Bsdesmidse.nl
Image default
Mobiliteit

Hoe kun je goedkoop reclame maken?

Reclame maken wordt steeds belangrijker. Daar waar je vroeger ook veel klanten binnen kon halen met mond-tot-mond reclame, is dat nu wel anders. Overal waar je kijkt krijg je wel te maken met reclame. Of dat nu langs de snelweg, in de trein, op de tv of het internet en zelfs in je brievenbus. Door deze grote overvloed aan prikkels is het belangrijk dat jij opvalt met jouw reclame. Wij vertellen je hoe je goedkoop maar efficiënt reclame kunt maken.

Breng zelf flyers rond

Een goede manier om goedkoop reclame te maken op een lokaal niveau is door flyers rond te brengen in jouw regio. Je kunt bij verschillende bedrijven goedkoop flyers drukken, waardoor je zonder een te grote investering een hoop flyers kunt maken. Je kunt er voor kiezen om deze huis aan huis rond te brengen, of door deze uit te delen op een centraal punt in jouw regio. Daarnaast kun je ook nog aan mede ondernemers vragen of ze jouw folders willen uitdelen in hun winkels. 

Zet in op earned media

Met genoeg budget wil iedereen wel een stuk over je bedrijf vertellen. Echter is dat niet voor ieder bedrijf weggelegd, zeker niet in het MKB. Probeer daarom in te zetten op earned media. Bedenk leuke onderwerpen over jouw bedrijf. Dit kan van alles zijn, tot updates over het personeel. Schrijf hier vervolgens een persbericht voor en stuur dit naar verschillende (lokale) media. Met een beetje geluk wordt het opgepakt en wordt je misschien nog wel geïnterviewd voor een uitgebreid stuk. Hiervoor hoef je helemaal niks te betalen, maar je krijgt hierdoor wel aandacht!

Bedenk een ludieke actie

Een andere manier om goedkoop reclame te maken is door het bedenken van een ludieke actie. Met een goede ludieke actie heb je de kans om viral te gaan. Tenminste, viral op lokaal niveau. Je kunt een leuke actie bedenken in samenwerking met de sportclubs uit de buurt, of met andere ondernemers uit de buurt. Probeer social in te zetten zodat mensen je bericht makkelijk kunnen delen. Reclame maken is nog nooit zo leuk en goedkoop geweest!