Wat is groene energie? En welke energieleverancier is het groenst?

Wat is groene energie, ook wel groene stroom genoemd? Groene stroom wordt, met behulp van hernieuwbare bronnen, opgewekt op een milieuvriendelijke wijze. Het vormt daardoor geen belasting voor het milieu. Geen wonder dat groene energie de afgelopen tijd flink in opmars is! Met behulp van onder andere biomassa-installaties, waterkrachtcentrales, windmolens en zonne-energie wordt de stroom opgewekt. Maar welke energieleverancier maakt gebruik van die groene energie? En welke energieleverancier is daarmee het groenst? Op de website van Welke Energieleverancier vergelijk je gemakkelijk de verschillende bekende en minder bekende Nederlandse energieleveranciers. Een energiecontract afsluiten bij een groene energieleverancier word je zo wel heel gemakkelijk gemaakt!

Welke energieleveranciers leveren 100% groene energie?

Groene stroom is groene stroom. Althans, dat zou je denken. Maar nog niet alle energieleveranciers leveren 100% groene energie. De ene energieleverancier produceert zijn stroom op een ‘groenere’ manier dan de andere en de ene energieleverancier koopt zijn stroom ‘groener’ in dan de andere. Daarom maakt het wel degelijk uit bij welke energieleverancier je stroom afneemt. Maar welke energieleverancier is het groenst en welke energieleverancier levert dus 100% groene energie? Op de website van Welke Energieleverancier vergelijk je gemakkelijk de verschillende groene energieleveranciers met elkaar. Hier vind je zelfs overzichtelijk welke zes energieleveranciers in Nederland 100% groene energie leveren en hoe zij scoren op duurzaamheid. Zo weet jij zeker dat je het juiste contract bij de juiste energieleverancier afsluit.

Vergelijk de leveranciers en kies voor groen en goedkoop

De ideale situatie? Dat is natuurlijk een contract bij een energieleverancier die jou 100% groene energie levert en die deze stroom ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs aanbiedt. Maar welke energieleverancier is het groenst en goedkoopst? Op de website van Welke Energieleverancier vind je alle informatie die je nodig hebt om je goed te oriënteren op jouw volgende energiecontract. Hier vind je de verschillende bekende energieleveranciers, zoals Nuon, Essent en Eneco, en de minder bekende energieleveranciers, zoals Powerpeers, Qurrent en Vandebron, naast elkaar gezet. Zo zie jij precies of de leverancier groene of grijze stroom levert, wat jij daar maandelijks voor betaalt en of je een hoge korting ontvangt wanneer je besluit over te stappen. Wel zo handig!