Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Acupunctuurbehandeling in Breda

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt gebruikt om diverse gezondheidsproblemen te behandelen. Het is een veilige en effectieve methode om verschillende klachten te verlichten, waaronder stress, slapeloosheid en vermoeidheid. Chinatuur is dé kliniek in Breda die typische Chinese acupunctuurbehandeling biedt, gecombineerd met kennis van Westerse geneeskunde. Alle behandelingen dragen 100% bij aan het verbeteren van uw algehele gezondheid.

In onze kliniek voor acupunctuur te Breda beginnen we altijd met een consultatiegesprek, waarbij de acupuncturist een gedetailleerde geschiedenis van uw gezondheid zal bespreken. Dit omvat uw medische geschiedenis, levensstijl, dieet en eventuele symptomen die u momenteel ervaart. Het doel van deze vragenlijst is om een duidelijk beeld te krijgen van uw algehele gezondheid en welke specifieke problemen u wilt aanpakken met de acupunctuurbehandeling.

Vervolgens zal de acupuncturist dunne, steriele naalden op specifieke punten op uw lichaam plaatsen. Deze punten staan bekend als acupunctuurpunten en worden gekozen op basis van uw individuele behoeften en symptomen. De naalden worden op verschillende dieptes in uw huid geplaatst, afhankelijk van het gebied van uw lichaam dat behandeld moet worden. Hoewel sommige mensen zich zorgen kunnen maken over de pijn van de naalden, is de behandeling meestal pijnloos en ontspannend.

Tijdens de behandeling zal u zich ontspannen en comfortabel voelen, waarbij u soms zelfs in slaap kan vallen. De meeste sessies duren ongeveer 60 minuten, afhankelijk van uw individuele behoeften.

Acupunctuur werkt op verschillende manieren om uw gezondheid te verbeteren. Allereerst kan het helpen om stress en angst te verminderen door het verlagen van het cortisolniveau in uw lichaam. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt wanneer u stress ervaart en kan leiden tot symptomen zoals angst, slapeloosheid en vermoeidheid.

Door het verminderen van uw cortisolniveau, kan acupunctuur u helpen om beter te ontspannen en een dieper gevoel van rust te ervaren. Dit kan op zijn beurt helpen om uw slaap te verbeteren en u meer energie te geven gedurende de dag.

Naast het verminderen van stress en slapeloosheid, kan acupunctuur ook helpen bij het behandelen van vermoeidheid. Vermoeidheid kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals een slecht dieet, een gebrek aan beweging en slaapstoornissen.

Acupunctuur kan helpen om uw energieniveau te verbeteren door het stimuleren van de energiestromen in uw lichaam. Dit kan helpen om uw lichaam in balans te brengen en uw natuurlijke energie te versterken. Verder is een acupunctuurbehandeling zinvol bij vele andere klachten. En iedere behandeling kan aangevuld worden met Chinese kruiden, cupping, moxa therapie of massage. Kliniek Chinatuur bevindt zich aan de Ginnekenweg 320 in Breda. U bent van harte welkom.

https://www.chinatuur.nl