Bsdesmidse.nl
Image default
Verbouwen

Waar moet je op letten bij het installeren van een inloopdouche?

’s ochtends de badkamer inlopen en een mooie inloopdouche zien: klinkt als een waardevolle toevoeging, toch? Dat is precies wat een inloopdouche van badkamerplanet.nl kan doen voor je badkamer. Het is niet alleen handig, maar ook chic. In dit artikel bespreken we hoe je zo’n geweldige inloopdouche kunt krijgen. Laten we eens kijken naar het ontwerp en een aantal handige tips voor de installatie. Sta jij ook op het punt om een inloopdouche te installeren? Lees dan verder!

Ruimte en lay-out

Je moet eerst goed nadenken over de ruimte in je badkamer. Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op en bepaal waar je de inloopdouche precies wilt hebben. Er moet genoeg ruimte zijn om gemakkelijk binnen te stappen en dat de waterafvoer goed kan worden geregeld. Je moet ook de indeling van je badkamer aanpassen om de nieuwe inloopdouche op te nemen, inclusief de plek voor het sanitair en andere installaties.

Waterdichting

Bij een inloopdouche moet je ervoor zorgen dat alles waterdicht is. Omdat er geen deur is om het water tegen te houden, moet je ervoor zorgen dat de muren, vloer en voegen absoluut waterdicht zijn. Gebruik hiervoor kwalitatieve waterdichte lagen en afdichtingsmaterialen om te voorkomen dat er water weglekt. Een gebrekkige waterdichting kan namelijk ernstige schade veroorzaken aan de structuur van je badkamer.

Vloerafloop

Daarnaast moet je een goede helling in de vloer van je inloopdouche hebben, zodat water zich niet ophoopt. De vloer moet schuin aflopen naar een centrale afvoer of een langwerpige afvoergoot, zodat het water efficiënt kan wegstromen. Deze helling moet correct worden aangelegd, zodat er geen vervelende waterplassen achterblijven na het douchen.

De juiste tegels kiezen

Bij het kiezen van tegels voor je inloopdouche is het niet alleen belangrijk dat ze er mooi uitzien, maar ook dat ze praktisch zijn. Het is slim om tegels te pakken die anti-slip zijn, vooral als je van plan bent om een drempelloze inloopdouche te hebben. Bovendien kunnen grote tegels nuttig zijn, omdat ze minder voegen hebben, wat de waterdichtheid ten goede komt. Op die manier kun je niet alleen een stijlvolle inloopdouche hebben, maar ook een veilige en waterdichte. Door rekening te houden met deze dingen, kun je ervoor zorgen dat je inloopdouche niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Veel succes met je badkamerrenovatie!

https://www.badkamerplanet.nl