Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

6 voordelen aan leer

1 Leer ademt

In tegenstelling tot veel synthetische kledingstukken kan je lichaam veel beter ademen in leer. Dit betekent dat je lichaam veel gemakkelijker de lichaamstemperatuur kan reguleren en dat heeft als gevolg dat het prettig is om te dragen. Hetzelfde voordeel heb je met dingen die bewaard zijn in een leren tas, die blijven namelijk langer in een goede staat.

2 Elegant

Leer wordt als een elegant en stijlvol product gezien. Een leren tas bijvoorbeeld straalt klasse uit, terwijl een gewone tas van katoen of een synthetisch materiaal dat niet heeft. Zo ook met bijvoorbeeld een leren bank, een leren stoel en leren handgrepen. Dat geeft je huis een stoere maar toch elegante uitstraling.

3 Leer is erg sterk en flexibel

Leer is een zeer sterk en flexibel product, hierdoor is het erg geschikt om bijvoorbeeld riemen mee te maken. Net als staal en steen is leer erg sterk, maar in tegenstelling tot die andere twee heeft leer ook de mogelijkheid om flexibel en buigzaam te zijn. Dit maakt het een uniek product en heel handig om mee te werken.

4 Het is duurzaam

Over het algemeen hebben lederen producten een hoger prijskaartje dan vergelijkbare producten van andere materialen als bijvoorbeeld katoen, dit heeft puur met de kwaliteit te maken. Leer gaat over het algemeen gewoon erg lang mee en heeft een hoge kwaliteit. Je betaalt dus wat meer, maar dan heb je er ook heel lang plezier van.

5 Het is comfortabel om te dragen

Zoals ik al aangaf is leer een product dat ademt en dat het daardoor een prettig product is om te dragen. De meeste schoenen worden ook gemaakt van leer omdat je hierdoor minder last hebt van zweet. Ook is leer zeer flexibel en vormt het zich dus naar je lichaam. Na verloop van tijd gaat een leren jack bijvoorbeeld naar je schouders staan.

6 Je kan het voor meerdere doeleinden gebruiken

Leer is een zeer multifunctioneel product, er zijn talloze mogelijke dingen die je er mee kunt maken. Meest gebruikt wordt het natuurlijk voor kleding en accessoires omdat het zo goed ademt, maar je kunt het ook gebruiken voor meubels. Zo zie je in veel woonkamers tegenwoordig leren banken, leren stoelen en leren deurknopjes omdat deze dus een elegante maar stoere uitstraling hebben.