Bsdesmidse.nl
Image default
Telefonie

5 tips bij kapotte iPhones

5 tips bij kapotte iPhones

Wat kan ik doen om een reparatie van mijn iPhone te voorkomen?

In de huidige samenleving heeft nagenoeg iedereen wel een smartphone. De meest voorkomende merken zijn Apple iPhone en Samsung. Welk merk het beste is laten we in het midden, maar het is een beetje de vergelijking Nike en Adidas of Pepsi en Coca-Cola. We dragen het toestel het liefst zoveel mogelijk bij ons en dat zorgt ervoor dat er vaak schade ontstaat aan de smartphone welke dan verholpen moet worden met een reparatie.

Waarschijnlijk ken je het zelf ook wel. Je laat je telefoon uit je handen vallen en deze eindigt op de grond. Met de nodige spanning raap je het toestel op hopend dat het scherm niet gebarsten is. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat je gsm schade heeft opgelopen en deze dus gerepareerd moet worden. Tenzij je een nieuwe koopt uiteraard. Alleen is het kopen van een nieuwe smartphone, zeker met de huidige toestelprijzen, een duur grapje. Repareren is ook niet altijd goedkoop en daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, waarmee jij hopelijk schade aan je telefoon kunt voorkomen.

Screenprotector aanschaffen

Middels een screenprotector kun jij een Samsung- of iPhone beeldscherm reparatie in veel gevallen voorkomen. Dit is veruit de meest voorkomende schade aan een smartphone en daarom is dit tip nummer 1! Deze zijn er in verschillende varianten, plastic of glas. Voorheen was het altijd een plastic beschermlaagje, maar deze zijn er tegenwoordig ook in glas. Met de heldere schermen van tegenwoordig geeft dat simpelweg een mooiere look aan je telefoon. Let er op dat elke telefoon en elke screenprotector anders zijn. Kijk dus goed naar het merk en type toestel en kies exact de juiste screenprotector.

Gebruik een telefoonhoesje

In het verlengde van een screenprotector is er het telefoonhoesje. Bij valschade kan er namelijk meer schade ontstaan dan alleen een gebarsten scherm. Denk aan de behuizing en andere interne hardware schade die kan ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat je camera of oplaadconnector het begeeft. Daarom is het gebruiken van een telefoonhoesje altijd een aanrader.

Wees slim met je batterij

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat we in veel gevallen verkeerd omgaan met onze smartphones. Met name door het verkeerd opladen brengen we schade toe aan de batterij. Als we deze helemaal van 100% naar 0% laten gaan en dan pas gaan opladen, dan is dat schadelijker voor de batterij dan wanneer we deze beetje bij beetje opladen.

Gebruik geen goedkope telefoonhouders in de auto

Wat we vaak zien is dat schade aan de smartphone is ontstaan door een goedkope telefoonhouder te gebruiken in de auto. Een telefoon kost al gauw €800,- en daar hebben we geen problemen mee, maar een telefoonhouder mag niet meer kosten dan €2,95. Onze tip is daarom om te kijken naar een betrouwbare en stevige telefoonhouder welke het gewicht van de telefoon prima kan dragen. Deze kosten vaak rond de €20,-.

We sluiten af met een simpele maar effectieve tip. Wees zuinig op je smartphone. Leg deze niet op het randje van de tafel. Neem deze niet mee in de douche (mits deze spatwaterdicht is) etc. Een telefoon is gemaakt voor discreet gebruik en dat is dan ook wellicht de beste tip die we je kunnen geven.

Mocht je telefoon ondanks alle tips nou toch schade hebben opgelopen. Kies dan voor een betrouwbaar telefoon reparatie bedrijf. Let hierbij op de garantie en het gebruik van originele onderdelen. Dit zal de kwaliteit en levensduur van je telefoon ten goede komen!

 

https://www.telefoonreparatiebus.nl/