Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo maakt je een verrukkelijke ijskoffie met Nespresso cups

Zo maakt je een verrukkelijke ijskoffie met Nespresso cups

IJskoffies zijn inmiddels niet meer weg te denken van de menukaarten. Zeker in de zomer is een ijskoffie lekker verfrissend. Je kunt ijskoffies op allerlei manieren maken. Een cold brew is een koffie die je koud brouwt en daardoor zoeter en sterker is dan een normale koffie. Je kunt ook je normale koffie of espresso mixen met melk en ijsklontjes. Echter is niet elke koffiesoort geschikt om een ijskoffie mee te maken en iedereen heeft een andere voorkeur. Een zoete melange doet het meestal goed. Klaar om zelf je ijskoffie te maken? We leggen hier aan je uit hoe je een verrukkelijke ijskoffie kunt maken om je dag mee door te komen.

 

Dit heb je nodig voor je ijskoffie:

  • Minimaal 3 ijsklontjes

  • Een cup van je favoriete Nespresso cups

  • 80-100 ml ijskoud water  

 

Zo maak je je Nespresso on ice

Maak je favoriete espresso. Deze espresso voeg je toe aan een glas met ijsklontjes. Daarna schenk je het ijskoude water er bij. Daarna kun je suiker en koude melk toevoegen om je koffie nog lekkerder te laten smaken. Loop daarna naar buiten om extra van je ijskoffie te kunnen genieten. 

 

Cold brew met Koffiebonen

Wist je dat koffie zijn aroma’s binnen enkele minuten al kwijt raakt wanneer je ze maalt? Je kunt het beste je bonen net voor het brouwproces malen. Zo behoud je het smaakprofiel en heeft je koffie een rijke smaak. Een cold brew is gemakkelijk te maken. Je moet hier alleen op tijd aan denken omdat koud water er langer over doet om de aroma’s uit de bonen te halen! Eerst maal je de koffiebonen. Dan doe je de gemalen bonen in een afsluitbare kan en voeg je koud water toe. Laat dit mengsel 12 tot 24 uur staan. Dit kan op kamertemperatuur of in de koelkast. Schenk het mengsel door een nat koffiefilter en voeg ijsklontjes toe. Tijd om te genieten!

 

Koffie bestellen

Heb je ook zin gekregen in een lekkere ijskoffie? Bestel je koffie of koffiecups dan snel! Bestel je je koffie voor 17.00? Dan worden ze de volgende dag al bezorgd!

https://www.koffiecupster.nl/