Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Deurmat op maat

Deurmat op maat: welke type deurmaat kies jij?

Een deurmat kopen doe je natuurlijk het liefste in één keer goed. Maatwerk deurmatten zijn bedoeld om lang mee te gaan. Verder is het bij de aanschaf van een deurmat op maat belangrijk om het juiste soort deurmat te kopen. Er is namelijk behoorlijk wat keuze op dit gebied. De meest voorkomende soorten deurmatten die je kunt overwegen, zijn droogloopmatten, schoonloopmatten en kokosmatten. Wat voor soort deurmatten zijn deze drie varianten? Wat is hun primaire gebruiksdoel en welke voordelen hebben ze voor jou in petto?

Droogloopmatten: doel & voordelen

De eerste variant zijn droogloopmatten. Deze mattensoort heeft als hoofddoel om te zorgen dat je schoenen voldoende droog worden als je een ruimte betreedt. Dit type mat neemt dus vocht op en zorgt dat het in een hal of entree niet te nat wordt. Vaak is dit type mat, zeker als het door winkeliers of bedrijven wordt gebruikt, wat langer dan een gemiddelde deurmat. Hoe langer de mat is, hoe meer vocht er namelijk geabsorbeerd wordt. Droogloopmatten hebben als voordeel dat de hal niet nat wordt. Zeker op tegelvloeren kun je hiermee gevaarlijke glij- en glibberpartijen voorkomen. Droogloopmatten zorgen dus voor meer veiligheid in de ruimte die erachter ligt. Maar ze voorkomen natuurlijk ook een hoop dweilwerk en schoonmaakwerk voor de eigenaar van het pand.

Schoonloopmatten: doel en voordelen

Schoonloopmatten hebben een andere functie dan droogloopmatten. Bij deze variant is het belangrijkste doel om schoenen, laarzen of ander schoeisel goed schoon te kunnen vegen. Deze matten hebben vaak stevige vezels en borstels, zodat het modder gemakkelijk van de schoenen gehaald kan worden. De meerwaarde van een schoonloopmat moge duidelijk zijn: de ingang van jouw bedrijf, winkel of woning blijft door deze matten vrij van modder en zand. En ziet er daardoor een stuk verzorgder, netter en schoner uit. Een ander fijn kenmerk van deze moderne deurmatten is dat je ze tegenwoordig heel mooi kunt laten personaliseren. Zo kun je er een foto op laten afdrukken, jouw (familie)naam, een huisnummer of het logo van je bedrijf.

Kokosmatten: doel en voordelen

Ten slotte kun je als geïnteresseerde in een goede deurmat op maat nog kiezen voor het fenomeen kokosmat. Kenmerkend voor kokosmatten zijn de stevige kokosvezels, die vooral ideaal zijn om schoenen goed schoon én droog te vegen. Kokosmatten staan binnen de sector dan ook bekend als een van de beste soorten matten om te gebruiken bij voordeuren of entrees. Prettig aan een kokosmat op maat is daarnaast ook het feit dat ze erg veilig in gebruik zijn. De betere merken zijn namelijk voorzien van een onderlaag, die voorkomt dat de kokosmat kan gaan schuiven. Ten slotte is er qua vormgeving, kleur en formaat veel keuze voor wie een geschikte kokosmat op maat wil kopen.

 

https://www.deurmatdirect.nl/schoonloopmatten