Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Een rat in het nauw!

Je hebt laatst een uit de kluiten gewassen muis door je pand zien rennen. Oh nee, dat was dus echt geen muis, maar een rat! Je wordt een beetje paniekerig en besluit te kijken of er nog meer ratten zitten. Na een inspectie rondje heb je alleen wat keutels en een aantal aangevreten stukjes afval gevonden. Je bent nog niet gerustgesteld, want dat betekent dat er zeker één rat zit! Moet jij iets tegen die rat doen? En belangrijker nog, kan die rat jou iets aan doen?

Zijn ratten gevaarlijk?

Ratten kunnen op een aantal manieren gevaarlijk zijn voor ons. Misschien dat je wel eens een verhaal hebt gehoord over iemand die gebeten werd door een rat. Dit komt haast nooit voor, een rat doet dit alleen als hij in het nauw zit en echt geen kant meer op kan. We moeten juist banger zijn voor het feit dat ratten nare ziektes met zich mee kunnen brengen, zoals de ziekte van Weil. Je kunt besmet raken wanneer je met ratten of hun uitwerpselen in contact komt, dus vermijd dit zoveel mogelijk. Ook knagen ratten aan alles en worden dus ook menig kabels hun slachtoffer. Zo kunnen er kortsluitingen of zelfs brand ontstaan!

Zorgen alle rattensoorten voor problemen?

Het is niet alsof de ene rattensoort erger of gevaarlijker is dan de ander. Hier in Nederland maken we vooral vaak kennis met de bruine en de zwarte rat. Beiden zijn net zo ‘naar’, het heeft niets met hun bouw of grootte te maken, want elke rat kan ziektes meebrengen! En er kunnen nog tal van gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het ook belangrijk dat je direct hulp inschakelt als je een rat door jouw gebouw ziet rennen.

Hoe worden de ratten bestreden?

Het is erg gevaarlijk om zelf de ratten te bestrijden, aangezien je erg snel ziek van ze kunt worden. Daarom is het slim om deze klus over te laten aan een professionele en erkende ongediertebestrijder. Hij kan dankzij zijn kennis en kunde de ratten bestrijden zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook kun je natuurlijk contact met hem opnemen als je twijfelt of je ratten in huis hebt. Hij voert namelijk ook graag een inspectie voor je uit!

https://rattenbestrijden.com/