Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Prettige hulpmiddelen voor Alzheimer

Prettige hulpmiddelen voor Alzheimer

Wanneer een familielid of geliefde Alzheimer blijkt te hebben, is dat vaak erg moeilijk. Zowel voor de persoon zelf als de omgeving is dit een lastige periode. De impact is vaak enorm, terwijl er maar beperkte mogelijkheden zijn voor verbetering. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel enkele hulpmiddelen die deze situatie wat gemakkelijker kunnen maken. Benieuwd wat voor hulpmiddelen dit zijn? Lees dan gerust deze blog even door.

 

Een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is een deken die wat zwaarder is dan een normale deken of sprei. Een verzwaringsdeken kan het een zachte druk op het lichaam uitoefenen. Hierdoor kan het zenuwstelsel vaak beter ontspannen. Daarnaast kan een verzwaringsdeken ook warmte afgeven. Dit kan mensen met Alzheimer een rustig gevoel geven. Sommigen spreken zelfs van een therapeutische werking. 

 

Gevoel van veiligheid

Dementie is een nare ziekte. Vaak is het ook onvoorspelbaar hoe mensen met Alzheimer reageren op bepaalde situaties. Dit kan leiden tot onzekerheid en een onveilig gevoel bij alle betrokkenen. In dit geval kan een SOS watcher een fijn hulpmiddel zijn. Mocht er iets zijn waardoor de drager van de armband om hulp wil roepen, kan dit door een makkelijke druk op de knop. Aan de andere kant kunnen familieleden en betrokkenen de locatie van de drager achterhalen en in de gaten houden. Dit geeft vaak een gevoel van rust bij beide partijen.

 

Duidelijke klok

Een handige uitvinding voor mensen met Alzheimer is de dementieklok. De klok helpt mensen met geheugenproblemen en een verminderd besef van tijd. Een dementieklok kan extra houvast bieden in deze gevallen. Het ligt eraan welke klok je bestelt, vaak hebben ze net wat andere functies. Zo zijn er tegenwoordig dementieklokken op de markt waar je een berichtje naar de klok kunt sturen. Zo staat er bij de tijd van de klok dus een opmerking. Bij sommige dementieklokken kun je zelfs foto’s sturen naar de klok, en deze tonen naast de tijd.

 

Bestellen van producten

Wil jij graag een of meerdere hulpmiddelen bestellen voor mensen met dementie? Neem dan eens een kijkje bij Thuiszorgwinkel. Hier kun je gemakkelijk verschillende middelen bestellen. Twijfel je nog over een van de producten? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van thuiszorgwinkel. Zij helpen je graag verder met het uitzoeken van de best passende hulpmiddelen voor jouw situatie. 

 

https://thuiszorgwinkel.nl/