Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Wat te doen bij een ontstoken achillespees?

Een ontstoken achillespees kan een vervelende en pijnlijke aandoening zijn die ervoor kan zorgen dat je dagelijkse activiteiten belemmerd worden. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van genezing.

Een ontstoken achillespees wordt vaak veroorzaakt door overmatig gebruik van de pees, zoals bij hardlopen of springen. Andere oorzaken kunnen onder meer leeftijd, gewicht en slechte schoenkeuze zijn. Symptomen van een ontstoken achillespees kunnen onder meer pijn, zwelling en stijfheid zijn, vooral bij het opstaan in de ochtend of na een periode van inactiviteit.

Als je vermoedt dat je een ontstoken achillespees hebt, is het belangrijk om onmiddellijk te rusten en ijs op de getroffen plek aan te brengen om de ontsteking te verminderen. Daarnaast kan fysiotherapie een effectieve behandeling zijn voor het verminderen van pijn en het bevorderen van genezing.

Een fysiotherapeut kan verschillende behandelmethoden gebruiken, waaronder oefeningen en stretching, om de pees te versterken en de bewegingsvrijheid te vergroten. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en de genezing te bevorderen. Daarnaast kan een fysiotherapeut aanbevelen om schoenen te dragen die goed passen en goede ondersteuning bieden, evenals het verminderen van activiteiten die de achillespees belasten.

In sommige gevallen kan een ontstoken achillespees medische interventie vereisen, zoals injecties of chirurgie. Dit is meestal alleen nodig als de pees ernstig beschadigd is of als andere behandelingen niet effectief zijn gebleken.

Als je vermoedt dat je een ontstoken achillespees hebt, is het belangrijk om onmiddellijk rust te nemen en een fysiotherapeut te raadplegen voor verdere evaluatie en behandeling. Met de juiste zorg en behandeling kan een ontstoken achillespees snel genezen en kun je terugkeren naar je dagelijkse activiteiten zonder pijn of ongemak.

Lees hier meer op het volledige blog over wat te doen bij een ontstoken achillespees.

 

https://focusfysiotherapie.nl