Bsdesmidse.nl
Image default
Verbouwen

Goed voorbereid verbouwen met een kadastrale kaart

Woon je in de omgeving van Boomberg en ben je van plan te verbouwen? Of wil je weten waar de grens van je huis ligt? Of wil je juist meer informatie over het terrein van je huis weten? Tijdens een verbouwing kan het vervelend zijn als de buren gaan klagen over de woongrens. Dit moet je daarom ook vooraf aankaarten en zelf goed controleren wat de grens precies is van het perceel. Doe je dit niet? En maken de buren bezwaar? Vervelend, maar dan is er een grote kans dat je het moet afbreken. Gelukkig kun je met een kadastrale kaart hierachter komen. Maar wat is een kadastrale kaart precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

Wat is een kadastrale kaart 

Een kadastrale kaart is een kaart waar alle percelen van Nederland weergeven staan. Deze worden natuurlijk opgeslagen door het register van het kadaster. Je kunt het perceel zien, maar ook de afmetingen en de grenzen van een perceel. Daarnaast bekijk je de kadastrale kaart op het internet en doe je dit vanaf de bovenkant. Je kunt zelf bepalen waar je naar kijkt en je kunt inzoomen op bepaalde plekken. Wanneer je een uittreksel besteld van de afmetingen of van de woongrens, sta je niet meer voor een verrassing. Je kunt ook betalen voor andere producten, zo kun je ook de WOZ-waarde opvragen van de woning. Daarnaast kun je ook zien wie de eigenaar van het perceel is. 

Woning kopen 

Wil je een woning kopen in het Hilversumse Meent? Dan kan het ook handig zijn om vooraf gebruik te maken van een kadastrale kaart. Je kunt hierbij kijken naar de WOZ-waarde van het huis, maar ook naar de grenzen. Op deze manier kun je vooraf bepalen of er een eventuele aanbouw mogelijk is. Dit kan waardevolle informatie zijn en soms kun je zelfs geld van het verkoopbedrag afhalen. Je kunt ook het energielabel waarnemen als je op het perceel nummer kijkt van de betreffende woning. Ook als je van plan bent om je woning te verkopen, is dit natuurlijk ideaal. 

https://kadastralekaart.com/buurten/boomberg-BU04020201