Processierups en waar je op moet letten

Wat eigenlijk een gezellig dag in de tuin moest worden kan al door één beestje verstoort worden. Het insect wat hier voor kan zorgen is de processierups. Het Zuid-Europeaanse insect staat vooral bekend aan de brandharen die ze laat vallen om zo vijanden af te laten schrikken. Gelukkig kunnen deze haren voor mensen en dieren geen directe gezondheidsproblemen veroorzaken. Desalniettemin kunnen er wel allergische reacties plaatsvinden wanneer men een haar opvangt via de wind of aanraking van een (eiken)boom.

Wat zijn de gevolgen van allergische reacties op de processierups?

De haartjes zorgen bij mensen voor een hele reeks aan jeukende bultjes. Op lang termijn kunnen deze bultjes geen gezondheidsklachten veroorzaken mits de desbetreffende persoon niet aan de bultjes zit, omdat hij of zij hiermee juist de mogelijkheid tot infectie stimuleert. De bultjes zullen na zo’n twee weken verdwijnen en komen zonder een tweede infectie, niet terug.

Hoe vermijd ik de Processierups?

De brandharen van een processierups vindt u in de meeste gevallen in het (oude) nest van de rupsen. De thuishaven moet voor de rupsen een veilig gevoel geven net als voor mensen, waardoor de rupsen geneigd zijn extra veel brandharen te plaatsen bij het nest. Ook zijn bijna alle processierupsen actief bij eikenbomen, daarom is het verstandig om niet op de grond te zitten onder een eikenboom. Daarnaast hebben de brandharen van processierupsen een tamelijk lange levensduur, waardoor het geadviseerd wordt om na het bezoeken van een gebied dat eikenbomen bevat alle desbetreffende kleding te wassen om zo besmetting te voorkomen. Het is wel belangrijk dat bij wanneer u eikenbomen uw woongebied heeft, u uw was binnen ophangt en zo weinig mogelijk andere stoffen gebruiksvoorwerpen bij de bomen plaatst. 

Wat kan ik zelf doen tegen de processierups?

 • Niet krabben!

 • Gebruik plakband om jezelf van haartjes te strippen. Zo voorkom je dat de haren je infecteren.

 • Schaf oogdruppels aan bij oog irritaties. 

 • Was uw kleren op een hoge temperatuur (bijvoorbeeld 60 graden).

 • Gebruik maatregelen die uw huid opwarmen. Door bijvoorbeeld uw huid te föhnen of de sauna te bezoeken stolt het eiwit van het gif dat in de brandharen zit.

Wat kan ik het best laten doen?

Bij herhaalde allergische reacties kunt u beter het probleem bij de oorzaak aanpakken. Een professionele bestrijder kan de processierups met de hulp van een hoogwerker, zuurstofmaskers en een speciale stofzuiger gemaakt voor processierupsen voor u verwijderen. Ook zal hij u direct advies verschaffen zodat de kans op terugkeer minimaal blijft!

https://processierupskwijt.nl/processierups

Een bal door de ruit, wat nu?

Je hebt het vast wel eens gezien of zelf meegemaakt, een bal door de ruit. Kinderen die rustig aan het voetballen zijn en dan toch iets te hard tegen de bal aanschieten. ‘Pats’ daar gaat jouw woonkamer ruit. De bal is er recht doorheen gegaan en heeft een groot gat achter gelaten. Dit kan je natuurlijk niet zo achterlaten omdat regen en wind dan de vrije hand krijgen in je huis. Wat je dan moet doen? Dat lees je hieronder! 

Wat te doen bij een kapotte ruit

Ten eerste moet je aan je eigen veiligheid en dat van de mensen om je heen denken. Glas is namelijk een verraderlijk materiaal waar je je lelijk aan kan verwonden. Wanneer glas gebroken is krijgt het enorm scherpe randen waar je je aan open kunt halen. Ga daarom niet met je blote handen de scherven oppakken maar gebruik hier een bezem en handveger en blik voor. Veel mensen zullen misschien eerst denken aan het zelf repareren van hun ruit. Dit raden wij als Glasprobleem Kwijt echter af. Glas repareren en zetten is namelijk erg specialistisch werk. Voorkom daarom meer schade en schakel een glaszetter uit jouw regio in via Glasprobleem Kwijt.

Wat kan je wel al zelf doen bij een kapotte ruit?

We raden het af om zelf je ruit te herstellen. Er zijn wel nog genoeg andere dingen om te doen voordat jouw glaszetter er is. Wanneer je ruit kapot is door vandalisme of inbraak is het goed om snel in actie te komen en de volgende stappen te volgen.

 • Kijk op de bewakingsbeelden (als je een camera hebt) of de inbrekers of vandalisten op beeld staan. 

 • Neem voldoende en duidelijke foto’s van de schade aan de ruit of ruiten.

 • Doe aangifte bij de politie en neem de foto’s of bewakingsbeelden mee ter ondersteuning.

 • Meld de schade aan jouw verzekeraar. Stuur ook hier de foto’s en bewakingsbeelden op als bewijslast. 

 • Schakel jouw lokale glaszetter in om de schade te herstellen.

Wat kan Glasprobleem Kwijt voor jou betekenen? 

Glasprobleemkwijt beschikt over een lokaal netwerk aan glaszetters en kan jou dus uitstekend helpen met het repareren van jouw kapotte ruit. Als je bij Glasprobleem Kwijt je postcode invult kom je direct in contact met een glaszetter uit je eigen regio. Dit zorgt ervoor dat hij al binnen 24 uur bij jou op de stoep kan staan. Heeft jouw opdracht echt spoed, dan kan dit zelfs nog sneller. Twijfel daarom niet langer en bel jouw lokale glaszetter om jouw glas probleem op te lossen. Bel je liever niet? Geen probleem, je kan ook het contactformulier invullen op de site.

https://glasprobleemkwijt.nl/

De rioolspecialist van Utrecht

Een rioolprobleem kan zomaar voordoen en natuurlijk wil je er zo snel mogelijk vanaf. Van veel voorkomende problemen als een verstopte wc tot een verstopte regenpijp. De rioolspecialist van Utrecht helpt jou snel en gemakkelijk van jouw probleem.

Hoe ontstaat een verstopping?

Een afvoer kan zo verstopt raken, maar hoe ontstaat nu zo’n verstopping? Meestal ontstaat er een verstopping in een door een ophoping van stoffen. Bij een regenpijp buiten zijn dit vaak bladeren en bij een vaatwasser zijn dit vaak etensresten. Een andere, heel vervelende, verstopping is een verstopping in de afvoer van de douche. Meestal zitten er haren verstopt in de afvoer en deze zijn lastig te verwijderen. 

Kun je een riool zelf ontstoppen?

Als alles regelmatig wordt schoongehouden dan is de kans op een ontstopping klein. Mocht er een probleem zijn dan kan je deze misschien zelf al wel oplossen. Met onderstaande tips kun je zelf kijken of je het probleem kan tackelen.

 • Zit er een voorwerp vast? Kijk of je het voorwerp kan verwijderen.

 • Vuil opstopping? Meng zuiveringszout met warm water en giet deze langzaam door de verstopte riolering. 

 • Misschien wel je beste vriend; de rubberen ontstopper! Als je de ontstopper eerst warm maakt onder de warme kraan heeft die een betere zuigkracht.

We raden het af om aan de slag te gaan met allerlei chemicaliën. Chemicaliën tasten de riolering aan en kan deze verzwakken waardoor deze stuk kan gaan.

Raadpleeg een expert!

Is het rioolprobleem dusdanig groot dat je het zelf niet kan oplossen? Schakel dan de hulp in een een specialist in jouw buurt. Deze riool topper zal vakkundig het probleem verhelpen zonder dat er schade komt aan de afvoer. In overleg met jou kijkt hij naar een passende oplossing om ervoor te zorgen dat jij weer kan genieten van een ontstopte afvoer.

Wat kost de hulp van een expert?

Er is niet één vast bedrag, dit komt omdat het ene probleem groter is dan het andere probleem waardoor het meer materialen en manuren zal kosten. Na het opstellen van een offerte kun je bepalen of de Utrechtse ontstop topper aan de slag mag gaan. Als het probleem is opgelost zal hij je ook van tips voorzien om ervoor te zorgen dat dezelfde ontstopping niet zomaar meer zal voorkomen.

Bron: www.ontstoppingsdienst-utrecht.nl

https://www.ontstoppingsdienst-utrecht.nl/

Sfeervolle binnenverlichting bestel je bij Directlampen

De collectie hanglampen op de site van Directlampen .nl zal je aangenaam verrassen! Neem alleen al de lampen voor boven de eettafel. Je kunt kiezen uit:

 • design;
 • industrieel;
 • klassiek;
 • landelijk;
 • oosters.

De laatste categorie lichten we toe. Als je een hangende lamp zoekt die veel warmte en misschien zelfs een beetje magie uitstraalt, dan is een oosterse lamp precies wat je zoekt. Er zitten gouden, koperen en bronzen ontwerpen tussen. Sommige modellen zijn van glas, andere van metaal; met of zonder gaatjes. De peervormige oosterse hanglamp van het merk Trio Leuchten is een mooi voorbeeld.

De hoofdkleuren zijn koper en brons. De lamp is gemaakt van metaal en hij is in hoogte verstelbaar tijdens het installeren. De naam van deze hanglamp -Jasmin- verwijst naar de prachtige bloem jasmijn. Het woord jasmijn is afkomstig van het Perzische Yasmin en dat  betekent ‘geschenk van God’. Een goede keus dus, deze hanglamp! Is industrieel meer jouw ding? Ook jij slaagt bij Direct Lampen. Zomaar twee suggesties van lampen die bij jou in de smaak zullen vallen. De Brody Reality: een houten balk met vier zwarte fittingen en een externe dimmer. De grijze, robuuste eettafellamp van Mexlite. Deze eettafellamp is gemaakt van hout en metaal. De grote kap zorgt voor extra breed licht.

Heb je een hanglamp gevonden? Dan is het nu tijd een nieuwe staande lamp uit te zoeken. Mogelijke kleuren zijn blauw, brons, bruin, goud, grijs, groen, koper, wit, zwart en zilver. En als we het over materialen hebben kun je hout, kunststof of metaal overwegen. Kunststof heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het licht in gewicht waardoor het gemakkelijk is de staande lamp te verplaatsen. Kunststof is hittebestendig en gemakkelijk te reinigen. Kunststof lampen zien er bovendien hip uit. Neem de matzwarte, industriële vloerlamp van het merk Anne Lighting. De knik in de stang zorgt voor een speels effect. De voer van de lamp is bijzonder stevig en stabiel. Bij een lamp als deze kun je ’s avonds lezen, maar je kunt ‘m bijvoorbeeld ook naast je bureau zetten.

https://www.directlampen.nl/

Hulp bij een verstopt riool in Amsterdam

Je maakt je klaar om een warme douche te nemen na een lange dag werken. Na vijf minuten douchen merk je dat het water wel heel hoog in de douchebak komt te staan. je zet snel de douche uit om een overstroming te voorkomen. Nadat je droog bent ga je nog eens kijken en zie je tot je grote schrik dat het water nog steeds niet is gezakt. Hoe kan dit nou? En hoe ga je dit in hemelsnaam oplossen? Je hebt morgen een belangrijk gesprek op het werk en je wil toch graag verzorgd aankomen bij dit gesprek. 

Oorzaken van een verstopping

Verstoppingen ontstaan meestal niet in één keer, maar worden steeds hardnekkiger gedurende de tijd vordert. Zo begint het vaak met een vieze rioollucht vanuit de afvoer. Vervolgens hoor je vaak een borrelend geluid wanneer je water door de desbetreffende afvoer spoelt. Laat je dit onbehandeld? Dan is de kans groot dat je vervolgens gaat merken dat het water steeds langzamer wegloopt en uiteindelijk zelfs helemaal niet meer wegloopt. Wanneer je pas in deze fase actie onderneemt is het vaak al te laat om het probleem zelf op te lossen. Toch zijn er al een aantal dingen die je kunt proberen.

Wat kun je zelf al doen

Heb je een beginnende verstopping in je riool of heb je al een hardnekkige verstopping te pakken maar wil je toch iets proberen? Dat snappen wij heel goed en daarom hebben wij de beste tips van onze vakmannen verzameld voor je. Probeer de verstopping eens te verhelpen met een mengsel van soda en kokend water. Voor een optimaal resultaat moet je het mengsel 24 uur in laten trekken en vervolgens met kokend water door de afvoer spoelen. Heeft dit niet het gewenste resultaat? Dan kan je het ook altijd proberen met een ontstopper. Hiermee kun je de verstopping lostrekken als deze nog niet te hardnekkig is. Warm de ontstopper wel op voor gebruik in een laagje warm water. Dit verbetert de werking.

Schakel een professional in

Heb je nu al deze tips al geprobeerd en stroomt je douche of wc nog steeds niet door? Dan is het tijd om een professional in te schakelen. De vakmannen van Ontstoppingsdienst-Amsterdam staan al voor je klaar om je riool te ontstoppen. Ze zijn werkzaam in Amsterdam en kunnen dus ook al snel ter plekke zijn. Ze helpen je op een veilige en verantwoorde manier van je rioolprobleem af en doen dit voor een eerlijke prijs. Heb je een noodgeval in het weekend of de avond? Ook dan kun je ze gewoon bellen voor een afspraak. Twijfel dus niet en bel of mail voor een afspraak!

https://www.ontstoppingsdienst-amsterdam.nl/

Boktor bestrijden doe je zo

Het is weer de gezelligste tijd van het jaar, kerstmis. Dat betekent dat de kerstboom weer de woonkamer in mag en versierd mag worden met kerstballen. Eenmaal aangekomen op zolder om de kerstballen te pakken merk je iets geks op. Er ligt een hoopje zaagsel op de doos kerstballen. Je kijkt omhoog en ziet dat het uit een van de draagbalken op de zolder is gevallen. Je klopt een keer op de balk en je merkt dat deze wel heel erg meeveert. Je duwt iets harder en je duwt zo een gat in de balk. Wat nu?

Schade door de boktor

Een boktor legt haar eitjes het liefst in een stuk hout waar de kans op ontdekking het kleinst is. Jammer genoeg gebeurd dit vaak in huizen en bedrijven. Wanneer de eitjes eenmaal uitkomen beginnen de larven direct met het knagen aan het hout. Dit is namelijk hun voedsel. Wanneer de boktorlarven een lange tijd hun gang kunnen gaan kan het hout waar ze in verblijven ernstig verzwakken. Zo kan het zijn dat je houten bijzettafeltje ineens inzakt nadat je je voeten er op hebt gelegd. Ook de draagbalken van je huis of bedrijf kunnen op deze manier verzwakt raken. De schade hierdoor is nog veel groter. Er kan namelijk instortgevaar ontstaan wanneer cruciale draagbalken extreem verzwakt zijn. 

Hoe gaat een professional te werk?

Wanneer je de boktor ontdekt hebt kun je het beste de hulp van een professional inschakelen. Hij beschikt namelijk over een aantal technieken waarmee de plaag echt uitgeroeid wordt. Doe-het-zelf middelen hebben dit effect jammer genoeg niet. Wanneer de professional ter plekke is gaat hij altijd eerst op onderzoek uit om een goed beeld van het probleem te krijgen. Nadat hij dit weet stelt hij een plan van aanpak op. Wanneer jij akkoord gaat zal hij de boktor bestrijden en ervoor zorgen dat de plaag ook echt is uitgeroeid. Ons advies is dan ook om niet aan de slag te gaan met doe-het-zelf middelen aangezien deze niet sterk genoeg zijn om het gehele probleem op te lossen. 

Een lokale bestrijder van Houtwormboktor

Je bent er nu achter dat je het beste een professional in kan schakelen wanneer je last hebt van boktor. Nu hebben wij van Houtwormboktor al een bestrijder uit jouw regio voor je klaarstaan. Je kunt hem bellen of mailen voor een afspraak en doordat hij bij jou in de buurt werkt kan hij al snel ter plekke zijn. Vervolgens helpt hij je op een veilige en verantwoorde manier van je probleem af. Tot slot geeft hij je tips om problemen met de boktor in de toekomst te voorkomen. Geïnteresseerd? Bel of mail hem dan voor een afspraak!

 

https://houtwormboktor.com/

Wij lossen jouw CV problemen voor je op!

Heel veel huizen in Nederland krijgen hun warme water en een werkende verwarming door middel van een CV-ketel. Wanneer je CV problemen krijgt vallen deze dingen weg en dit kan voor nogal wat overlast zorgen. Je doucht waarschijnlijk liever met warm water en je hebt waarschijnlijk ook liever een verwarmde woonkamer. Gelukkig hebben wij al een specialist van CVprobleemkwijt voor jou klaarstaan om je CV problemen op te lossen! Hieronder lees je wat hij voor jou kan betekenen.

Mijn CV-ketel geeft een storingscode

In een cv-ketel komen electriciteit, water en gas samen. Omdat deze stoffen voor nogal wat gevaarlijke situaties kunnen zorgen houdt iedere cv-ketel goed in de gaten of alles wel goed gaat in de ketel. Wanneer de cv-ketel een vreemde meting doet geeft hij een storingscode. Wat deze code precies betekent kun je vaak op de site van de leverancier van de cv-ketel vinden.  Is het een serieus probleem? Twijfel dan niet en schakel de hulp van een professional in om vervelende situaties te voorkomen.

Mijn CV-ketel maakt lawaai

Het komt wel eens voor dat je cv-ketel geluiden maakt die je normaal gesproken niet hoort. Zo kan je cv-ketel een fluitend, tikkend of borrelend geluid maken. Al deze geluiden duiden op een probleem in de cv-ketel, ze stellen dus zeker wat voor. Zo kan het zijn dat de verhouding gas/lucht niet goed is in de ketel. Of een overschot aan lucht in de leidingen die ervoor zorgt dat de waterdruk in de ketel niet meer voldoende is. Hoor je dus een gek geluid uit je cv-ketel komen? Bel of mail je lokale vakman voor een afspraak!

Mijn warme water werkt niet meer

De cv-ketel wordt voor meerdere dingen in huis gebruikt. Zo zorgt de cv-ketel voor de verwarming, de vloerverwarming en het warme water in huis. Het kan het geval zijn dat de ketel de verwarming prima opwarmt, maar dat er geen warm water meer uit de kraan komt. Dit wordt dan hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een te lage gasvoordruk. Hoe je dit oplost? Dit is bijna onmogelijk om zelf te doen zonder dat je de juiste kennis hebt. De beste oplossing is om een lokale vakman van CVprobleemkwijt te bellen of mailen voor een afspraak!

https://cvprobleemkwijt.nl/

In een mum van tijd je rioolprobleem kwijt!

Iedere afvoer loopt het risico om verstopt te raken. We gebruiken de verschillende afvoeren in ons huis namelijk dagelijks. Wanneer we dit zouden doen en er alleen water door de afvoer zou stromen, zou de kans op een verstopping nihil zijn. Echter is het het geval dat we allemaal andere dingen door de afvoeren spoelen waardoor de kans op een ontstopping ontstaat. Deze ontstopping ontstaat meestal niet in één keer maar er gaat een tijdje overheen. Heb je eenmaal een hardnekkige ontstopping te pakken? Dan is het enorm moeilijk om dit zelf nog op te lossen. Meer hierover lees je hieronder.

Oorzaken van een verstopte afvoer

Een afvoer raakt natuurlijk niet zomaar verstopt. In de meeste gevallen is het dan ook een menselijke fout die een verstopping veroorzaakt. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Eén ding is zeker, een verstopte afvoer daar wordt niemand gelukkig van. Het kan namelijk je dagelijkse gang van zaken enorm verstoren wanneer je geen gebruik meer kunt maken van je toilet of wasbak. Om dit te voorkomen moet je opletten met de volgende oorzaken van verstoppingen:

 • Haren

 • Objecten

 • Vochtige doekjes

 • Vet

 • Voedselresten

Zelf een afvoer ontstoppen

Wanneer je te maken krijgt met een rioolprobleem is je eerste reactie misschien om het zelf op te gaan lossen. In veel gevallen is dit ook nog mogelijk, mits je er op tijd bij bent. Herken je een verstopping namelijk pas te laat? Dan gaan doe-het-zelf middelen zeer waarschijnlijk niet meer helpen. Ben je er wel op tijd bij? Dan moet je zo snel mogelijk aan de slag. Voordat je aan de haal gaat met allerlei chemische ontstoppers moeten we je wel even waarschuwen. Deze middelen beschadigen je leidingen enorm en kunnen voor grotere problemen zorgen. Ons advies, gebruik ze niet! Wat je wel kunt doen is een mengsel maken van soda en kokend water. Laat dit 12 uur inwerken en spoel het vervolgens door de afvoer. 

Afvoer ontstoppen door een professional

Heb je alle doe-het-zelf methodes uitgeprobeerd en lijkt niks te werken? Dan kun je het beste professionele hulp inschakelen voordat je probleem escaleert en extra schade oplevert. Wij hebben al een vakman voor je uitgekozen uit je eigen regio. Hij heeft al jaren ervaring en kan vandaag nog helpen bij je probleem. Twijfel daarom niet en bel of mail hem voor een afspraak!

 

https://rioolprobleemkwijt.nl/

Rioolontstopping door de rioolexpert van Eindhoven

Wist je dat er in Eindhoven nog geregeld rioolprobleem voorkomen? Talloze verstoppingen, maar ook leidingbreuken en andere rioolreparaties! De rioolspecialist van Eindhoven weet gelukkig met elk rioolprobleem wel raad, hij is ook niet voor niets dé lokale rioolexpert! Heb je dus een verstopping of ander rioolprobleem in je woning, bel hem dan direct!

Hoe ontstaat een rioolprobleem nu eigenlijk?

Er kan op een aantal manieren een rioolprobleem ontstaan. Het meest voorkomende is het nalatig onderhoud of gebruik van jouw riool en afvoer. Denk hierbij aan het doorspoelen van etensresten door het putje van de gootsteen, of het doorspoelen van hygiëneproducten in je toilet. Maar het kan ook zo zijn dat je riolering gewoon sterk verouderd is en dat er daardoor een aantal scheuren in de leiding zijn ontstaan. Het kan zelfs nog mogelijk zijn dat je riool is verzakt!

Hoe los je zelf een rioolprobleem op?

Als het gaat om een kleine verstopping kan een rubberen ontstopper nog regelmatig helpen. Mocht het hier niet mee gelukt zijn, dan kun je eventueel met vloeibare ontstoppingsmiddelen aan de slag gaan. Kies dan juist voor een mix van heet water en soda in plaats van chemische ontstoppingsmiddelen! Deze mix kan namelijk geen kwaad, terwijl de chemicaliën je leidingen erg kunnen beschadigen en het probleem zo nog erger wordt! Ook werken ontstoppingsmiddelen pas nadat je er een aantal flessen van hebt gebruikt, dus is de soda mix ook nog een goedkopere optie! Als dit ook niets uithaalt, dan is het slim om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Hoe gaat een rioolexpert te werk?

Wat kan een rioolexpert doen voor jouw rioolprobleem? Hij beschikt over professionele bestrijdingsmiddelen, wat betekent dat hij de verstopping effectiever kan aanpakken en dat hij hierbij de leidingen niet beschadigd. Ook is hij dankzij zijn kennis en kunde natuurlijk veel sneller in het ontstoppen van afvoeren dan dat jij dat bent. Je kunt hem ook inschakelen voor reparaties of renovaties van je riool en zelfs voor een aanleg van een geheel nieuwe riolering. 

Waar vind ik een lokale rioolexpert?

Het wordt nu eens flink tijd dat er iets wordt gedaan aan je rioolprobleem. Je kunt namelijk moeilijk al je afvalwater in het kanaal gooien! Dé rioolexpert van Eindhoven schakel je gemakkelijk in via Ontstoppingsbedrijf Eindhoven. Dan weet je ook zeker dat je de beste rioolservice uit de omgeving ontvangt en dat je binnen een mum van tijd van je rioolprobleem bent verlost!

https://www.ontstoppingsbedrijf-eindhoven.nl/

Een rat in het nauw!

Je hebt laatst een uit de kluiten gewassen muis door je pand zien rennen. Oh nee, dat was dus echt geen muis, maar een rat! Je wordt een beetje paniekerig en besluit te kijken of er nog meer ratten zitten. Na een inspectie rondje heb je alleen wat keutels en een aantal aangevreten stukjes afval gevonden. Je bent nog niet gerustgesteld, want dat betekent dat er zeker één rat zit! Moet jij iets tegen die rat doen? En belangrijker nog, kan die rat jou iets aan doen?

Zijn ratten gevaarlijk?

Ratten kunnen op een aantal manieren gevaarlijk zijn voor ons. Misschien dat je wel eens een verhaal hebt gehoord over iemand die gebeten werd door een rat. Dit komt haast nooit voor, een rat doet dit alleen als hij in het nauw zit en echt geen kant meer op kan. We moeten juist banger zijn voor het feit dat ratten nare ziektes met zich mee kunnen brengen, zoals de ziekte van Weil. Je kunt besmet raken wanneer je met ratten of hun uitwerpselen in contact komt, dus vermijd dit zoveel mogelijk. Ook knagen ratten aan alles en worden dus ook menig kabels hun slachtoffer. Zo kunnen er kortsluitingen of zelfs brand ontstaan!

Zorgen alle rattensoorten voor problemen?

Het is niet alsof de ene rattensoort erger of gevaarlijker is dan de ander. Hier in Nederland maken we vooral vaak kennis met de bruine en de zwarte rat. Beiden zijn net zo ‘naar’, het heeft niets met hun bouw of grootte te maken, want elke rat kan ziektes meebrengen! En er kunnen nog tal van gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het ook belangrijk dat je direct hulp inschakelt als je een rat door jouw gebouw ziet rennen.

Hoe worden de ratten bestreden?

Het is erg gevaarlijk om zelf de ratten te bestrijden, aangezien je erg snel ziek van ze kunt worden. Daarom is het slim om deze klus over te laten aan een professionele en erkende ongediertebestrijder. Hij kan dankzij zijn kennis en kunde de ratten bestrijden zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook kun je natuurlijk contact met hem opnemen als je twijfelt of je ratten in huis hebt. Hij voert namelijk ook graag een inspectie voor je uit!

https://rattenbestrijden.com/