Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Boktor bestrijden doe je zo

Het is weer de gezelligste tijd van het jaar, kerstmis. Dat betekent dat de kerstboom weer de woonkamer in mag en versierd mag worden met kerstballen. Eenmaal aangekomen op zolder om de kerstballen te pakken merk je iets geks op. Er ligt een hoopje zaagsel op de doos kerstballen. Je kijkt omhoog en ziet dat het uit een van de draagbalken op de zolder is gevallen. Je klopt een keer op de balk en je merkt dat deze wel heel erg meeveert. Je duwt iets harder en je duwt zo een gat in de balk. Wat nu?

Schade door de boktor

Een boktor legt haar eitjes het liefst in een stuk hout waar de kans op ontdekking het kleinst is. Jammer genoeg gebeurd dit vaak in huizen en bedrijven. Wanneer de eitjes eenmaal uitkomen beginnen de larven direct met het knagen aan het hout. Dit is namelijk hun voedsel. Wanneer de boktorlarven een lange tijd hun gang kunnen gaan kan het hout waar ze in verblijven ernstig verzwakken. Zo kan het zijn dat je houten bijzettafeltje ineens inzakt nadat je je voeten er op hebt gelegd. Ook de draagbalken van je huis of bedrijf kunnen op deze manier verzwakt raken. De schade hierdoor is nog veel groter. Er kan namelijk instortgevaar ontstaan wanneer cruciale draagbalken extreem verzwakt zijn. 

Hoe gaat een professional te werk?

Wanneer je de boktor ontdekt hebt kun je het beste de hulp van een professional inschakelen. Hij beschikt namelijk over een aantal technieken waarmee de plaag echt uitgeroeid wordt. Doe-het-zelf middelen hebben dit effect jammer genoeg niet. Wanneer de professional ter plekke is gaat hij altijd eerst op onderzoek uit om een goed beeld van het probleem te krijgen. Nadat hij dit weet stelt hij een plan van aanpak op. Wanneer jij akkoord gaat zal hij de boktor bestrijden en ervoor zorgen dat de plaag ook echt is uitgeroeid. Ons advies is dan ook om niet aan de slag te gaan met doe-het-zelf middelen aangezien deze niet sterk genoeg zijn om het gehele probleem op te lossen. 

Een lokale bestrijder van Houtwormboktor

Je bent er nu achter dat je het beste een professional in kan schakelen wanneer je last hebt van boktor. Nu hebben wij van Houtwormboktor al een bestrijder uit jouw regio voor je klaarstaan. Je kunt hem bellen of mailen voor een afspraak en doordat hij bij jou in de buurt werkt kan hij al snel ter plekke zijn. Vervolgens helpt hij je op een veilige en verantwoorde manier van je probleem af. Tot slot geeft hij je tips om problemen met de boktor in de toekomst te voorkomen. Geïnteresseerd? Bel of mail hem dan voor een afspraak!

 

https://houtwormboktor.com/