Jaloezieën als raambekleding

Er is altijd een gevoel van mysterie geweest rond jaloezieën, houten of andere. Vandaag echter koesteren veel mensen de indruk dat jaloezieën moeilijk schoon te maken zijn. Dit is gewoon niet zo. Zo netjes en elegant als ze er uitzien is hoe gemakkelijk ze te onderhouden zijn, zelfs met hun talrijke lamellen. Laten we eens in vogelvlucht naar jaloezieën kijken.

Soorten jaloezieën

Horizontale jaloezieën – zijn gemaakt van smalle latten die horizontaal aan elkaar geregen zijn met koorden die over rollers lopen en een in een hoofdrail verborgen koppelingsmechanisme dat helpt om ze open of dicht te draaien, of verbonden met een bedieningsstok die gedraaid kan worden om de lamellen open of dicht te draaien. Producenten van jaloezieën hebben in de loop der jaren veel vernieuwingen bedacht die de kwaliteit, de doelmatigheid en de esthetische aantrekkingskracht van jaloezieën hebben verbeterd, Tegenwoordig zijn horizontale jaloezieën van allerlei materiaal gemaakt, waaronder stof, en in sommige gevallen zelfs leer! Omdat hun lamellen gemanipuleerd kunnen worden om tot 180 graden te draaien, met de klok mee of tegen de klok in, bieden jaloezieën de beste optie om het daglicht te maximaliseren, en omdat met de richting van het licht gespeeld kan worden, kan ook de warmte die het met zich meebrengt tot op zekere hoogte beheerst worden. In de dag bevestigde jaloezieën kunnen dezelfde voordelen bieden, afgezien van het esthetische, waarbij een decoratieve krans rond de randen van het raamkozijn wordt aangebracht als de jaloezieën eenmaal geïnstalleerd zijn.

Verticale jaloezieën – werden gemaakt als een zijtak van horizontale jaloezieën met het oog op de moderne eisen van ongewoon uitgestrekte vensters, zoals de gordijngevelramen, die een uitdaging zouden vormen om horizontale jaloezieën te plaatsen omdat ze praktisch niet tot extreem brede breedtes gemaakt kunnen worden. Terwijl stoffen lamellen aangeboden worden in allerlei dichtheden om het kamerverlichtingsspectrum te overspannen, zijn de houten lamellen volkomen ondoorzichtig. Verticale jaloezieën zijn even goed in het regelen van licht, maar met één nadeel – als het licht naar de muren wordt gericht, kan het potentieel schadelijk zijn voor kunstwerken aan de muur, en ook fel geverfde muren kunnen snel hun helderheid verliezen. Het grote voordeel van deze jaloezieën, vooral in bedrijfsruimten, is dat afzonderlijke schoepen voor reiniging verwisseld of verwijderd kunnen worden in plaats van het hele systeem te moeten demonteren. En je kunt de kleuren van de lamellen afwisselen om de eentonigheid van een enkele kleur voor enorme raamvlakken te doorbreken, of desnoods voor het regenboogeffect gaan! 

De lamellen in horizontale jaloezieën

De schoepen of lamellen zijn uiterst duurzaam, ondanks hun dunne dwarsdoorsnede, met randen die glad afgerond zijn om ze goed te laten sluiten en om krassen of snijden te voorkomen. Bedenk dat hoe breder de lamellen zijn, hoe groter de ruimte tussen aangrenzende lamellen bij volledig openen, dus hoe beter het geboden uitzicht. Voor brede ramen is het zinvol jaloezieën met brede schoepen te gebruiken, omdat ze compacter stapelen als ze over het raam geheven zijn, met minder lamellen dan wanneer ze smaller zijn. Voor kleine ramen gebruik je smalle lamellen voor een stijlvol en compact uitzicht.

Schoonmaken en onderhoud

Jaloezieën zijn afgewerkt om antistatisch te zijn – wat betekent dat stof eerder wordt afgestoten dan aangetrokken naar de lamellen. Maar om na verloop van tijd ophoping van stof te voorkomen, stofzuig je ze met de zachte stoffen borstel. Gemakkelijk! Als er om de een of andere reden smurrie op is neergedaald, gebruik dan een doek en een mild, warm sopje om tussen de latten te vegen. Alle jaloezieën bieden opties van verfijnde houten, imitatie en aluminium jaloezieën waarmee je de ramen naadloos op je inrichting kunt afstemmen. Bereik nette, precieze elegantie met jaloezieën!

https://www.raamdecoratie.com

Tijdelijke woonruimte huren

Tijdelijke woonruimte huren

Heb jij een tijdelijke woonruimte nodig? Vind jij het lastig om een woning te zoeken? Dat kan en er zijn gelukkig genoeg ondernemers die jouw daarbij graag helpen. Zo kunnen deze bedrijven jouw helpen op persoonlijke voorkeuren en kijken welke woningen het beste op jouw aansluiten. Deze bedrijven werken samen met particuliere woningeigenaren. Wil jij een tijdelijke woonruimte huren? Lees dan zeker deze blog verder! 

Waarom een tijdelijke woonruimte huren?

Waarom een tijdelijke woonruimte huren? Het kan zijn dat je tijdelijk en snel een ruimte nodig hebt om in te wonen. Dan is het een goed idee om ondernemingen jou te laten helpen. Het kan zijn dat de woning zelfs de volgende dag al geregeld is. Aller eerst zal er bekeken worden of er een woning beschikbaar is die voldoet aan jouw eisen. Is dat het geval dan is de kans groot dat je snel kan intrekken in jouw nieuwe tijdelijke woonruimte. Het is uiterste handig om dit proces over te laten aan een 3e partij aangezien dit jou gewoon heel veel tijd kan kosten. Het aanbrengen van huurders, het regelen van bezichtigingen en het opstellen van het huurcontract wordt dan volledig uit uw handen genomen. Ook kan deze 3e partij jouw woning beheren, dat houdt in dat als er een storing optreedt of als er vragen zijn dit niet direct naar de verhuurder gaat maar dat de tussenpartij dit regelt.

Voordelen tijdelijke woonruimte huren

Er zijn veel voordelen aan het huren van een tijdelijke woonruimte. Ook kan je een woonruimte huren met meubilair. Dit is natuurlijk ideaal als je geen hebt in een grote verhuizing. Hier zijn de grootste voordelen even op een rijtje:

–          Je hoeft zelf niet te zoeken

–          Het gaat snel

–          Huis naar al jouw criteria

–          Het is tijdelijk dus je zit nergens aan vast

Er zijn dus vele voordelen aan het huren van een tijdelijke woonruimte. Ben jij nou opzoek? Bekijk dan deze pagina over een tijdelijke woonruimte huren.

 

https://focuzsupport.nl/tijdelijke-woning-huren/

Een mooie kroonluchter met Swarovski pegels

Bent u op zoek naar een kroonluchter die Swarovski pegels bevat? Dan zult u er tijdens uw zoektocht achter komen dat er tal van verschillende kroonluchters worden aangeboden. Echter, lang niet alle kroonluchters zijn voorzien van échte Swarovski pegels. Daar u graag een kroonluchter met echte Swarovski pegels wilt, is het raadzaam oplettend te zijn tijdens uw zoektocht. Schaf niet zomaar een kroonluchter aan, maar onderzoek goed van welke materialen de betreffende kroonluchter is gemaakt. Doe bijvoorbeeld uitgebreid online research en ontdek welke aanbieders goed aangeschreven staan. Zoek en vind een mooie kroonluchter welke gemaakt is van echte Swarovski pegels.

Meer dan alleen een lamp

Wanneer we het hebben over een kroonluchter met Swarovski pegels, hebben we het over meer dan gewoon een lamp. Een kroonluchter welke gemaakt is van Swarovski pegels is een bijzonder item. Het betreft een object welke als échte eyecatcher in de ruimte zal dienen. Bent u op zoek naar iets aparts? Is een simpele lamp aan het plafond niets voor u, maar zoekt u iets met exclusieve uitstraling? Dan is de aanschaf van een kroonluchter met Swarovski pegels het overwegen waard. Een kroonluchter met Swarovski pegels is namelijk met recht meer dan alleen een lamp te noemen. Het betreft een exclusieve toevoeging aan de ruimte.

Swarovski: kristallen van hoogwaardige kwaliteit

Zoals gezegd worden kroonluchters in allerlei verschillende hoedanigheden aangeboden. Een kroonluchter waarbij gebruik is gemaakt van echte Swarovski pegels is daarentegen uniek. Swarovski is een Oostenrijks merk dat bekend staat om haar mooie kristallen. De populariteit van dit merk is goed te verklaren daar de producten van Swarovski niet alleen mooi, maar ook kwalitatief erg goed zijn. Een kroonluchter waar Swarovski pegels in zijn verwerkt, is dan ook een bijzondere kroonluchter te noemen. Het gaat om een kroonluchter welke een mooie en luxueuze uitstraling heeft én ook kwalitatief sterk is. Wilt u graag een écht mooie kroonluchter aanschaffen? Kies dan voor een kroonluchter met Swarovski pegels.

 

 

Ook keuze uit compacte remeha avanta ketels

Zoals in de introductie al werd benoemd is deze Remeha Avanta 28C HR combiketel van een zeer compact formaat en dat zonder af te doen aan zijn grotere broers en zussen. Hij is overal te plaatsen en hoeft dus geen doorn in uw oog te zijn, zelfs in een kleine kast kun u deze ketel netjes wegwerken.

Bent u toe aan een nieuwe ketel en past een kleine, compacte HR combiketel bij uw eisen? Lees dan zeker verder, want dan is de Remeha Avanta 28C kopen een goede optie. We vertellen u in deze tekst meer over onder andere de kenmerken van deze ketel. 

Prestaties waar u ‘u’ tegen zegt

Deze ketel doet dus niet onder voor een ketel van groter formaat, maar past zich heel goed aan aan wat er van hem gevraagd wordt. Door deze mogelijkheid tot snel schakelen is de ketel zuinig. Het warmwater comfort van deze ketel is CW4 en de warmwater capaciteit 6,2 tot en met 26,7 kW.

Garantie voor extra zekerheid

De ketel is van topkwaliteit en daardoor ontstaan er ook weinig problemen. Mochten deze zich toch voordoen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zit namelijk maar liefst 10 jaar standaard garantie op de warmtewisselaar van deze ketel.

Duurzaamheid voor het milieu én uw portemonnee

Bent u overtuigd van de ketel en wilt u de Remeha Avanta 28C kopen? Dan bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu én voor uw eigen portemonnee. De pomp van deze ketel, met een lange levensduur, beschikt over energielabel A. Dit is de hoogst behaalbare score en dit wil zeggen dat de ketel erg energiezuinig is.

https://www.installatievakwinkel.nl/remeha/avanta

Kozijnen schoonmaken, hoe doe je dat?

Zoals alles binnen en buiten je huis, moeten ook de kozijnen af en toe eens schoon gemaakt worden. Zeker nu we uit de ramen moeten hangen om met anderen te kletsen, het is immers de tijd van corona, is het fijn als die kozijnen op zijn minst een beetje schoon zijn. Maar ja, hoe krijg je dat voor elkaar? Er zijn heel veel ‘do’s’ en ‘don’t’s’, maar hoe weet je nu wat je precies moet doen? Geen paniek, je bent bij het juiste artikel terecht gekomen. In dit artikel ga ik je namelijk alles vertellen over het schoonmaken van kozijnen.

 

In Nederland hebben we veel oude huizen, dus de meeste kozijnen zijn van hout. Kozijnen van hout maak je het beste schoon met groene zeep en een beetje ammonia. Dit doe je dan in een emmer met lekker warm water en dan kan je de kozijnen gaan poetsen met een spons of met een oude lap. Daarna moet je het goed droog maken en met boenwas het kozijn inwrijven.

 

In de nieuwbouw worden vooral kunststof kozijnen gebruikt, en die kunnen ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken af en toe. Eigenlijk moet je kunststof kozijnen op de zelfde manier schoonmaken als bij hout. Maar je moet geen boenwas gebruiken op de kunststof kozijnen. Voor kunststof kozijnen werkt autowas veel beter, de autowas zal er voor zorgen dat de kozijnen er weer helemaal mooi en glimmend uit komen te zien.

 

Af en toe kom je, naast kunststof kozijnen en houten kozijnen, ook huizen tegen waarin mensen stalen raamkozijnen kopen hebben. Dit soort kozijn is lastig, omdat er heel veel verschillende categorieën staal zijn. Als je stalen kozijnen hebt, is het heel verstandig om aan je leverancier te vragen welke categorie jouw kozijnen tot behoren en hoe je ze goed schoon kan maken. Het is het beste om precies te doen wat je leverancier zegt, en niet zelf met een sponsje aan de gang te gaan.

https://directeenkozijn.nl/

Extra genieten van je picknicktafel is eenvoudiger dan je denkt

Iedereen weet wel hoe een eiken picknicktafel eruitziet. Een uitgebreide keuze vind je overigens bij www.eikenpicknicktafel.nl. Je kunt op hun website je hart ophalen als je van het buitenleven houdt. Als je het buitenleven in eigen achtertuin ook nog eens zo aangenaam mogelijk kan maken, zit je al direct in een win-win situatie. 

Eiken picknicktafel met een vleugje glamour?

Je hebt vast ook wel een of meerdere kookboeken in huis met daarin foto’s waar gezinnen zo heerlijk genieten aan een eiken picknicktafel in een fantastische omgeving. Prachtige kiekjes van familiepicknicks waar je haast jaloers gadeslaat hoe met het hele gezin intens genoten wordt: handgemaakte quilts, prachtige servetten en lachende, goed verzorgde kinderen die dartelen in het zonnetje.

Laat fantasie je werkelijkheid niet verpesten

Echter in het ‘echte’ leven zijn familie picknicks vaak helemaal niet zo! Ik voel al geluk als mijn kinderen hun handen afvegen voordat ze naar het eten grijpen dat voor hen klaarstaat! We zitten waarschijnlijk in onze tuin aan een met vogelpoep bedekte eiken picknicktafel. Eten snel een boterham met jam voordat de kinderen weer naar school moeten. Tussendoor luisteren we naar onze 5-jarige met een huilbui omdat haar broer haar elleboog heeft aangeraakt.

Geloof me, je kunt aan je eigen picknicktafel ook een geweldige ervaring hebben zonder alle glitter en glamour.  Maak van een dagelijkse bezigheid gewoon een regelmatig terugkerend evenement.

Plan een familiepicknick aan je eigen eiken picknicktafel

Geef een dag of twee van tevoren aan dat jullie met het hele gezin gaan picknicken in eigen tuin. Vooral een gezin met (kleine) kinderen zal dat bijzonder vinden. Aan de kok des huizes de ‘zware’ taak om te beslissen wat tijdens die ‘speciale’ gelegenheid, gegeten wordt.

Kies vooral voor gemak

Kies eten dat snel kan worden bereid.  Minder voorbereidingstijd betekent meer tijd voor de picknick in eigen tuin.  Je kunt een dag eerder het eten bereiden.  Kies iets dat het hele gezin lekker vindt. Een paar suggesties om van een dagelijkse bezigheid iets bijzonders te maken:

  • Sandwiches of wraps: eiersalade, ham en kaas, of avocado en tomaat;

  • Kaas en crackers, muffins of mueslirepen;

  • Vers gesneden groenten met een dipsaus;

  • Appels in partjes met kaneel, in blokjes gesneden meloen, bessen en druiven;

  • Een grote fles water of ijsthee met plastic bekertjes voor iedereen.

 

Opslagruimte Amsterdam Zuid is de oplossing voor u als u op zoek bent naar opslagruimte

Opslagruimte Amsterdam Zuid is de oplossing voor u als u op zoek bent naar opslagruimte. Bij Opslagruimte Amsterdam Zuid kunt u een opslagruimte huren naar wens, dat is toch ideaal? In verschillende situaties kan het voorkomen dat u meer opslagruimte nodig heeft. Denk hierbij aan het verbouwen van uw woning of als u gaat verhuizen en tijdelijk opslagruimte nodig heeft. Maar ook wanneer er persoonlijke spullen in de weg zitten dan is Opslagruimte Amsterdam Zuid dé oplossing voor u. Er zijn genoeg redenen waarbij de mogelijkheid van opslagruimte de oplossing biedt. Dit kan om tijdelijke en langdurige opslag gaan. In de winter heeft u bijvoorbeeld uw tuinmeubelen niet nodig, maar kunnen ze wel in de weg zitten of onbeschermd buiten staan. Ook kunt u te maken hebben met verschillende dozen waar schoolspullen in zitten die u graag wilt bewaren. Dit zijn allemaal situaties waar Opslagruimte Amsterdam Zuid de ideale oplossing biedt tegen een aantrekkelijke prijs.

Bij Opslagruimte Amsterdam Zuid bent u verzekerd van een goede prijs, service en uw spullen staan veilig opgeslagen

Bij Opslagruimte Amsterdam Zuid bent u verzekerd van een goede prijs en een goede service. Daarnaast staan uw spullen 100 procent veilig opgeslagen. Opslagruimte Amsterdam Zuid is uw partner voor opslagruimte in Amsterdam Zuid. We kunnen u garanderen dat u tegen een aantrekkelijke prijs 24/7 terecht kunt bij uw eigen opslagruimte. Al onze opslagruimtes zijn goed geconditioneerd. Dit betekent dat de kwaliteit van uw spullen zo goed mogelijk blijft.

Waarom zou u kiezen voor Opslagruimte Amsterdam Zuid?

De reden dat u voor Opslagruimte Amsterdam Zuid zou kiezen is vanwege het feit dat Opslagruimte Amsterdam Zuid als familiebedrijf 18 jaar succesvol is in het verhuren van opslagruimtes. We verhuren al jarenlang aan zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast verhuren we onze opslagruimtes tegen een aantrekkelijke vaste prijs. Al onze opslagruimtes zijn droog, verwarmd, veilig en elke dag geopend. De opslagruimtes zijn tussen 06:00 tot 23:00 uur toegankelijk. Een andere voordeel is dat al onze opslagruimtes 24 uur beveiligd zijn. Als klant kunt u de opslagruimte dagelijks opzeggen en verlenen we persoonlijke service zodat u altijd tevreden blijft.

Wilt je opslagruimte huren in Amsterdam Zuid? Klik hier!

Wanneer is voegwerk uithakken een goed idee?

Wanneer je gevel nodig hersteld moet worden, is het voegwerk uithakken veelal de eerste stap die genomen wordt. Deze taak kun je op jezelf nemen, maar veelal wordt het aangeraden om dit over te laten aan een professional. Als er iets fout gaat, kan dit leiden tot beschadigingen. En deze beschadigingen leiden tot extra kosten waar je niet op zit te wachten. Er kunnen diverse redenen zijn waarom je ervoor kiest om het voegwerk uit te laten hakken. Aan klanten van Van Den Bogaart Gevelrenovatie uit Volkel werd gevraagd waarom ze deze stap namen. Hieronder zetten we de meest genoemde redenen om over te gaan tot voegwerk uithakken voor je op een rijtje.

Voegwerk uithakken vanwege beschadigde voegen

Helaas kan het gebeuren dat je voegen beschadigd zijn geraakt. Veelal gebeurt dit door ouderdom, maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom er barsten of scheuren in een gevel ontstaan. Zo kan ongewenst vocht ook tot problemen leiden. Naast barsten kan het ook zijn dat je gevel begint af te brokkelen. Voegwerk uithakken en renoveren is dan ook een logische vervolgstap. Soms wordt de impact van beschadigde voegen nogal onderschat. Soms lijken ze van buitenaf niet zo erg, terwijl ze toch een invloed hebben op de algehele constructie van je gevel, bijvoorbeeld bij jouw pand in regio Volkel. Ze kunnen meer schade toedienen dan je denkt. Zo zijn barsten en scheuren ingangen voor vocht, wat de beschadigingen louter zal vergroten en tot schade aan andere muren kan leiden.

Het oog wil ook wat

Er kunnen concrete redenen zijn om voegwerk uit te hakken, zoals barsten of afbrokkeling. Echter kan het ook zijn dat je vindt dat het uiterlijk van je gevel toe is aan een make-over. Dit kan middels een renovatie. Renoveren is tevens een aanrader wanneer je gevel vies is en niet meer schoon wordt. Een grondige renovatie laat je gevel er weer zo goed als nieuw uitzien.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/

Anticiperen op steeds warmere zomers

De waarneembare tendens van steeds warmer wordende zomers in de voorbije jaren, zijn wellicht een voorbode voor de toekomst. Diverse media berichtte er al over dat het niet onwaarschijnlijk is dat Nederland aan het einde van deze eeuw misschien wel een Mediterraan klimaat kent: als de huidige tendens van de opwarming van de aarde zich voortzet … 

Anticiperen op warmte

Het aanpakken van de klimaatsverandering is een complexe zaak, want de aanpak van eigen uitstoot is één; van een mondiale aanpak en het houden aan afspraken is een andere. Zet de opwarming van de aarde zich voort, dan zijn hete zomers en milde winters geen uitzondering meer en stevenen wij in Nederland mogelijk af op een mediterraan klimaat. 

Steeds meer mensen nemen voorbereidingen, want hete zomers: daar zijn onze huizen eigenlijk niet op gebouwd. Wij kennen grote raampartijen en relatief dunne muren. In ons land bestrijd men hitte door een luchtkoeler te kopen bijvoorbeeld. Dit gegeven is niet zo vreemd, want je kunt nu eenmaal niet direct je woning ombouwen tot een hitte bestendige bunker.

Wat kunt u doen? 

 

Wij moeten dealen met de situatie zoals deze is. Dat betekent meer aircoolers en meer zonwering. Als we nu ook nog massaal wat meer bomen planten in de tuin (want schaduw) en wat minder betegelde tuinen er op nahouden, dan kunnen we op deze wijze een bijdrage leveren aan een iets koeler klimaat. Ook de dieren- en plantwereld vaart wel bij minder steen en meer groen. 

Leg een grasperk aan in plaats van een compleet betegelde achtertuin. Gras stoot geen hitte af (tegels zorgen voor een oveneffect) en gras absorbeert ook nog eens het regenwater uitermate goed, zodat rioleringen niet overbelast raken.

https://www.klimaatbeheersinginhuis.nl/luchtkoeler-kopen/

Een zandbak bouwen

Een zandbak kopen is zo gedaan, maar het is misschien nog wel leuker en mooier om zelf dit houten buitenspeelgoed te maken. Het is niet zo moeilijk als bijvoorbeeld zelf een rieten dak plaatsen, maar je moet er wel even de tijd voor nemen en er moeite in willen steken om iets moois te maken. In dit artikel geven we enkele richtlijnen bij het maken van een houten zandbak.

Hout in de juiste maten

Bepaal eerst hoe lang elke kant moet zijn en koop timmerhout dat iets korter is dan dat (ervan uitgaande dat je zelf kunt bepalen hoe lang het hout is. Anders zal je dit zelf moeten doen.

Bepaal de grenzen

Markeer de buitenste omtrek van de planken, verwijder ze en graaf binnen die omtrek tot een diepte van vijftien centimeter. De wand kan vastgezet worden met betonmortel voor extra stevigheid. Zorg er altijd voor dat je eerst de gemeente belt om ervoor te zorgen dat je veilig in een bepaald gebied kunt graven, wanneer dit buiten de eigen tuin betreft. 

Voeg een laag zand toe

Met het ongeveer twee en een half tot vijf centimeter diep. De onderste laag van planken zal op dit zandbed zitten en als de grond niet perfect waterpas is, zal het zandbed u helpen om de planken waterpas te maken. Zand kun je in big-bags kopen, van bijvoorbeeld een halve of een hele kubieke meter. 

Grote hoeveelheden zand zijn handig. 

De doos bouwen

Leg je planken neer. Leg de eerste laag planken neer in de vorm van een vierkant. Plaats de eerste laag planken op het zandbed. Gebruik een kadervierkant om te controleren of elk van de vier hoeken vierkant is en plak ze op hun plaats door het schroothout over de hoeken te schroeven. Niveau de eerste laag daarna. Zodra je de eerste laag aan elkaar gekregen hebt, breng je alles op gelijke hoogte met een rubberen hamer. Tik op elke kant in het zand en controleer regelmatig het niveau. Zorg ervoor dat alles rondom waterpas is.

https://www.betondingen.nl/snelbeton.html