Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Kies een implantoloog

Voor het trekken van een tand of het aan laten meten van een tandprothese kunt u niet zonder gespecialiseerde tandarts. Zoekt u dus een tandarts implantoloog in Utrecht  Dan is het goed te letten op enkele kenmerken van een tandarts die deze behandeling vakkundig kan uitvoeren. Een tandarts die implantologie voor zijn rekening neemt, moet namelijk de juiste extra opleidingen hebben afgerond. Het is dan ook niet vreemd om bij het maken van een afspraak te vragen naar de certificaten en specialisaties van de uitvoerende tandarts. Dit geeft u namelijk vertrouwen in een succesvol eindresultaat, waardoor u rustiger in de tandartsstoel zult zitten.

Waarom een specialisatie gewenst is

Implantologie is een technische en zeer nauwkeurige tak van het tandartsenvak. Het is namelijk het vervangen van een enkele tand tot de complexe reconstructie van weefselgebreken (bot- en bindweefselopbouw). U begrijpt dat het daarbij belangrijk is om vanaf het eerste onderzoek tot aan de latere verzorging van uw implantaten volgens een erkend concept wordt geopereerd. Dit kan niet zonder vakkundige en secure werkwijze, waarbij de laatste hygiëne-eisen in acht worden genomen.

Ervaring en aandacht achteraf

Om te zien of een tandarts inderdaad voldoet aan de kwaliteitseisen van dit moment, kunt u enkele zaken controleren. Zo hoort een erkende tandarts geregistreerd te zijn bij de KRT (kwaliteitsregister tandartsen). Het KRT registreert en stimuleert na- en bijscholing van tandartsen. Zeker bij specialisaties als implantologie is dit dus een belangrijk onderdeel. Verder is het goed om te zien of de praktijk een goede klachtenregelen heeft en een patiënttevredenheidsonderzoek uitvoert. Dit straalt namelijk vertrouwen uit en geeft aan dat de tandarts ook buiten de bezoekuren om aandacht voor u heeft.

https://www.staalwijktandarts.nl/