Bsdesmidse.nl
Image default
Dienstverlening

Persoonlijke trouwringen laat je maken door een goudsmid

Ben je verloofd en ben je nog op zoek naar de perfecte trouwringen? Dan kan het nog best een zoektocht zijn om de juiste trouwringen te vinden die bij jullie passen. Bij een juwelier vind je een collectie aan standaard ringen. Een goudsmid is gespecialiseerd in het maken van persoonlijke trouwringen. Als jullie speciale wensen hebben dan kan een goudsmid een goede keuze zijn omdat deze jullie wensen kan verwerken in de ringontwerpen. Een goudsmid hoeft niet duurder te zijn dan een juwelier. Het is afhankelijk van jullie persoonlijke voorkeuren. Ook is het mogelijk om goud van een eigen sieraad te laten omsmelten tot een nieuwe trouwring. Om je wensen te bespreken kun je een afspraak met de goudsmid maken in Veenhuizen of Amersfoort.

Opvallende trouwringen

Bij Bijzondere Trouwringen vind je een ruime collectie aan voorbeeldringen van verschillende metalen als maanwit platina, grijs titanium en diepzwart zirkonium. Zoek je een unieke ring? Dan zijn zirkonium trouwringeneen goed voorbeeld. Deze vallen op door hun intens donkere kleur en zijn mooi te combineren met wit- of roodgouden banen wat zorgt voor een mooi contrast. Zirkonium is verkregen door een ingewikkeld proces uit het mineraal zirkoon. De zwarte kleur is ontstaan tijdens het verhittingsproces. Zirkonium is een sterk metaal maar toch licht in gewicht. Daarnaast is dit metaal aantrekkelijk geprijsd.

Trouwring tradities

Aan welke hand je een trouwring draagt is een persoonlijke keuze. Katholieken dragen de trouwring doorgaans aan de linkerhand. Protestanten dragen de trouwring aan de rechterhand. De ronde vorm van trouwringen symboliseert de oneindigheid. Het is een metafoor van de liefde tussen 2 mensen. De ring wordt om de ringvinger gedragen omdat vroeger werd gedacht dat er een directe bloedverbinding was tussen de ringvinger en het hart. De verbinding van het hart en de liefde zorgde ervoor dat de ring om de ringvinger gedragen werd.

https://www.bijzonderetrouwringen.nl/