makkelijke taak. Je sluit een tuinslang aan, je zet het aan en je kan sproeien. Er komt echter veel meer kijken bij de tuinslang en het sproeien dan je denkt. Je kan niet zomaar elke tuinslang gebruiken voor elke tuin en je kan niet zomaar willekeurig water sproeien door je tuin heen.

 

Een tuinslang wordt vaak gebruikt voor het besproeien van de tuin. Daarnaast zijn er echter nog veel meer functies waar je een tuinslang voor kan gebruiken. Je zou er je auto mee kunnen wassen, spelen met je kinderen of een zwembad vullen. Afhankelijk van de taken die je wilt kunnen verrichten zijn er verschillende tuinslangen beschikbaar, maar ook een scala aan accessoires.

 

Het eerste wat je je waarschijnlijk af moet vragen is hoe lang de tuinslang moet zijn. De afstand tussen een kraan en het verste uiteinde van de tuin bepaalt hoe lang de tuinslang dan moet zijn. Als je dan een tuinslang hebt gekozen met een niet te verwaarlozen lengte, is het misschien handig om je te kijken welke diameter je tuinslang heeft. Afhankelijk van de lengte en de diameter van je tuinslang is er de kans dat er drukverlies optreedt in de tuinslang. 

 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de tuinslang is gemaakt. Dit bepaalt namelijk de totale druk die de tuinslang kan weerstaan en of de tuinslang goed kan tegen warm water. 

 

Als je een sproeisysteem wilt installeren, zijn er verschillende systemen waar je uit kan kiezen. Een pulserende cirkelsproeier of een sectorsproeier zijn geschikt voor het besproeien van een cirkel of een deel van een cirkel. Een zwenksproeier is geschikt voor het besproeien van een rechthoekig gebied en een telescopische sproeier is geschikt voor het besproeien van planten waar je niet goed bij kan. Je kan deze namelijk uitschuiven, waardoor je moeilijk bereikbare planten simpel kan besproeien. 

 

Ten slotte is het handig om een watertimer te gebruiken. Zo vergeet je niet dat je de kraan op een gegeven moment ook weer moet dichtdraaien.

 

https://www.waterpompshop.nl/