Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

Zelf gordijnen verven? Hoe doe je dat?

Heeft je huis een nieuwe look nodig? Of zou je graag iets kleins in huis willen veranderen? Je kunt best veel dingen doen om je huis er net wat anders uit te laten zien door alleen maar een andere kleur muur te geven of andere kleur gordijnen of misschien 1 stoel te vernieuwen. Als je geen groot budget hebt en toch even iets wilt veranderen zonder er veel geld aan uit te besteden dan kun je het beste kiezen voor een kleine aanpassing zoals die hierboven staan. Gordijnen kosten nieuw vaak nog best wat geld en daarom is er een leuke nieuwe oplossing om je gordijnen langer te kunnen gebruiken maar toch eens van kleur te wisselen. Je kunt zelf gordijnen verven met een speciale verf die daarvoor bedoeld is. Hieronder staan een aantal dingen die je moet weten voordat je de gordijnen in de wasmachine gooit met de kleur. 

Wat moet je weten voordat je begint?

  1. Het is belangrijk dat je weet van welke stof de gordijnen zijn, dit omdat sommige stofjes een ander soort verf nodig hebben. Je hebt bijvoorbeeld synthetische gordijnen of katoenen gordijnen. Hiervoor zijn aparte soorten verf ontwikkeld. 

  2. Hoe groot zijn mijn gordijnen en hoeveel verf heb je precies nodig. Het kan namelijk soms ook zo zijn dat er meerdere keren gewassen moet worden omdat het de eerste keer bijvoorbeeld niet gepakt heeft. 

  3. Wanneer je gordijnen al een donkere kleur hebben, kan het lastiger zijn ze een andere kleur te geven, stop ze in dat geval een paar keer in een bleek was. 

  4. Wanneer je dit allemaal gecheckt hebt, kun je beginnen. Je stopt de gordijnen in de wasmachine samen met de verf. Zet het op een rustig en ongeveer 30 graden was. 

  5. Daarna haal je ze uit de wasmachine en check eerste of de verf overal gepakt heeft. Zo niet kun je het nog eens herhalen. Daarna hang je ze uit, wel in de schaduw.