Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

3 redenen om te kiezen voor trapverlichting van LED strips

3 redenen om te kiezen voor trapverlichting van LED strips

Waar veel mensen bij het installeren van verlichting in hun woning niet zo snel over nadenken, is de trap. Vaak worden er allerlei lampen in huis gehaald voor de woonkamer, de slaapkamers, de hal, de keuken en ga zo maar door, maar wordt de trap gewoon compleet vergeten. En dat terwijl de trap juist goed verlicht moet zijn, wil je ongelukken voorkomen. Wanneer je de traptreden niet goed kunt zien in het donker, is een misstap zo gemaakt. Een misstap die tot een hoop narigheid kan leiden indien je verkeerd terechtkomt. Een misstap die overigens ook eenvoudig voorkomen had kunnen worden door trapverlichting te installeren, bijvoorbeeld in de vorm van LED strips. In deze blog willen we graag drie argumenten geven om voor dit soort LED trapverlichting te kiezen. 

 

LED strips ogen een stuk moderner dan de meeste wandlampen

Bij trapverlichting denken de meeste mensen aan oubollige wandlampen. Maar wist je dat er ook hele moderne trapverlichting te koop is? LED strips hebben bijna een futuristisch uiterlijk. Modernere trapverlichting ga je dan ook zeker niet vinden! De strips worden onder de treden bevestigd en dus niet aan de wand. Zo houd je ruimte over voor leuke schilderijtjes en foto’s.

 

LED strips vergroten de veiligheid en voorkomen ongelukken

Zoals hierboven ook al is gezegd, is een misstap in het donker zo gemaakt. Veel mensen gaan op de tast de trap af wanneer ze ’s nachts naar de wc moeten. Maar dat is levensgevaarlijk. Je hoeft je voet maar net iets te ver naar voren te zetten en voordat je het weet lig je met een pijnlijk staartbeentje onderaan de trap. En met een beetje pech heb je misschien wel iets gebroken. Bevestig een LED strip onder iedere trede van de trap en je ziet precies waar je je voeten neer kunt zetten. Op deze manier neemt de veiligheid toe en worden ongelukken voorkomen.

 

De montage van LED strips is appeltje-eitje

Bestel je LED strips bij Ledlichtstunter en je krijgt ze plug-and-play bij jou thuis geleverd. De montage ervan is appeltje-eitje. Installeren gaat vliegensvlug met de bijgeleverde instructies. Ook is het mogelijk om de LED strips in te korten mocht dit nodig zijn. Niet iedere trap is precies hetzelfde en daarom kun je de LED strips eenvoudig korter maken door ze af te knippen op de aangegeven markering. Nadat je de strips op de gewenste lengte hebt geknipt, kun je ze al monteren. Zorg dat de ondergrond goed droog, schoon en vetvrij is. Verwijder de folie van de plakrand, plak de strip op de gewenste plek en druk goed aan. Jouw trapverlichting is nu klaar om gebruik te worden!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/