Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Dingen die je absoluut nodig hebt wanneer je een parkiet als huisdier neemt

Dingen die je absoluut nodig hebt wanneer je een parkiet als huisdier neemt

 

Parkieten zijn super lieve, sociale gezellige vogels. Wanneer je ze veel liefde en aandacht geeft zullen ze al snel aan je gehecht raken en zijn het oprecht hele gezellige beestjes. Als er een vogel is die in staat is om liefde te geven en afhankelijk te zijn dan is het wel de parkiet. Daarnaast is het hartstikke gezellig om zo’n vogeltje in huis te hebben en ben je nooit meer écht alleen. De parkieten hebben wel de juiste spullen nodig om een fijn leven te leiden. Wil je weten welke spullen je nodig hebt wanneer je een parkiet als huisdier wilt houden? Lees dan snel verder want in dit blogartikel vertellen we het je!

 

De kooi is heel belangrijk

De kooi is het heiligdom van de parkiet en de parkiet ziet zijn kooi als ‘thuis’. Doordat de parkiet zoveel waarde hecht aan de kooi is het belangrijk om een fijne kooi aan te schaffen. De parkiet is een bewegelijk vogeltje dus het is erg belangrijk dat hij genoeg ruimte heeft, let dus op dat je wel een kooi koopt die ruim genoeg is om een parkiet in te houden. Parkieten staan er ook om bekend dat ze beter leven in groepsverband, en twee vogels nemen nou eenmaal meer ruimte in dan één. Er zijn enorm veel kooien te vinden, zowel online als in de dierenwinkel. Denk voordat je een parkiet koopt goed na over de ruimte die je nodig zult hebben om het vogeltje een fijn leven te geven.

 

Zitstokken voor comfort en evenwicht

De parkiet is een actieve vogel maar vliegt natuurlijk niet de hele dag aan een stuk door. Daarom is het belangrijk dat de parkiet ook een zitstok in zijn kooi heeft. Normaal gesproken zitten vogels in de natuur op takken, dit is goed voor het oefenen van evenwicht en om uit te rusten. Door meerdere zitstokken in de kooi op te hangen wordt de natuur van de vogel nagebootst en kan hij fijner leven. Daarnaast vinden parkieten het ook erg leuk om te hoppen van de ene naar de andere zitstok.

 

Kies een voerbak waar jij ook blij van wordt

Een parkiet heeft een gevarieerd eetpatroon en moet goed drinken. Het is daarom belangrijk om voederbakken te plaatsen in de kooi. Er zijn veel verschillende soorten voederbakken te krijgen, speciaal ontworpen voor de parkiet. Wel zijn er wat verschillen in kwaliteit; vaak zijn iets duurdere voederbakken beter schoon te houden en dus makkelijker in onderhoud. Vers eten is erg belangrijk omdat de vogels kwetsbaar zijn dus het is voor jou én de parkiet handig om bakjes te kiezen die goed schoon te maken zijn.

 

https://www.birdsupply.nl/