Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Fijne overkappingen in de tuin

Geniet tot laat op de zomeravond van de fijne tuin bij je woning, door voor een overkapping te kiezen. Bij de keuze voor een overkapping heb je verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een open, klassieke veranda en een volledig gesloten serre. Een snijdende wind kan het onder de veranda al snel wat frisser maken. Bij de keuze voor een serre tegen de woning aan heb je hier geen last van. Andersom kan het in de serre relatief warm worden overdag. Plaats je liever niets tegen de woning aan? Kijk in dat geval eens naar de verschillende tuinhuizen die worden aangeboden. Met een tuinhuis creëer je een plek om je écht even terug te trekken van de rest van het gezin. 

 

Zorg voor een gezellige aankleding van je overkapping 

Of je nu kiest voor een veranda, een serre of een tuinhuis; in ieder van deze gevallen is het zaak de ruimte hieronder gezellig aan te kleden. Kies bijvoorbeeld voor een mooi buitenkleed. Deze kun je zowel onder de veranda, als in de serre en je tuinhuis leggen. Het voordeel van een buitenkleed is dat deze ook na een aantal regenachtige dagen mooi blijft. Naast het buitenkleed kan het zeker in een tuinhuis en onder de veranda prettig zijn om een elektrische kachel of heather te gebruiken. In een serre is dit doorgaans minder snel noodzakelijk, daar de zon deze overdag opwarmt. 

 

Betrek de overkapping bij de rest van je tuin 

Naast het buitenkleed en de kachel, kun je de overkapping aankleden met enkele bloempotten. Kies voor vrolijke kleuren, waarbij je de bloempotten vult met violen, geraniums of bijvoorbeeld verse kruiden. Heerlijk, wanneer je in de zomer een salade bereidt onder je overkapping. Door voor bloempotten te kiezen betrek je de overkapping bij de tuin. Het contrast wordt hierdoor minder groot, wat zowel je tuin als de woning groter laat lijken.