Bsdesmidse.nl
Image default
Zakelijk

Aandachtspunten als je een gietvloer aan wilt schaffen

Heb jij een vrijstaand huis, een nieuwbouwhuis of een twee-onder-een-kap huis? Wat voor huis je ook hebt, een gietvloer is een mooie toevoeging aan je huis en kan in vrijwel elke ruimte gelegd worden. In je badkamer, in de garage, in de slaapkamer, keuken of woonkamer… zelfs als je een fabriek bezit of een showroom hebt: de gietvloer past in elke ruimte. Je hebt gietvloeren in verschillende soorten en maten waardoor je goed na moet denken over wat voor gietvloer je wilt hebben. Wil je een anti-slip vloer? Of wil je liever een cementlook vloer hebben?

Als je een vloer in je woonhuis laat leggen dan is het belangrijk wat voor uitstraling de vloer moet hebben, de vloer is namelijk de basis van een ruimte. Aan de hand van een vloer kies je de kleur van je verf en de meubels uit. Onderstaand geven we een paar tips waar je op moet letten als je een nieuwe vloer wilt laten leggen.

  1. Het motief. We benoemen het hierboven al even kort maar denk érg goed na over welk motief en welke kleur je de vloer wilt hebben. Een gietvloer is een duur type vloer die je niet zomaar kan vervangen als je hem beu bent (dat kan natuurlijk wel, maar dan moet je een compleet nieuwe vloer laten leggen). Je zou niet de eerste zijn die een rode of roze glittervloer laat leggen wat twee jaar later niet zo’n super idee bleek te zijn. Kies daarom een wat meer neutrale kleur die je kan combineren met verschillende interieurstijlen.
  2. Je budget. Bepaal van tevoren wat je budget gaat zijn. Als je op zoek gaat naar een gietvloer kom je heel veel keuzes tegen. En hoe gaaf een bepaalde vloer ook kan zijn, je gaat al snel over je budget heen bij dit type vloeren. Bepaald dus een soort grens voor jezelf.
  3. Welke partij kies je uit voor het leggen van je vloer? Het is op dit moment erg druk in de bouw en de handwerk beroepen waardoor er een langere wachttijd is dan twee/drie jaar geleden. Hierdoor kan het zijn dat je als klant ongeduldig raakt en op zoek gaat naar een alternatief. Je komt dan al snel bij de kleine klussers uit die verkondigen dat ze gietvloeren kunnen leggen. Sommige partijen kunnen dit ook daadwerkelijk maar er is een gros aan bedrijven dat deze beloftes niet waar kan maken. Je krijgt dan uiteindelijk een conflict. Stel, je gietvloer is gelegd en je krijgt scheuren in je vloer. Als je de vloer zwart hebt laten leggen, heb je geen garantie en kan je rekenen op een hoop problemen. Wij adviseren dan ook een gietvloer te laten leggen bij een partij die een bewezen portfolio heeft. Bekijk ook de reviews in Google van zulke partijen.  

gietvloer breda