Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

Het plaatsen van de juiste spiegel in je slaapkamer

Ben je je slaapkamer aan het inrichten en heb je altijd al een spiegel gewild? Weet je alleen niet welke spiegel het beste past in je kamer? Het is goed om te weten dat een spiegel kopen niet zo vaak voorkomt, dus als je er eentje koopt moet het van goede kwaliteit zijn. Op de website van Glasdiscount heb je bijvoorbeeld spiegel in diverse formaten beschikbaar. Je kunt ook nog een spiegel op maat bestellen. In dit artikel lees je hoe je aan de beste spiegel voor je slaapkamer kunt komen.

Formaat spiegel 

Bij het uitkiezen van een spiegel dien je voor jezelf na te gaan welk effect zo een spiegel teweeg moet brengen in je slaapkamer. Personen die een kleine slaapkamer hebben of eentje die aan de donkere kant is, kiezen eerder voor een grote spiegel. Het optisch effect van deze spiegel is dat je slaapkamer er groter uit zal zien en je kamer beter verlicht zal zijn. Heb je echter een kamer die al genoeg daglicht binnen krijgt, dan is het niet nodig om een grote spiegel te kopen. Sommige personen vinden het ook leuk om naast spiegels glazen deuren te plaatsen in hun woning. Dit kun je echter alleen als je geen of oudere kinderen in huis hebt. 

Passpiegels in je slaapkamer 

Niet een ieder heeft een ‘walk in closet’ in huis. Sommige personen hebben hun kledingstukken gewoon in een kast in de kamer. Heb je misschien een spiegel, maar is die te klein en kun je jezelf niet van top tot teen zien? Dan wordt het tijd om een passpiegel aan te schaffen. Deze zijn meestal lang en smal en passen op eenvoudige wijze in elke ruimte. Het is niet alleen handig als je naar een feestje moet en wil weten hoe je eruitziet, maar kan ook als decoratie dienen voor je slaapkamer. 

Kleur spiegellijst  

Behalve de grootte van je spiegel en het al dan niet kopen van een passpiegel is het ook goed om na te gaan uit welke kleuren je spiegellijst moet bestaan. Sommige personen kiezen voor een mat zwarte kleur en weer anderen voor hoogglans zwart of een zilveren kleur. Het meest belangrijke is dat de kleur van je spiegellijst uiteindelijk moet overeenkomen met de kleur van je interieur. Heb je bijvoorbeeld neutrale kleuren in je kamer, dan kun je het best een spiegel met een zilveren lijst kopen.