Bsdesmidse.nl
Image default
Mobiliteit

Voorkom krassen op uw boot: fenders en toebehoren

Fenders, ook wel bekend als stootkussens, fungeren als een bescherming tussen de boot en de wal of bijvoorbeeld een andere boot. De fenders zijn dus enorm handig om te voorkomen dat er krassen of andere beschadigingen op de zijkant van uw boot ontstaan. Eigenlijk zijn fenders onmisbaar op iedere boot! In deze blog leest u meer over fenders. Lees gerust verder.

 

Welk type fenders kiest u?

Er worden verschillende soorten fenders gebruikt voor verschillende situaties. Over het algemeen wordt er vaak voor stootwillen gekozen in cilindervorm. Maar welke fender voor u geschikt is hangt van de vorm en lengte van uw boot. Als het gaat om een brede stootrand moet de fender ook dikker zijn. Er zijn bijvoorbeeld de volgende type fenders:

 

  1. Steigerfenders

Een veilige thuishaven creëert u door steigerfenders te monteren op de steiger. Op deze manier voorkomt u dat uw boot beschadigt. 

 

  1. Bolfenders

Een bolfender gebruikt u om schade aan het schip tijdens het afmeren te voorkomen. 

Dit stootkussen is rond en loopt taps toe. Door middel van een fenderlijn bevestigt u de bolfender aan de railing. 

 

Het juiste gebruik van fenders

Heeft u al fenders in gebruik? Dan is het uiterst belangrijk dat u de fenders en stootwillen correct opblaast. Helaas zien we nog te vaak dat de fenders te hard zijn opgeblazen. Door te veel lucht in de fenders kan bij warm weer de stootwil vervormen. Maar wanneer is uw fender goed opgeblazen? Dit kunt u gemakkelijk testen door de stootwil of fender in te drukken met uw vinger. Als de fenders en stootwillen iets ingedrukt kunnen worden zijn ze goed opgeblazen.

 

Alles voor uw boot bij Boottotaal

Fenders zijn onmisbaar op iedere boot. Wilt u ook beschadigingen aan de zijkant van uw boot voorkomen met de fenders? Deze kunt u gemakkelijk online aanschaffen. Op de website Boottotaal.nl vindt u alle benodigdheden om veilig te varen. Naast fenders en toebehoren vindt u hier ook alles op het gebied van veiligheid, navigatie, motoren en kleding.

Online fenders en toebehoren kopen

Schaf nu ook gemakkelijk en snel fenders en toebehoren aan bij Boottotaal. Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kopen van de juiste fenders voor uw boot? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust. Zij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste fenders en toebehoren.

 

https://www.boottotaal.nl/