Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

De rioolspecialist van Utrecht

Een rioolprobleem kan zomaar voordoen en natuurlijk wil je er zo snel mogelijk vanaf. Van veel voorkomende problemen als een verstopte wc tot een verstopte regenpijp. De rioolspecialist van Utrecht helpt jou snel en gemakkelijk van jouw probleem.

Hoe ontstaat een verstopping?

Een afvoer kan zo verstopt raken, maar hoe ontstaat nu zo’n verstopping? Meestal ontstaat er een verstopping in een door een ophoping van stoffen. Bij een regenpijp buiten zijn dit vaak bladeren en bij een vaatwasser zijn dit vaak etensresten. Een andere, heel vervelende, verstopping is een verstopping in de afvoer van de douche. Meestal zitten er haren verstopt in de afvoer en deze zijn lastig te verwijderen. 

Kun je een riool zelf ontstoppen?

Als alles regelmatig wordt schoongehouden dan is de kans op een ontstopping klein. Mocht er een probleem zijn dan kan je deze misschien zelf al wel oplossen. Met onderstaande tips kun je zelf kijken of je het probleem kan tackelen.

  • Zit er een voorwerp vast? Kijk of je het voorwerp kan verwijderen.

  • Vuil opstopping? Meng zuiveringszout met warm water en giet deze langzaam door de verstopte riolering. 

  • Misschien wel je beste vriend; de rubberen ontstopper! Als je de ontstopper eerst warm maakt onder de warme kraan heeft die een betere zuigkracht.

We raden het af om aan de slag te gaan met allerlei chemicaliën. Chemicaliën tasten de riolering aan en kan deze verzwakken waardoor deze stuk kan gaan.

Raadpleeg een expert!

Is het rioolprobleem dusdanig groot dat je het zelf niet kan oplossen? Schakel dan de hulp in een een specialist in jouw buurt. Deze riool topper zal vakkundig het probleem verhelpen zonder dat er schade komt aan de afvoer. In overleg met jou kijkt hij naar een passende oplossing om ervoor te zorgen dat jij weer kan genieten van een ontstopte afvoer.

Wat kost de hulp van een expert?

Er is niet één vast bedrag, dit komt omdat het ene probleem groter is dan het andere probleem waardoor het meer materialen en manuren zal kosten. Na het opstellen van een offerte kun je bepalen of de Utrechtse ontstop topper aan de slag mag gaan. Als het probleem is opgelost zal hij je ook van tips voorzien om ervoor te zorgen dat dezelfde ontstopping niet zomaar meer zal voorkomen.

Bron: www.ontstoppingsdienst-utrecht.nl

https://www.ontstoppingsdienst-utrecht.nl/