Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Tips tegen kakkerlakken

Misschien heb je al wel eens eerder enorm last gehad van kakkerlakken. Of misschien heb je er nog nooit mee te maken gehad en wil je dat graag zo houden! Kakkerlakken zijn nare beestjes die erg moeilijk te verwijderen zijn als ze eenmaal bij je binnen zijn gekropen. Hoe zorg je er nu het beste voor dat je deze kakkerlakken ten alle tijden buiten de deur houdt? Hier een aantal tips!

Maak je woning of bedrijf altijd goed schoon

Je zou denken dat dit voor zich spreekt, maar toch ontstaan er elke dag nog ongedierte problemen door slechte hygiëne. Maak dus alle ruimtes regelmatig schoon en ruim je afval goed op. Het is misschien niet een al te leuke dagtaak, maar het bespaart je wel heel veel problemen in de toekomst!

Berg al je etenswaren goed op

Ook dit is een heel normaal iets, maar toch moet het telkens nog een keer gezegd worden. Berg al je geopende etenswaren in een afgesloten bakje of bedek ze met folie. Een bakje nootjes op de tafel? Daar zijn kakkerlakken dol op! Een lading vers gebakken muffins? Ook daar lusten de kakkerlakken wel pap van! Suiker en vet, daar houdt een kakkerlak van. Berg je etenswaren daarom altijd goed op en eet nóóit eten dat is aangetast door een kakkerlak. 

Keep it cool

Kakkerlakken zijn dol op vochtige en warme omgevingen. Zorg daarom dat je pand regelmatig geventileerd wordt en zet ook de verwarming niet te hoog! Controleer dus ook de luchtvochtigheid van je pand regelmatig.

Controleer je spullen altijd op kakkerlakken

Kakkerlakken liften ook maar al te graag mee op allerlei groentes, fruit en andere grondstoffen. Controleer daarom je goederen daarom altijd op kakkerlakken, voordat de kakkerlakken hun kans schoon zien en zich verder gaan verspreiden! Je wilt toch niemand blootstellen aan deze nare beestjes?

Dicht alle gaten en kieren

Een kleine opening in je gebouw biedt kakkerlakken al de mogelijkheid om lekker naar binnen te kruipen! Dicht daarom zoveel mogelijk gaten en kieren en neem vooral ook openingen rondom ventilatieopeningen en pijpleidingen mee.

Helaas, ze zijn binnengekomen!

Mochten er toch wat kakkerlakken tussendoor zijn geglipt, dan zullen zij al snel voor flink wat overlast gaan zorgen. Pak deze lastpakken daarom direct aan! Via Kakkerlakkenbestrijden vind je direct de allerbeste, lokale kakkerlakkenbestrijder. Maak gemakkelijk een afspraak met hem en ben binnen een mum van tijd verlost van die kakkerlakken!

https://kakkerlakkenbestrijden.com/