Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

5x onmisbaar materiaal voor een brute voetbaltraining

Ben je op zoek naar een manieren om extra uitdaging te geven aan je training? Of je nu een coach of speler bent; een training met het juiste (trainings)materiaal is altijd belangrijk. Wil jij ook alles uit je training halen? Lees dan gauw verder over het beste trainingsmateriaal. 

1. Opvouwbare doelen

Coördinatietraining is niet compleet zonder het gebruik van kleinere doeltjes. Zeker voor jeugdteams of mensen die thuis graag willen trainen, zijn kleinere doeltjes een onmisbaar artikel. Het grote voordeel van kleine doeltjes is dat ze vaak opvouwbaar zijn en dus makkelijk onder de arm genomen kunnen worden. Een nadeel van kleine doeltjes is dat een harde trapper het doeltje nog wel eens kapot wil schieten. Kies daarom voor stevig, maar praktisch materiaal. 

2. Hordes

Met een hordetraining kun je niet alleen belangrijke spieren trainen, maar ook een hoop andere sportfactoren die van belang zijn voor een geslaagde training. Zo train je flexibiliteit, snelheid en conditie door over de hekjes te springen. Dit alles samen maakt de horde dan ook zo’n geliefd artikel op de trainingsvelden. Ben je een trainer en wil je het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor lichte hordes van kunststof. Dat scheelt een hoop sjouwwerk. 

3. Ballenkar

Dat voetballen onmisbaar zijn bij een training, zal niemand ontkennen. Hoewel ballennetten natuurlijk prima werken, kan een ballenkar een uitkomst zijn wanneer je sneller meer materiaal op het veld wil hebben. Voor de trainers onder ons is het goed om te weten dat zo’n ballenkar ook makkelijk te voorzien is van matten. Hierdoor kun je voetballen voor jeugdteams en seniorenteams beter scheiden. De kans dat je de verkeerde voetballen mee naar het veld neemt is hierdoor ook kleiner. Dat scheelt weer een keer heen en weer wandelen naar het hok.

4. Rebounder of Tchouk

Een goede training is natuurlijk niet compleet zonder de keeper van de nodige uitdaging te voorzien. Met een rebounder of tchouk test je het reactievermogen van je keepers uit. De modernste rebounders zijn gelukkig ook niet meer zo zwaar en kunnen zo het veld op getild worden. Bovendien kun je rebounders zowel voor jongeren als seniorentraining vinden; zo weet je zeker dat je iedere keeper uitdaagt.  

5. Bidonkratten

Net zo belangrijk als trainen, is natuurlijk hydrateren na een training. Vliegende bidons en waterflesjes die steeds verloren raken, zijn gelukkig verleden tijd met een bidonkrat. Dit is een krat waar bijna alle bidons in passen. Zo kun je per krat wel tien bidons kwijt en berg je gemakkelijk al je flesjes water of sportdrank in één krat. Wel zo fijn als je niet wilt dat er kostbare trainingstijd verloren gaat. 

Meer inspiratie nodig? 

Heb je na het lezen van deze tekst inspiratie opgedaan voor een nieuwe training, maar heb je nog wat materiaal nodig? Voetbaltrainingsmaterialen kun je tegenwoordig gemakkelijk online naar het speelveld halen.

https://skor.nl