Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

In een mum van tijd je rioolprobleem kwijt!

Iedere afvoer loopt het risico om verstopt te raken. We gebruiken de verschillende afvoeren in ons huis namelijk dagelijks. Wanneer we dit zouden doen en er alleen water door de afvoer zou stromen, zou de kans op een verstopping nihil zijn. Echter is het het geval dat we allemaal andere dingen door de afvoeren spoelen waardoor de kans op een ontstopping ontstaat. Deze ontstopping ontstaat meestal niet in één keer maar er gaat een tijdje overheen. Heb je eenmaal een hardnekkige ontstopping te pakken? Dan is het enorm moeilijk om dit zelf nog op te lossen. Meer hierover lees je hieronder.

Oorzaken van een verstopte afvoer

Een afvoer raakt natuurlijk niet zomaar verstopt. In de meeste gevallen is het dan ook een menselijke fout die een verstopping veroorzaakt. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Eén ding is zeker, een verstopte afvoer daar wordt niemand gelukkig van. Het kan namelijk je dagelijkse gang van zaken enorm verstoren wanneer je geen gebruik meer kunt maken van je toilet of wasbak. Om dit te voorkomen moet je opletten met de volgende oorzaken van verstoppingen:

  • Haren

  • Objecten

  • Vochtige doekjes

  • Vet

  • Voedselresten

Zelf een afvoer ontstoppen

Wanneer je te maken krijgt met een rioolprobleem is je eerste reactie misschien om het zelf op te gaan lossen. In veel gevallen is dit ook nog mogelijk, mits je er op tijd bij bent. Herken je een verstopping namelijk pas te laat? Dan gaan doe-het-zelf middelen zeer waarschijnlijk niet meer helpen. Ben je er wel op tijd bij? Dan moet je zo snel mogelijk aan de slag. Voordat je aan de haal gaat met allerlei chemische ontstoppers moeten we je wel even waarschuwen. Deze middelen beschadigen je leidingen enorm en kunnen voor grotere problemen zorgen. Ons advies, gebruik ze niet! Wat je wel kunt doen is een mengsel maken van soda en kokend water. Laat dit 12 uur inwerken en spoel het vervolgens door de afvoer. 

Afvoer ontstoppen door een professional

Heb je alle doe-het-zelf methodes uitgeprobeerd en lijkt niks te werken? Dan kun je het beste professionele hulp inschakelen voordat je probleem escaleert en extra schade oplevert. Wij hebben al een vakman voor je uitgekozen uit je eigen regio. Hij heeft al jaren ervaring en kan vandaag nog helpen bij je probleem. Twijfel daarom niet en bel of mail hem voor een afspraak!

 

https://rioolprobleemkwijt.nl/