Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

5 redenen om een eigen gameserver te hebben

PC games zijn de ultieme ervaring wat spelletjes betreft. Maar daaraan gerelateerd heb je ook “lag” — de vertraging waarbij je spelkarakter bijvoorbeeld plotseling heel vreemd beweegt. Met een eigen gameserver, zoals Minecraft hosting, krijg je dat niet, maar daarnaast zijn er nog zoveel andere voordelen! Dit zijn de 5 redenen om een eigen gameserver te hebben:

 

1. Geen lag tijdens het spelen

2. Volledige control

3. Een veilige gaming experience

4. Flexibiliteit

5. Betrouwbaarheid

 

Wat is een gameserver?

Een gameserver is eigenlijk een computer die het geheel aan activiteiten regelt voor het hosten van online videospelletjes. Deze huur je bij een game server hosting bedrijf, waarna je de gelegenheid hebt je eigen “game world” in elkaar te zetten.

Een voorbeeld van een online game is Minecraft, hiervoor heb je speciale Minecraft server hosting.

 

Het probleem met standaard servers

Om online te kunnen spelen, is het van belang dat elke speler verbonden is aan de gameserver. De gameserver slaat de informatie over elke speler en de inputs die deze ontvangt op en zorgt ervoor dat alles synchroon verloopt. Dit vereist heel wat data en daarom is het van belang dat deze zo snel als mogelijk functioneert—zeker als er meerdere spelers verbonden zijn. Vanwege deze redenen krijg je vaak heel wat problemen.

 

Geen lag meer!

Servers toegewijd aan het hosten van games hebben hardware en internetverbindingen van hoge kwaliteit. Daardoor krijg je geen lag in je game. Het gevolg daarvan is vanzelfsprekend een veel leukere gaming experience. Een ander punt is dat je met een eigen gameserver de host van het spelletje bent. Daarmee kies jij op welke wijze het systeem zich gedraagt zoals bijvoorbeeld het kiezen van de spelers die mogen deelnemen. Hiermee zorg je voor een vlot werkend geheel.

 

Volledige control

Met je eigen gameserver beheer jij het systeem en kunt daardoor de verschillende variabelen zelf bepalen. Je kiest hoeveel RAM je beschikbaar stelt aan de server, welke OS je ervoor gebruikt en of je server privé of openbaar is. Ook kan je dan voor de beste ervaring zorgen als er plotseling een issue ontstaat, zoals bijvoorbeeld een gamer die zich niet al te gedisciplineerd en volwassen gedraagt. Je kunt zulke spelers dan uit het spelletje halen.

 

Veiligheid

Wat een eigen gameserver top maakt, is de veiligheid die daaraan gekoppeld is. Je bent beschermd tegen DDoS atttacks. Dat is wanneer er heel wat verkeer wordt gestuurd naar een server als gevolg waarvan de server heel traag en zelfs onbruikbaar wordt. De security protocols die zijn geprogrammeerd in zo’n server, zoals de firewalls en backups die regelmatig worden gemaakt, zorgen ervoor dat dit jou niet overkomt.

 

Flexibiliteit

Met zo een gameserver krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit een groot assortiment aan spelletjes. Hiermee kun je dus elke game spelen die jij wilt. Ook kun je je gameserver opzetten zoals jij dat wilt. In combinatie met de andere voordelen die dit meebrengt, is een eigen gameserver inderdaad het beste wat je kunt aanschaffen voor de ultieme gaming experience.

 

Betrouwbaar

Gameservers hebben de beste hardware zoals koelssytemen en generatoren. Jouw game is dus 24/7 beschikbaar en in goede staat. De server zorgt ook ervoor dat jouw game zonder corrupte data wordt opgeslagen. Hierdoor verlies je je spelletjes niet en kunt altijd verder spelen vanaf het checkpoint.