Bsdesmidse.nl
Image default
Huishoudelijk

Allerlei soorten verf

Wanneer je ook maar iets gaat verven, dan gooi je jezelf in het diepe. Die diepte bestaan uit alle soorten verf die er maar bestaan. Gelukkig scheelt het een hoop dat je tegenwoordig gebruik kunt maken van de zoekmachines en informatiebronnen die het internet tegenwoordig biedt, op een enorm laagdrempelig niveau. Op die manier kun je selecteren welke verfsoort aansluit op de vereisten die verbonden zijn aan jouw project. In dit artikel kun je lezen welke soorten verf er zijn en welke eigenschappen daarbij horen. Op die manier kun jij bepalen welke verfsoort bij jouw project past en welke verfsoort aansluit op jouw eigen persoonlijke wensen.

Lakverf

Deze verfsoort is geschikt voor meubels en houtwerk. Je hebt soorten lakverf voor buiten en soorten lakverf voor binnen. Deze verfsoort is ook redelijk dun, dunner dan bijvoorbeeld muurverf of alkydverf.

Acrylverf

Deze verfsoort is relatief vrij goed voor het milieu. De geur van deze verfsoort is niet zo sterk als die van andere verfsoorten, de verf droogt snel en is erg slijtvast. Wanneer je dus acrylverf gebruikt, zijn er een hoop voordelen. Maar een groot nadeel is wel dat de verfsoort niet goed tegen alcohol kan. Je kunt dus wel het houtwerk bij de ramen verven met acrylverf, maar vervolgens moet je er wel rekening mee houden met schoonmaken, dat je geen producten gebruikt die alcohol bevatten. Maar doe je dit, dan heb je er lang plezier van.

Leerverf

Wanneer je bijvoorbeeld schoenverf wit nodig hebt of een leren tas wilt verven, dan zal je leerverf nodig hebben. Vaak heb je dan te maken met lijnolieverf. Deze verfsoort is op basis van terpentijn. de verf is halfglanzen en voornamelijk geurloos. Daarnaast zitten er natuurlijke kleurstoffen in en kun je het zonder enige problemen over een andere verfsoort heen doen. Ook al is de oude verflaag al jaren oud.

 

https://www.leerverfshop.nl/