Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een geslaagd kinderfeestje

Hoe zorg je er nou voor dat een kinderfeestje goed verloopt? Er zijn zoveel punten waar je rekening mee moet houden, de een is allergisch, de ander is erg verlegen en ga zo maar door. Het is altijd erg goed plannen en afwegen wat de mogelijkheden zijn. Houd daarom rekening met de volgende punten om het feestje te laten slagen.

Kies de activiteit

Maak van tevoren een lijstje met activiteiten die makkelijk te doen zijn en welke je zelf ook ziet zitten. Leg dit daarna voor aan je kind en kies samen een van de activiteiten uit je eigen lijst. Op deze manier heb je zelf al het nodige voorwerk gedaan en kom je niet voor verrassingen te staan. Let erop dat de activiteiten gedaan kunnen worden met de hoeveelheid kinderen die uitgenodigd worden. Let er ook op dat het geen activiteiten zijn die in duo’s gedaan moeten worden, zo kan het zijn dat bij ziekte iemand alleen een activiteit moet doen. Dan kan problemen opleveren tijdens het kinderfeestje aangezien iemand niet mee kan doen met de groep.

Maak iedereen enthousiast

Hoe leuk is het als ieder kind blij en enthousiast op het kinderfeestje verschijnt? Maak hierom een leuke uitnodiging waarmee je elk kind enthousiasmeert. Zorg ervoor dat alle informatie in de uitnodiging te vinden is. Hiervoor kan je de 5 w’s gebruiken, dit zijn de volgende: Wie, Waar, Wat, Waarom en Wanneer. Door deze informatie op te nemen in de uitnodiging is het voor iedereen duidelijk wat er gaat gebeuren. Daarnaast kan er op de uitnodiging komen te staan dat er bij bijzonderheden even contact met je opgenomen moet worden. Zo kan een kind allergisch zijn voor iets, dit moet wel afgestemd worden. 

Herken de groep

Stel je gaat met de groep naar een speelparadijs, binnen no time ben je iedereen natuurlijk kwijt. Spreek van tevoren een plek af waar ze naartoe kunnen komen bij problemen, vaak is dit een plek waar alle ouders zitten. Daarnaast kan het handig zijn om naamstickers te maken die de kinderen op kunnen plakken. Zo zie je meteen welk kind bij je groep hoort. Het beste is om deze stickers ook nog te personaliseren mocht iemand anders hetzelfde idee hebben. Neem eens een kijkje op Lucky Labels voor inspiratie van deze naamstickers.