Bsdesmidse.nl
Image default
Huishoudelijk

Dekbed maten, van 1 persoons tot tweepersoons

Een goede nachtrust is geen luxe – iedereen heeft het nodig. Zonder slaap kunnen we niet optimaal functioneren en voelen we ons moe en brak. Natuurlijk is het dekbed dat u kiest cruciaal voor het bereiken van deze geweldige nachtrust, en het prachtige gevoel van verfrissing en verjonging dat daarop volgt.

Bij het kiezen van een dekbed denken we vaak aan de kleding, en we moeten er zeker voor zorgen dat we het juiste dekbed hebben voor het klimaat of voor de tijd van het jaar. Maar hoe zit het met de maten van dekbedden? Is dat ook niet belangrijk?

Ja, dat is het zeker. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het kiezen van een eenpersoonsdekbed voor een eenpersoonsbed, een tweepersoonsdekbed voor een tweepersoonsbed of misschien een kingsize dekbed voor een extra groot bed. In dit artikel gaan we precies bekijken hoe u de juiste maat dekbed voor uw bed vindt.

DE JUISTE DEKBEDMATEN VINDEN

Dekbedmaten zijn belangrijk om twee redenen: esthetiek en comfort.

Vanuit esthetisch oogpunt zal uw bed er niet goed uitzien zonder een dekbed van de juiste maat. Uiteraard zal een eenpersoonsdekbed er vreemd en misplaatst uitzien op een tweepersoonsbed, en omgekeerd, maar er zijn meer factoren om rekening mee te houden. De specifieke grootte van het bed is hier belangrijk – bedmaten reiken veel verder dan de al te eenvoudige indeling van eenpersoons- en tweepersoonsbedden. Kies de verkeerde en uw bed – en zelfs uw hele slaapkamer – ziet er niet uit.

Vanuit het oogpunt van comfort heeft u een dekbed nodig dat de slaper of slapers bedekt zonder over de vloer te slepen of het bed te overweldigen. Dit is alleen mogelijk met de juiste maat dekbed voor uw matras.

MATEN DEKBED

Er zijn veel verschillende maten dekbedden beschikbaar voor consumenten, en de keuze kan soms een beetje overweldigend zijn. De dekbedmaat kan echter snel en gemakkelijk worden vastgesteld.

Bj een goed dekbed kopen is de maat die u nodig heeft voor uw bed enorm belangrijk, meet u de maat van de matras zelf. Houd er rekening mee dat de grootte van de matras niet hetzelfde is als de afmetingen van het dekbed dat erop past. U moet ook rekening houden met de dikte van de matras zelf – voor dikkere matrassen is een iets breder en langer dekbed nodig.

Om een idee te krijgen, meet u de lengte en breedte van de matras. Meet vervolgens de dikte van de matras, en tel deze derde meting op bij de waarden voor de lengte en de breedte.

Hieronder vindt u meer informatie over deze cruciale maten en de categorieën dekbedmaten die ze vertegenwoordigen. Bij een vier seizoenendekbed kun u dezelfde maten aanhoude

ENKELE DEKBEDMATEN

Een eenpersoonsdekbed is ontworpen voor een eenpersoonsbed met een eenpersoonsmatras, en is over het algemeen geschikt voor één slaper.

De afmetingen van een eenpersoonsdekbed zijn ongeveer 135 bij 200 cm.

Is een eenpersoonsdekbed de juiste maat voor mij?

Als uw matras ongeveer 90 bij 200 cm meet, is een eenpersoonsdekbed voldoende.