Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Gevel verbouwen

Naarmate een huis ouder wordt neemt het karakter toe. Een kanttekening is dat de buitenkant er wel visueel op achteruit gaat. Omdat bijvoorbeeld de gevel minder aantrekkelijk oogt, zal de woning geen toename in waarde kennen. Indien je in een oudere woning woont is het verbouwen vrijwel onvermijdelijk, zowel aan binnen- als buitenkant. Een sterk verouderde gevel kan vocht- en schimmelplekken veroorzaken. Je wilt weten waar te aan toe bent: wat het laten verbouwen oplevert, maar ook wat de kosten zijn. Hieronder voorzien wij jou van de nodige informatie.

Kosten gevel verbouwen

Er is vrijwel geen ontkomen aan: vroeg of laat ontstaan er scheuren in de gevel. Je kunt nauwelijks om een gevelrenovatie of -verbouwing heen. Bij het ontstaan van scheuren zal gevelreiniging niet voldoen, je wilt weten wat het kost om de gevel te verbouwen of renoveren.

De totale kosten van een gevelverbouwing lopen ver uiteen. Je kunt zo’n €1300,- kwijt zijn aan een vernieuwde gevel, maar de totale kosten kunnen oplopen tot ver in de 4000 euro. Hoeveel jij kwijt bent is volledig afhankelijk van het project.

Het is enorm lastig om een gericht gemiddelde te geven. De gevelverbouwing kosten kunnen €5,- per vierkante meter bedragen, maar ook oplopen tot boven de 100 euro per vierkante meter. Keralit gevelbekleding is duurder maar wel duurzaam. Wij raden je aan een offerte aan te vragen en diensten in de omgeving te vergelijken.

Voordelen gevel verbouwen

Bij het laten renoveren van de gevel profiteer je van meerdere voordelen. In de eerste plaats gaat jouw huis er visueel op vooruit. Een vernieuwde gevel staat gelijk aan een mooier aanzicht. De kwaliteit van isolatie wordt beter, waardoor jij op koude dagen onbezorgd en warm binnen kunt zitten. De stijging van de woningwaarde is een direct gevolg van de renovatie. Jouw woning is stukken beter beschermd tegen vocht en kou – onmisbaar in donkere maanden.

Zelf doen of uitbesteden?

De kans is groot dat je je afvraagt of je de gevelverbouwing zelf kunt doen. Dit hangt helemaal af van jouw handigheid. Indien jij handig genoeg bent, kun je ervoor kiezen bepaalde handelingen zelf uit te voeren. Wij raden niet aan de gevelrenovatie compleet zelfstandig uit te voeren.

Als je enigszins handig bent, kun je het gevelrenovatiebedrijf van dienst zijn door bepaalde voorbereidingen te treffen. Maak het werkgebied puinvrij, zorg dat alles makkelijk te bereiken is zodat de vaklui gelijk aan de slag kunnen. Als je totaal geen weet hebt van wat er bij een dergelijke renovatie komt kijken, raden wij aan alles over te laten aan de experts. Je betaalt iets meer, maar weet zeker dat het goed gebeurt én je hebt geen omkijken naar de werkzaamheden zelf. Hier vind je alles voor jouw nieuwe gevel.