Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Een massagepistool gebruiken

De nieuwste gezondheidsgadget om de natie te veroveren, brengt pijnverlichting in uw handen. Het is niet alleen effectief, het is gemakkelijk te gebruiken en relatief goedkoop. Waar heb ik het over? Een massagepistool – een stimulator ter grootte van een pistool die u zelf manipuleert om pijnlijke en pijnlijke spieren te behandelen.

Hieronder zal ik u een overzicht geven van dit handige apparaat: hoe het werkt, waarom het zo therapeutisch is en hoe u een massagepistool op de juiste manier gebruikt.

Wat is een Massage Gun?

Een Massage Gun is een handapparaat dat heen en weer percusseert met variabele snelheden en dieptes. Terwijl het pistool pulseert, kun je het langs een spier, over spieren, in een cirkel over een groot gebied of gewoon op één doelplek leiden voor een pittige, diepe weefselmassage.

De anatomie van een massagepistool

Alle massagepistolen werken over het algemeen op dezelfde manier, maar er zijn een paar details die u moet weten en waar u op moet letten bij het kopen van het beste massagepistool.

Amplitude verwijst naar de diepte waarop het hoofd van een massagepistool pulseert. Dat wil zeggen, als je het pistool stevig tegen je dij houdt, hoe diep zal het dan op je been duwen? Om een diepe weefselmassage na te bootsen, kiest u een massagepistool met een grotere amplitude, die u ook zal helpen grotere, omvangrijkere spiergroepen te behandelen die de neiging hebben pijnlijk te worden na het sporten.

PPM staat voor ‘pulsaties per minuut’ ‘, wat sommige fabrikanten RPM of ‘rotaties per minuut’ noemen. De meeste pistolen kloppen op het ritme van 2000-3200 PPM, waarbij hogere snelheden doorgaans een intensere massage geven.

Accessoires, of “koppen”, zijn de verwisselbare accessoires die bij uw massagepistool worden geleverd. Een geweldig pistool geeft je een goede massage, ongeacht de bijlage. Maar door te manipuleren welk hoofd je voor welke spiergroep gebruikt, kun je je massage-gunning als een echte pro finetunen.

De levensduur van de batterij is ook het vermelden waard. Niemand wil zijn rug masseren met een elektrisch snoer erachter, dus je vindt alleen massagepistolen met oplaadbare batterijen. Niet alle batterijen werken echter hetzelfde, dus bedenk hoe vaak u uw pistool gaat gebruiken en hoe lang. Een goede accuduur gaat minimaal 2 uur mee op een enkele lading.

Waarom een massagepistool gebruiken?

Behalve dat je de trotse eigenaar bent van een gestroomlijnd fitnessgadget, zijn er veel redenen om een massagepistool te hebben en te gebruiken.

Ten eerste kan een massagepistool helpen om gespannen spieren te ontspannen. Na een paar minuten diepe weefselpercussie, hoor je je spieren bijna zuchten van opluchting. De tijd nemen om je benen en rug te masseren is een geweldige manier om ’s nachts tot rust te komen.

Veel mensen gebruiken een massagepistool vanwege de therapeutische mogelijkheden. Als fysiotherapeut adviseer ik mijn patiënten vaak massagepistolen voor snelle pijnverlichting thuis. Of het nu gaat om pijnlijke gewrichten of spastische spieren, een massagepistool kan veilig veel verschillende soorten musculoskeletale aandoeningen kalmeren.

Bovendien herstelt en herstelt een ontspannen spier zich beter, wat belangrijk is voor veel van mijn patiënten die werken aan de rehabilitatie van een postoperatief gewricht of aan het herwinnen van mobiliteit na een blessure.

Spierknopen zijn moeilijk om er vanaf te komen, maar een fatsoenlijk massagepistool zal die knopen net zo snel losmaken als ze zich ontwikkelden. Zonder een goede massage realiseer je je misschien niet eens dat die strakke spieren in je bovenste schouders je aanhoudende spanningshoofdpijn veroorzaken. Daarom kan een massagepistool, door op een triggerpoint te boren, niet alleen de doelplek helpen ontspannen, maar ook de proximale spiergroepen.

Ten slotte, zelfs als je benijdenswaardig lenig en los bent, kan een massagepistool je helpen help je spieren te herstellen van een blessure of een zware training. Vertraagde spierpijn is de mooie term voor hoe je benen voelen de dag nadat je te veel uitval hebt gedaan. Als u uw training beëindigt met een massagepistoolsessie, kunt u die spierpijn met vertraagde aanvang verminderen en betere resultaten zien in de sportschool.

Hoe een massagepistool te gebruiken

Aanzetten en trekken de trigger zijn vrij eenvoudig te doen. Maar overweeg de volgende stappen om het meeste uit uw massagepistool te halen.

  • Doel

Bepaal waar u precies op mikt. Is het kniepijn? Een krappe rug? Pijnlijke quads? Een knoop in je nek? Het doel van uw massagebehandeling bepaalt welke spieren u masseert, welke technieken u moet gebruiken en welke koppen u moet bevestigen.

  • Onderhoud

Massage gedurende ten minste 30 seconden per spiergroep, hoewel 2-3 minuten ideaal is. Het kan even duren voordat je gewend bent aan de kracht en snelheid van een massagepistool, dus maak het los door op andere plekken te slaan als je die spieren wilt laten ontspannen.

  • Hydrataat

Spieren bestaan voor 80% uit water en een goed gehydrateerde spier is een gelukkige spier. Je hebt water nodig om melkzuur weg te spoelen, weefsel te herstellen en je herstel te stimuleren, dus zorg ervoor dat je water drinkt voor en na het gebruik van je massagepistool.

Zorg er ten slotte voor dat je je op je gemak voelt. Probeer het niet “uit te rekken” als een instelling met hoge snelheid of een stompe bevestiging pijn veroorzaakt.

Het gebruik van een massagepistoolhulpstuk

Probeer met verschillende hulpstukken te experimenteren, om uw ervaring met een massagepistool aan te passen, te intensiveren of te lokaliseren. De meeste pistolen worden geleverd met ten minste een paar koppen met verschillende vormen, die de diepte, breedte of “geven” van de pulserende percussie van uw geweer enigszins zullen veranderen.

PSA: een massagepistool is voor spieren, niet voor botten. Gebruik dus geen massagepistool in de buurt van een benig deel van uw lichaam, zoals uw ruggengraat, enkelbotten of sleutelbeen, tenzij u een zacht apparaat of een verzachtend hulpstuk hebt.

Het pistool dat ik bij heb home kwam met de volgende 5 populaire hulpstukken, hier afgebeeld van links naar rechts:

  • Luchtkussen

  • Bal

  • Platte Ronde

  • Fork

  • Bullet

Laten we eens kijken wat elk van deze koppen voor u kan doen, in afnemende volgorde van intensiteit.

1. De vorkbevestiging

Het beste voor: grote, strakke spieren; diep weefsel; herstel

Dit is een zeer populair opzetstuk dat bij bijna elk massagepistool wordt geleverd. Ik gebruik het graag op grotere spiergroepen zoals mijn quads, hamstrings en bilspieren, omdat het meer dekking biedt (in plaats van twee keer) dan andere hulpstukken.

Weersta de verleiding om over de vorkkop langs je ruggengraat te gaan staan. Er zijn tal van manieren om knopen langs de middenrug te behandelen, en het toedienen van een onbedoelde klap aan je paraspinale botten is daar niet een van.

2. The Bullet Attachment

Het beste voor: Grote strakke spieren; diep weefsel; doelplekken

Het is niet meer dan normaal dat een massagepistool met een kogel wordt geleverd. Deze eenpuntskop is handig voor het richten van triggerpoints en het losmaken van moeilijke knopen.

Hoewel het misschien te intens is voor gevoeligere gebieden zoals de onderarm, is de kogelkop perfect voor de been- en rugspieren, of waar je ook maar een diepe weefselmassage nodig hebt.

3. Het platte ronde hulpstuk

Het beste voor: Middelgrote tot grote spieren; pijnlijke spieren

Het platte ronde opzetstuk is een unieke vorm met een veelzijdige toepassing. De ronde cirkel aan het uiteinde kan een groot gebied beslaan voor grote spiergroepen, terwijl de platte bovenkant maximale kracht mogelijk maakt.

Omdat het niet puntig is, kan het platte ronde opzetstuk niet zo diep gaan als de kogel of vorkbevestigingen. De matige percussie is echter perfect voor omvangrijke spieren zoals de kuit of biceps.

4. The Ball Attachment

Het beste voor: Gevoelige spiergroepen; alle gebieden

Of het nu gaat om schuim of plastic, het balhulpstuk stelt u in staat om de intensiteit van uw massage te schalen met een simpele kantelbeweging. In plaats van het doelgebied frontaal te raken, kunt u het pistool rond zijn punt draaien voor een kruiswrijvingsmassage, handig voor gevoelige gebieden zoals de onderarm en voet, maar ook voor zware slagmensen zoals uw quads en bilspieren.

5. Het luchtkussen (opgevuld rond) hulpstuk

Het beste voor: gevoelige en benige gebieden

Mijn favoriete massagekop, het luchtkussen maakt gebruik van subtiele vulling om de percussieve kracht van uw pistool te wijzigen. Met dit hulpstuk kunt u met meer vertrouwen benige gebieden naderen, zoals de ruggengraat, polsen en zelfs de bovenhals.

Maar de gewatteerde ronde is geen totale softie; het kan nog steeds krachtige kracht leveren aan pijnlijke spieren. Over het algemeen beschouw ik het als een van de meest comfortabele bijlagen, daarom is het mijn go-to-stuk.

Wat is het beste massagepistool?

Als je elk van deze hulpstukken wilt uitproberen, kun je ze te koop vinden bij een van de massagepistolen van Bob en Brad.

Twee van de beroemdste PT’s op internet, Bob en Brad, hebben een aantal uitstekende massagepistolen gemaakt – drie, in feite allemaal, die ik hier op de blog heb besproken. Het beste massagepistool is degene die bij uw lichaamstype past, aan uw behoeften voldoet of bij uw rekening past. Misschien is het C2-massagepistool precies wat u zoekt: standaardformaat, een breed scala aan instellingen en betrouwbaar batterijvermogen.

Als je een pistool nodig hebt dat zacht aanvoelt op kwetsbaar weefsel, zoals de kleine spieren in je nek en handen, is het Mini-pistool misschien meer jouw stijl. Dit pistool is niet zo krachtig als de C2, maar komt redelijk dichtbij, waardoor je alle spieren, groot en klein, kunt kalmeren.

Kijk ten slotte eens naar het X6 Pro-pistool als je een go-big-or-go-home-type bent. Ja, het is groter dan de andere twee in grootte – wat het in sommige opzichten gemakkelijker te hanteren maakt – maar het heeft ook een grotere impact: grotere amplitude en hogere snelheden.

Of je nu je quads moet strijken of een knik in je nek moet losmaken, Bob en Brad hebben het pistool voor de klus. Nadat ik ze alle drie heb gebruikt, gekocht en leuk vond, kan ik bevestigen dat de kwaliteit van deze pistolen hun prijs ver overtreft – wat niet het geval is voor de goedkope knockoff-pistolen die je elders vindt. Gewoon zeggen. Wilt u wat meer informatie? Bellen of mailen is mogelijk om wat meer advies te krijgen.

Hoe een massagepistool te gebruiken: laatste gedachten

Eenvoudig en veilig, massagepistooltherapie is gemakkelijk thuis of onderweg uit te voeren, waardoor u uw spieren kunt ontspannen en pijn verlichten waar u ook bent. In plaats van elke maand honderden dollars uit te geven aan reguliere massagesessies, kun je vergelijkbare pijnverlichtingsresultaten krijgen met alleen een massagepistool!

Een massagepistool is echter geen wondermiddel, en het kan’ t de plaats innemen van essentiële oefening. Om chronische pijn echt aan te pakken, heb je waarschijnlijk verschillende technieken nodig, zoals veranderingen in levensstijl, regelmatig strekken en begeleide oefeningen, waarbij massagepistooltherapie slechts één (zij het cool) stukje van die puzzel is.

 

https://www.cbtfysio.nl